AAA AUTO PRAHA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« bazar jako bazar pánové , levota jako levota
Na něčem - na někom zbohatnout musí každý bazar , vzdy bylo a vzdy bude. Nicméně v áčkách jsem jednou byl a žasnul jsem totálně , člověk by si myslel že ti kteří si tak stěžujou co tam koupili za vraky jsou samí chudáčci , které áčka napálily , jenže můžou si za to většinou sami , bez odborníka se tam dívají na auta a pak si pro ně zamilovaní běží ! to je jasné že školený personál je pak ukecá , "to je od výroby" , "to je normální" , atd.
Ovšem já sám jsem takto koupil také auto ! Nikoliv v áčkách ale na Argentinské. Je jich tam snad sedm ale minimálně v jednom jsou totální leváci ! bylo to moje první auto , díval jsem se na něj celkem s přivřenýma očima ale CO VŠECHNO se mi na něm sere , to by byl seznam na stranu A4 ! myslíte že mě tam na to upozornili ? Řekli , byla bouraná na předek , přitom na zadku praskliny v laku , pod kterým musela být několikacentimetrová vrstva kytu ????
Nicméně , zásadní rozdíl - moje auto perfektně jezdí , kromě drobných investic do náplní je v pohodě , nesere se a mohu se spolehnout že mě uveze bez problému třeba 500 km v jednom zátahu...jediné pozitivum sna doproti áčkám.
Jo a ještě rada pro kupce v Bazaru anebo kdekoliv jinde, hlavně pro taková telata jako jsem byl já - víte jak se pozná přetočený tachometr ? vyžádejte si velký techničák jen na podívání , podrobně studujte a někde tam naleznete poslední STK , kde je datum a stav ujetých kilometrů. Pokud ta STK není platná týden , asi byste byli překvapení , že před dvěma lety to auto mělo najeto o 50 000 km víc než teď...:-D -
« a proč ?
Souhlasím s přechozími názory, ale musíme si uvědomit jednu věc. jakto, že si dovolují prodávat vraky, jakto, že prodávají kradená auta, jakto, že vědomě podvádějí zákazníky ? Protože jim to odpovědné státní orgány (policie, úřady, justice) dovolí. Policie by se tímto dle mého měla zabývat. pokud se najde početná skupina zákazníků, kteří jsou podvedeni, dle mého to musí vyvolat dojem, že tady není něco v pořádku a případně zakázat majitelům podnikatelskou činnost nebo ji výrazně omezit a tvrdě kontrolovat. Já myslém, že nejlepší bude od nich auta prostě nekupovat, ale nejsem si sjistý, zda veškerý jejich zisk plyne jen z prodeje a vůkupu aut. nebude to něco víc ? Pokud se zamyslíte, přijdete na spoustu věcí, které jsou dělat pokud vlastníte velký autobazar. -
« a proč ?
Souhlasím s přechozími názory, ale musíme si uvědomit jednu věc. jakto, že si dovolují prodávat vraky, jakto, že prodávají kradená auta, jakto, že vědomě podvádějí zákazníky ? Protože jim to odpovědné státní orgány (policie, úřady, justice) dovolí. Policie by se tímto dle mého měla zabývat. pokud se najde početná skupina zákazníků, kteří jsou podvedeni, dle mého to musí vyvolat dojem, že tady není něco v pořádku a případně zakázat majitelům podnikatelskou činnost nebo ji výrazně omezit a tvrdě kontrolovat. Já myslém, že nejlepší bude od nich auta prostě nekupovat, ale nejsem si sjistý, zda veškerý jejich zisk plyne jen z prodeje a vůkupu aut. nebude to něco víc ? -
« Re: ad AAA
NO co jste cekali, vzdyt je to AAA. Oni kdyby nedelali tak masivni reklamu ve vsech mediich (zajimalo by me, kde na to berou prachy - spis na jake sttane konci ten tunel), tak po nich nestekne ani pes a lidi se jim zdaleka vyhybaji!! Ale reklama je reklama. Kdyz Lanza vypere dobela, tak AAA muze prodat i dobry auto :-))) -
« ad AAA
Před nějakým časem si kámoš z Ostravy telefonicky u AAA ověřoval, jestli tam mají jistý typ auta. Oni ho vehementně ujistili, že samozřejmě několik typů a ročníků. Tak si kolega hned druhý den koupil lístek na Intercity za nějakých 500 nebo i víc a rozjel se tam. No a v mílém AAA zjistil, že po žádaném typu ani vidu. Tak jim tam od plic vynadal - kamarádíčci z AAA zavolali poldy, poldové ho vyvedli, kámoš si koupil lístek za 500 i nazpět a tak hezky strávil den. Za ten litr jsem se mohli hezky zhulákat. Jsou to prostě šmejdi. -
« TO: ijon Re: Šunky z bazaru - smlouvy AAA
Kdyz jsem pred rokem kupoval auto, jednim z napadu byli i AAA. Parkrat jsem tam byl, nakonec vybral. Uz jsme meli auto pristavene a pak jsem dostal do ruky smlouvu. Kdyz jsem ji precetl, tak jsem rekl, ze takovou smlouvu nepodepisu a chtel jsem tam par veci zmenit a doplnit, nacez mi bylo (pomerne slusne) vysvetleno, ze nic takoveho neni mozne, smlouvy jsou standardizovany dle pokynu nejvyssiho sefa (?!). Pri tom jejich objemu se to da chapat, ale vzhledem k tomu, jak ta smlouva vypada, by mozna bylo pro obe strany lepsi a jednodussi ani nic nepodepisovat a jenom si predat klicky proti penezum. Obavam se, ze podle ohlasu na AAA v pripade nejakych problemu stejne nic neziskas smlouva - nesmlouva.
P.S. Nakonec jsem natisickrat rad, ze jsem tam nic nekoupil. -
« ceny
jeste pro ty co chteji prodat auto ... pokud je to srot sup s tim do AAA, pokud je to dobre auto tak drzte cenu co nejdele **z vlastni zkusenosti: vyplati se to** jedine tak si lide uvedomi ze pokud je nejaka vec v dobrem stavu tak za ni zaplati trochu vic. a vratime ceny tam kde maji byt....proc na 3 roky starem aute prijit skoro o 300.000...to je trocu velka amortizace ne ? -
« Re: Sunky z bazaru
to magic: jo to je presne ono...hele v tyhle zemi najdes malo lidi, kteri jsou schponi rici> ano to auto co prodavate je v super stavu, a proto akceptuji cenu treba o 20-30% vetsi nez je rekneme prumer< proto tady zacinaji byt nejlevnejsi auta v evrope, mimochodem kouknete se do stredecni MF DNES Auto priloha....mimo jine tam i cituji Tomase Panka sefa vykupu AAA....ja Tomase znam, ale prectete si to sami, a ty ceny po Evrope..pokud clovek jde do normalniho bazaru v Rakousku nebo ve Svycarsku...s Nemeckem nemam zkusenost...tak vsude jsou auta drazsi nez v CR. -
"-- skrytý --" 10.05.00 12:34
« Re: Sunky z bazaru
To je u nas v CR bezna praxe. Ne ale vsude. V civilizovanych zemich jsou etalovani obchodnici, kteri prodavaji ojeta auta se zarukou (v Italii az treba 2 roky). Jenomze - v tom je ten hacek - za cenu, ktera odpovida technickemu stavu. Jiz jsem to jednou uvadel na prikladu AR 75 r.v. kolem 1991 ve Svycarsku: u "ekologickych likvidatoru" stoji 1500CHF, v beznem bazaru 4000CHF a u znackoveho prodejce 6000CHF (zaruka 6 mesicu). A rekni mi, kdo za ni da u nas 200.000 Kc? Nikdo, i kdyby byla jako nova. A v tom je ten problem. U AAA zjistili, ze jsme volove, tak prosperuji. Muzem si za to sami. -
« Šunky z bazaru
Se špatným stavem aut z bazaru je to potíž. Při koupi auta v "našem bazaru" (viz níže) dostaneš ihned papír, kde jsou vyčteny všechny skutečné i smyšlené vady auta (např. unikající olej, vadná převodovka, koroze ...). Pak si kupující fakticky nemůže stěžovat a já, jakožto prodávající, jsem tím vlastně chráněn. Když něco prodám "z ruky do ruky" a nemám dobrou smlouvu, vždy riskuji, že mi pak někdo přinejmenším znepříjemňuje život telefonáty. Nevím, jak vypadají kupní smlouvy z AAA. Smlouva je ale základ. Nemůžu si stěžovat, že v telefonátu nebo v inzerátu bylo uvedeno, že auto je zcela bojeschopné, pokud to není uvedeno v kupní smouvě. Nepředpokládám ale, že by v AAA byli tak hloupí a napsali to i ve smouvě (např. "auto bylo svařeno ze dvou jiných". -
« Jsou podvodnici nebo ne?
Asi jo, slyšel jsem od znameho stejne zkušenosti. Tedy co se týče špatné kvality aut, resp. prezentace špičkové kvality, ale auto je ve skutečnosti totální šrot. Co třeba perfektní auťák, který má karoserii ze dvou aut (jedno mělo poškozený předek, druhé zadek) svařený plazmou. Takové auto už by mělo být prodáváno jako hybrid!!!