AAA AUTO PRAHA
desticky muzou jit do haje i po 10 000 km. Ja vsak u normalniho auta u normalniho ridice povazuji vymenu za normalni po 50-60 tkm. Proto rikam,ze pro mne by bylo auto s 30 tkm a s destickami sjetymi na plech podezrele. Bud pocet km neodpovida stavu, anebo ridic jezdil brzda-plyn. -
« Já mám smíšený názor
Byl jsem v AAA několikrát. Vždy byli prodejci velmi ochotní až vlezlí (pochopitelně) a př sebemenším zájmu mě hned vzali na projížďku, kdy mi na cestu zpět auto vždy půjčili. Tedy přístup bych hodnotil jako vzorový pro jiné bazary. Kvalita vozů je ovšem velmi různá. Osobně jsem nakonec auto v áčkách nekoupil, ale mnoho mých známých ano, a kvalita a spokojenost je někde u 50%. No a ještě k těm kampeličkám: Když někdo jde za vidinou zisku ve formě vyšších úroků, než nabízí solidní ústavy, musí holt počítat s rizikem, nedal bych jim ani korunu. (Kampeličkáři, půjčil jsem sousedovi dvě stovky, a nechce mi je dát, doufám, že mi je pošlete!!!) -
« ESA...rulez.
Taky jsem tu reportáž bedlivě smráknul a myslím , že morální a obchodní kredit této firmy neutrpěl sebemenší škrábnutí. Vystupování mluvčího GE vzbuzovalo nicméně smíšené pocity. Na druhou stranu , dá se to očekávat , koneckonců ta leasingovka s tim autem nema nic spolecneho. Proc AE nekontrolovala ty kotouce a desticky v relaci ke stavu tachometru ? Jsou přece obchodníci s automobily a v případě té Oktávky - jak koupili , tak prodali. Kupující však byl plně oprávněn odstoupit od smlouvy , jelikož auto nemělo ohlašované vlastnosti. Takže jádro problému je dle mého názoru účast leasingovky jako překážky mezi kupujícím a jeho penězi. Není mi zcela jasné , proč GE afilovaná s AE činilo takové zbytečné komplikace , které kupující přinutily pozvat si na pomoc ČT. Tuto causičku považuji čistě za papírovou věc , která nemá žádná právně-diskutabilní místa. Berte tento případ jako bod k dobru pro AE , také mohli říct "paninko , ten tacháč jste si přetočila sama , dokument z STK vám udělal známý , kotouče a destičky jste sjela protože jezdíte jak prase :-) tak běžte do pr..."---u soudu , pokud by AE ukázala předávací protokol k autu , byl by kupující bez šance. O PP jsem psal níže a je jasné , že jako důkaz o špatném stavu autu již při koupi by to bylo VELMI účinné. Zachovali se férově , ukázali že respektují právo. A že mohli setsakramensky zazlobit ! -
Saab 22.12.00 11:06
« ESA
Včera ukazovali v Černých ovcích na ČT1 reportáž z Auto ESA. Ženská si tam koupila Octavii na leasing s tím, že má najeto cca 35.000 km (přesně už nevím) a v servisu dle stavu brzdových destiček zjistili, že auto má mnohem víc. Tak to šla reklamovat, ale vzhledem k tomu, že auto měla na leasing, tak musí reklamaci uplatnit leasingovka (GE Capital Leasing), ale ta se k tomu neměla. A i přes to ji Auto ESA vrátilo peníze a teď jedná s původním majitelem, který to auto do bazaru dal. Asi jde konečně o solidní autobazar v ČR. V AAA by ji asi poslali někam. -
« Re: AAA - pozitivni zkusenost
AAA dělá pro lidi dobrou službu v tom, že jim dá prachy na ruku, když jsou v průseru. Co na tom, že jim dá málo? Je to jejich problém, chceš, nebo nechceš? Možná tím kolikrát někoho zachrání před daleko většími problémy, než ve kterých se momentálně nalézá. ( A to se v tomhle státě může stát komukoliv z nás ) Je to taková AAA - zastavárna a v případě prodeje autobazar, jako každý jiný. Vozidlo vyžaduje kontrolu, popřípadě opravu všeho. No a zkuste si to reklamovat. Nebo nevyžaduje, ale zkuste se s reklamací obrátit na dvoumetrovou gorilu, která očividně momentálně neoplývá dobrou náladou? -
« Předávací protokol
To je asi běžná praxe všude , že v něm se odčteš takové věci o svém budoucím autě , že ti zůstává rozum stát. Používají argument na způsob , že se chtějí bránit neoprávněným reklamacím. Ty na to zcela logicky , jakou bys asi tak měl šanci proti megabazaru jako chudáček z masa a kostí ? Z jejich pohledu vyčteš , že to bude jen mezi vámi , chtějí se vyhnout soudní cestě a z toho plynoucím problémům. V A-Esa to dělají stejně , nicméně zatím jsem tam po nich ještě nic nechtěl. Je mi ovšem jasné , jak by to dopadlo v AAA. Právo v oblasti prodeje aut má jakési velice abstraktní formu...není divu , když namísto právníků jej dělají ostří hoši se zlatými řetězy :))) -
« Re: AAA - pozitivni zkusenost
jojo - jses mozna dost mimo - v kapitalismu skuecne nikdo nikoho nenuti prijmout podminky prostistrany - oni jsou vetsinou uz davno predem dany a kazdym uznavany - rika se tomu zakon. Tady na zakony kdekdo sere a hlavne si je upravuje ve svuj prospech. Co by si asi takovej "zapadak pomyslel" kdyby mu nekdo prodaval rok ojete auto a on musel podepsat, ze je tam uplne vsechno nadrac opotrebene vcetne koroze, vsude tece olej nic netesni - a ono to auto bylo zati v perfektním stavu. "Kdyz chces koupit podebis" abych JA obchodnik za nic nemusel nest odpovednost. TOMU RIKAS SERIÓZNOST? Jo ceskej clověk koupi i kdyby mu nahlavu nasrali a jeste si bude pochvalovat. -
« AAA - pozitivni zkusenost II.
Cau Lidi! Taky sem se sem nahodou mrknul a nestacim se divit. Zavist je proste vsude. Co na tom, ze je nekdo uspesny - jiste, kazdy ma sve mouchy a nelze se zavdecit vsem. Kdyz ma nekdo tolik zakazniku, tak se prirozene najdou lide, co nebyli spokojeni a ti jsou pak slyset nejvic. Zdar a silu AAA!
Jsem cersvy absolvent VS a nemam penez zrovna nazbyt. Tak kam jinam bych si sel koupit auto nez v AAA, kdyz videli, jaka jsem socka, tak mi dali jeste 5tisic slevu.... Ty vole, uz me to nebavi. :-))) V kazdem pripade ocenuju snahu Ackaru napravit si tu uz ponekolikate povest, ale to proste nejde. Musite se vic snazit. Amerika nebyla spatna, ale s tim "zamirenim do znamych acek" jste to trochu prehnali. :-)))
Jen tak mimochodem - vy tomu opravdu verite? Neco jako advokat, ktery hleda i na pedofilnim vrahovi to dobre a snazi se mu zajistit "spravedlnost". Nebo jste proste prodejny svine, co ostatni povazuji za pitomce (jejich chyba, ze se nechali okrast)?