AAA AUTO PRAHA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Zveřejnit !
Sorry, login, ale co funguje jinde, nemusí fungovat tady a naopak. Čím dál tím víc mám pocit, že mučení a povinnost pracovat by v Čechách zabralo. Chováme se jako necivilizovaní lidé a chceme civilizované a humánní tresty? Tyhle věci se musí sladit. Jakmile bude vidět náznak zlepšení, prosím, můžeme přemýšlet o tom, zda vypustit žebřík, nebo železnou pannu... -
Ja jen k tomu tetovani ZLODEJ na celo - to je pekny. To je neco jako "zbav nas pokuseni a vyvaruj vseho zleho", proste jako kamenovani nevernych manzelek, ap. Nejen, ze se tim vubec nic neresi, ale je to ekcelentni ukazka alibizmu. Nemyslim to ted nijak osobne proti nikomu konkretnimu, ale obecne. Ono to mozna vypada, jakoze se zastavam zlodeju, coz je castecne pravda, ale jde mi hlavne o to, ze z toho, ze se nekomu ztrati auto se proste nestrili. Sice to nasere, ale neni to nijak celospolecensky dulezite. Treba v Rakousku se jich ztrati cca 10x min. Ale proc? Rozhodne ne proto, protoze se tam zlodejum sekaji (sekali) ruce. A uz vubec ne proto, ze tam ziji jini lide, nez tady. Dokonce to ani neni nejakymi vysokymi tresty nebo rychle fungujicimi soudy. Ta nefuncnost nasich soudu ma take svuj vliv, ale nijak podstatny a uz vubec ne rozhodujici. -
Jeste jedna drobnost, k tem informacim. Kdyz mi kdysi ukradli z auta benzin a hlasil jsem to poldum, tak toho zlodeje asi za 3 roky chytli. Nahodou kdyz s nim chodili po parkovisti a von rikal co udelal, rekl"myslim, ze z tohohle auta jsem ukrad benzin taky a tak se mi ozvali" Slo o 20l, takze sranda. Jenze v protokolu byl seznam vsech poskozenych, kteri proti nim svedcili (jako ja) vcetne adresy a rodneho cisla. Kazdy dostal svuj vytisko protokolu vcetne tech zlodeju. U nich tam mimochodem byly jen jmena. Parada, ze? -
Vis Vinnci, to neni tak lehky jak se tobe zda. Ja nemam dukazy a bez nich ti to nezverejnej jinde nez v blesku a to je pod moji uroven. Ten chlapik ty dukazy taky nema, protoze to neni jeho obor a i kdyby to mohl rict, tak prijde o praci. To se proste nemuze. Mozna by se to nedozvedeli kdo to byl, mozna dozvedeli. S trochou stesti by jim to rekli sami policajti, ktery by to vysetrovali a Acka by tam poslali par prijemnych vychodnich bratru na navstevu. Tohle proste neni jednoduchy. Proto jsem to taky uvedl tady.
Musim rict, ze mas velice radiklani nazory a ackoliv s vetsinou souhlasim, tak realita to neni. Viz ta radia. Ja osobne starsi radio nekoupim, protoze pokud neni od znamyho, tak je velka sance ze je kradeny. Jenze spousta lidi si rozmysli, dat za radio 10k nebo 2k. Tak to proste je. A proto se kradou.Ja osobne bych navrhoval zlodeji poprve vytetovat napis "ZLODEJ" na celo, podruhy useknout ruku, potreti druhou. Vic jak trikrat to neudela :-)
Jinak kdyz ti ukradnou auto, tak se policajti i pojistovna samozrejme pta, kde jsi to auto koupil, takze odtud ta statistika. -
« Re: Koupě auta v autobazaru
Kontrola ve znackovem servisu Vam nemusi byt vubec nic platna. Sam jsem tim prosel, bazar me klidne nechal auto pred koupi prohlednout u zastupce prislusne znacky a co se nestalo? Casem se objevila cela rada zavad a objevuji se stale dalsi a dalsi jak uz to tak u pouzitych aut byva. Spise Vam doporucuji neutratit vsechny penize a ponechat si z investice okolo 20% ktere budete verte nebo ne, brzo potrebovat. Druha moznost je koupit si auto nove se zarukou 3 roky nebo 100,000km a muzete klidne spat. -
« Re: Par drobnosti - login
No, o tom zmlaceni zlodeje jsem sice psal, jenze jsem to nemyslel jako fyzicky trest, ktery je absolutne neucinny, stejne jako kterykoliv jiny. Tresty se holt miji ucinkem. A ten Kl. se Zem., to jsem uvedl opravdu jenom jako priklad lidi, kteri neciti zadnou vinu za sve jednani, ackoliv je (bylo) spatne a to mnohem horsi, nez jednańi nejakeho zlodeje.
Teorii o spiknuti Zidu proti svetu znam. Je to sice trochu precenene, ale je to tak. Druha vec je, proc tolik Zidu zemrelo. Ma to vice pricin, ale potiz je v tom, ze ja se k reditelum mezinarodnich korporaci nehlasim a napr. clenove Ruskych mafii nekrici, ze jsou clenove vyvoleneho Slovanskeho naroda. A to ackoliv za vcelku houby s octem, co delam, dostavam pomerne dost penez, na ukor treba deticek z Nikaragui, za coz evidentne mezinarodnim korporacim vdecim. Bezni Zide samozrejme za nic nemohli, ono i tech Zidovskych mafii je nekolik, provinili se proste jenom tim, ze se prohlasovali za Zidy a Zid znamenalo neco spatneho. Je to stejne, jako prohlasovat o vsech rusacich, co jsou v Karlovych Varech, ze jsou to mafiani - hahaha, to byl vtip. :-))) Tj. oprava: O vsech rusacich, co jsou v Rusku.
Bohuzel, smer ubihani spolecnosti se uz zmenit neda, a uz vubec ne demokraticky. Jedina moznost je zmena mysleni lidi, zatim vsak nikdo nema ani pribliznou predstavu, jak by takove mysleni melo vypadat. :-) -
« Re: Koupě auta v autobazaru
Vám bych pane Janza, auto prodávat nechtěl. Být bazaristou, tak s Váma na tu kontrolu pojedu, nechám Vám ji zaplatit a naúčtuju Vám k tomu další 3 tis. za čas poskoka, kterej tam jel s Vámi. Co takovou kontrolou chcete dosáhnout? Za stav auta Vám neručí ani bazar, ani servis, kde to auto omrknete, ale jeho majitel. Chápu, že chcete mít jasno o tom, co kupujete. Proto Vám doporučuju, nezabývejte se s ojetinama a kupte si tu Primeru novou. Nechtěl bych Vám předpovídat nic zlýho, ale mohlo by se Vám taky stát, že v servisu nic nenajdou a Vy s autem sotva dojedete domů. -
« Koupě auta v autobazaru
Zdravím všechny příznivce automoto,
po přečtení všech 624 příspěvků na jeden zátah této zajímavé diskuze si dovolím ještě jeden přidat.
Vlastní zkušenosti nemám s žádným autobazarem, ale v dohledné době plánuju koupit mnou vybrané autíčko (Nissan Primera 2.0 GTe r.v.kolem 92). Toto auto určitě v AAA neseženu, moc jich u nas na trhu neni, přesto jsem se šel podivat do AAA v Brne, protoze to mam kousek a byl jsem zvedavej.
Nebudu se tady vyjadřovat o znamych faktech, šel jsem tam najisto jen se mrknout na Primeru (kdybych nahodou nesehnal GT, tak bych vzal i obyč.). V Bazaru jsem našel jen jednu Primeru 2.0 ale Diesel a ten skoro nikdo nechce, protože holt japonci ovladaji spis benzíňaky. Cena byla přiměřená stáří. Stav vozidla jsem blíže nezkoumal, neboť mě to auto nezajímalo.
Poté jediná věc, která mě zajímala, byla otázka na jednoho z poskoků co pobíhali kolem.
Zajímalo mě, když budu mít enormní zájem o nějaké auto a na vlastní náklady budu chtít to auto nechat prověřit u značkového servisu, jestli k tomu autobazar svolí.
Ten nejbližší poskok mi tvrdil, že v podstatě v tom není žádný problém, pokud to bude na moje náklady a pokud ten autorizovaný servis nebude 80 km daleko.
Vím, že v konečné fázi až tam budeme chtít jet, tak to možná "někdo" zatrhne, ale pokud to zatrhne, tak prostě já zatrhnu ten obchod a ještě pravděpodobně ušetřím za kontrolu. Jinak jsem se preventivně ptal na takovou základní kontrolu Primery v autorizovaném servisu Nissan Staněk-Frank Brno a vyjde to zhruba na 2500-3000Kč, dle domluvy a určitě to zahrnuje měření tlaků v motoru, emisí, geometrie náprav (teď nevím, jestli i zadní- nekamenujte mě, nejsem odborník), kontrolu podvozku a vizuální kontrolu celého auta. Tady tato kontrola je pro mě jako člověka neznalého primery do posledního šroubečku nosná informace při rozhodování o koupi auta.
Nikdy si auto nekoupím bez podobné kontroly, byť by mi ho nabízel kamarád.
Myslím si, že při koupi auta za 120 tisíc je částka 3 tisíce za kompletní kontrolu zanedbatelná vzhledem k její informační hodnotě.
Doporučuju všem aby podobnou kontrolu vyžadovali při koupi jakéhokoliv auta nad hranicí kolem 50-70 tisíc korun a pokud autobazar, nebo i fyzická osoba tuto kontrolu odmítne, tak se s dotyčným ani dál nebavit, nejspíš něco tají a radši najít jiný kousek. Nemluvě o tom, že výsledek takové kontroly se dá použít jako součást kupní smlouvy o stavu technického vozidla. (autobazary asi budou protestovat, ale občan by neměl, je to i pro jeho dobro) To by mělo mít za následek zmenšení rizika (úplné vynulování tohoto rizika nedosáhneme nikdy) nalezení skryté vady pár dnů, ale i měsíců po koupi auta. Tolik zhruba můj názor na koupi auta. Kupoval jsem zatím jen jedno auto a to bylo od otce :-) , takže se teď pilně teoreticky vzdělávám na poli koupi ojetin.
Ještě by mě zajímal váš názor na kupování aut od automechaniků, dostal jsem teď zajímavou nabídku na Primeru, cenově odpovídá tržní ceně, ale prodává ji automechanik od autorizovaného servisního centra Nissan. Takže jsou dvě možnosti, buď je ta Primera v perfektním stavu, protože její pán jí rozuměl, nebo ji naopak prodává protože jí rozumí a tuší (ví), že třeba motor už je v posledním tažení. Co myslíte, která varianta je nejpravděpodobnější ?
Jak se tak dívám, trošku jsem to už přehnal s délkou příspěvku, tak tedy teď reagujte vy.
(janza@post.cz - nabídky na GT Primery sem :-) -
« AAA are *
Ja má velmi zlé skúsenosti stýmto bazarom.Kúpil som od nich auto a nejakým zázrakom jazdilo 500km a potom sa úplne posralo.Dodrbaná elektrika a pretočený tachometer.Nakoniec som ho predal naspat do AAA.Avšak stál ma velmi vela kým som ho dal vobec do stavu aby ako tak jazdil.Aj to s problémami. -
« Zveřejnit !
To Orpheus-> Jestli je to pravda, ty čísla z pojišťovny, tak je sviňárna o tom mlčet. Když to nezveřejní sama pojišťovna (lze pochopit), tak jsou jiný cesty, jak to dostat mezi lidi. Co naši slavní obránci demokracie - novináři. Kdybych já měl ty čísla, dám to jako podnět novinářům, ty jsou chránění, nemusí sdělovat zdroj informací, a před soud by je nikdo nehnal. Byl by to hit, představ si ty titulky- AAA - BANDA ZLODĚJŮ. Televize by to brala určitě. Když to nezkusíš zveřejnit, tak to je sviňárna a v podstatě v tom jedeš s nima. -
To login-> Tak nejdřív k rozdílu mezi křádeží a zlodějinou. Psal si, že zloděje můžeš chytit za ruku, můžeš mu jednu ubalit, něco v tom duchu si psal. Kdežto když ti někdo lže, nic nenaděláš. Hm, já myslel, že fyzický tresty v dnešním světě už nefrčí, že už sme se v normálním životě odprostili od toho, že když má někdo větší byceps, má pravdu. Ty možná zloděje chytneš a nebančíš mu. Tvoje mami to ale třeba nesvede, nebo jo? Proto je tu právo, aby chránilo i ty fyz. slabší. Tak prostě společnost funguje, je možný, že ty bys to vymyslel líp. Škoda, že už nejsou volný území na vznik státu. Rád bych viděl, jak bys to vymyslel. Ale ono můžeš vymýšlet i u nás. Stačí, když přestaneš obviňovat ostatní (Kl., Zem.) a začneš něco dělat, aby to bylo lepší. Stačí, když se zbavíš svý paranoidní vize o všemocných lidech v zákulisí (mimochodem takový názory tu byli nedávno, poměrně nedávno za všechny nitky světa tahali židi, ano, nediv se, to se skutečně říkalo, dopadlo to tak, že jich vybili 6 milionu - ty bys asi vybil ředitele mezinárodních koorporací, viď). Stačí, když si uvědomíš, že máme demokracii a každý (i ty) má šanci podílet se na určování směru, kterým společnost jde. Ale to by se ti asi špatně dělalo, když chodíš se zloději na pivo. -
Ze neni o politice je jedno. Ty dva jsem uvadel jenom jako takove zobecneni politiku a jako priklad. Oni vsichni Ti jmenovani jsou stejne jenom bud poskoci nekoho jineho, nevi o co jde nebo se proste jejich mysleni zrovna hodilo do kramu, ale to uz je opravdu uplne mimo tema. :-) -
Nepochopil jsem proc jmenujes ve svem prispevku Klause a Zemana, myslis si, ze Ruml, Pilip, Kalousek, Mlynar, Kuhnl, Kasal, Grebenicek, Ransdorf, ... jsou lepsi. Jestlize ano, pak Ti neni pomoci, jinak nechapu proc pises pouze o techto dvou. A vubec si myslim, ze tento web neni o politice. -
« Re: Par drobnosti
Koupe kradene veci neni moralni prohresek, ale trestny cin!!! Koupit kradenou vec, nebo se tvarit, jakoze nevim, ze je ta vec kradena, pripadne to ani nechtet vedet (premyslet o tom), je horsi nez kradez. Je to totis alibizmus - neco ukrast, to bych nemohl, ale kdyz druhy tu spinavou praci udela za me, tak ja vlastne za nic nemuzu, to zlodeji jsou ti spatni, ne ja, ja jenom... Spolecnost rozklada neduvera, zechuceni, nevrazivost... Je to na delsi rozbor. Ale prave v tom, ze nekoho obelhat, neco nejak sikovne zasmelit, udelat ze lhani vedni obor, se povazuje za, maximalne, moralni poklesek, je ten hlavni problem a pricina vsech potizi. Zlodejina je jasne definovana a kazdy vi, ze krast se nesmi. Tedy i zlodej vi, ze dela neco spatneho, kdezto treba takoveho Klause se Zemanem ani nenapadne, ze jednaji nejak nespravne. Tento stat prisel uz o nekolik bilionu korun a citi se za to nekdo zodpovedny, priznal nekdo, ze jednal spatne, ze udelal chybu?
Zkratka: S nekym, kdo krade, klidne muzu jit na pivo a povazovat ho za normalniho, slusneho cloveka, jako kohokoliv jineho. Proste to, ze je to zlodej neznamena, ze je to *, samozrejme muze byt, ale nemusi. Zato kdyz nekdo obelhava ostatni, tak je to * a moralne absolutne neprijatelny clovek.
Kradeni totiz nenarusuje podstatu cloveka, kdezto lez je dusevni stav, nemoc. Je to obtizne vysvetlit, ale proste kradeni je v poradku. Alespon je nejaka zabava :-), lhani rozdeluje lidi.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Máme z minulých 41 ( i více)let hodně pokřivené hodnoty a pojem o morálce. Hrůza, radši jsem v cizině. Češi jsou zapšklí, šediví, bez jiskry a závídí i nos mezi očima. Končím. Zase mě to namíchlo. Doufám, že se dostanu na školu v USA, to bude změna k lepšímu.