AAA AUTO PRAHA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Zveřejnit !
Taky souhlasím, v postkomunistickém bordelu v tomto státě se nejvíce hledí na práva zločinců, práva obětí nějak nikoho nezajímají. Viz případ ozbrojené loupeže na Žižkově, kdy byl popotahován prodavač za zastřelení lupiče. Co to, proboha, je? Nachytáte někoho, jak vám krade auto a bojíte se ho praštit. To se nedivím, že se tady tak krade, vždyť je to skoro bez rizika. Nedotknutelnost soukromého majetku je jeden ze základních pilířů tohoto typu společnosti, ale tady to prostě nikoho nezajímá. Jinak Logine, nevím jak Ty, ale já platím za leasing auta 15 tisíc měsíčně a nikdo mi ty kačky zadara nedá. Tudíž já se dřu jako *, pak mi to někdo ukradne a vše je dle Tebe OK, není v tom žádný problém. Tak to na to seru a půjdu si taky nějaký auto ukrást, je to bez rizika a v pořádku. Jenom za chvíli nebude co krást. -
to login: Ok, souhlasím, že je to obecně velmi složitý problém. Nicméně mi je divné. že někteří lidé dokážou i v těchto sračkách zůstat normální (nekrást, nevraždit, nepodvádět, nelhat a pod.)a v tomto duchu vychovávat i svoje potomky. Jestliže se čecháčkovské povahy dokázaly deformovat ze strachu před komunisty a jejich represemi natolik, že začaly udávat i svoje rodinné příslušníky, to by v tom byl čert, aby se neposrali strachy před opravdovými tresty a alespoň někteří nezačali sekat dobrotu. Nepropaguji tady trest smrti, ale jinou formu trestu. Soukromě jsem si takové vzorové zařízení nazval "Nápravný ústav s povinným intenzívním pracovním režimem". Někdo by to mohl nazvat pracovním lágrem, ale jisté je to, že jako zastrašovací prvek by to fungovalo daleko lépe, než současné věznice hotelového typu. Nemám nic proti tomu, aby se v této oblasti učinil jeden i více kroků zpět. Lidé by si alespoň připoměli, že toho, co mají k dispozici ve skutečné demokracii, by si měli vážit. A jako každých vzácných věcí by měli těchto možností užívat s mírou a zodpovědností a ne s nimi "plýtvat".Je však otázka, kterýžto problém zmiňuješ, že dokud zde nebudou dostatečně nezávislí a nezkorumpovaní lidé, jenž by zodpovědně a hlavně spravedlivě rozlišili, kdo si trest zaslouží a kdo ne, tak nám jsou takto účinné metody nápravy k ničemu.Můj názor je, že Čechům chybí strach z něčeho, co je, i jejich příští generace může neodvratně postihnout a odblokovat od všeho, co svobodný život skýtá. Přesně, jako za komunizmu. Kdesi jsem již uváděl, že východisko spatřuji ve zcela novém typu státního uspořádání, které používá některé, historií ověřené, prvky s vysokou účinností ve věci nastolení pořádku v morálně, ekonomicky rozvrácené zemi. S odstupem čsu a po konzultacích s některými lidmi to vidím stále reálněji. Omlouvám se za délku příspěvku. -
Tahle diskuze vzesla z nasledujiciho faktu:
V cele CR se ztrati 0,006% aut rocne,
paklize je prodano pres bazar, tak 3-5%,
jestlize pres Auto ESA, tak 7,4%,
a konecne pres AAA - 27,5%.
Tuto evidenci ma k dispozici jak pojistovna, tak policie, ktera s tim vubec nic nedela i pojistovny se boji tento fakt zverejnit a radeji zvednou pojistne. Neni podstatne, jestli je to pravda. Podobnych veci by se jiste naslo desitky, kdybychom se trochu zamysleli. Me treba napada pripad, kdy se v Nemecku kradly Mercedesy (majitel ho vzal na leasing a nahlasil kradez) a ty se pak tady rozdavali (za babku prodavali, protisluzbu davali...) policejnim reditelum, poslancum, politikum...
Tento a podobne pripady spolu se znamymi, ale pred verejnosti v podstate skryvanymi (co neni v TV, popr. v novinach s nakladem 100 000, jako by nebylo) dokumenty o cinnosti mafie, ktera byla u moci od roku 1948 (dokonce i soucasna KSC ted tvrdi, ze ji ovladli prospechari a mafiani, kteri znicili a pospinili puvodni myslenku komunizmu a dopadlo to, jak to dopadlo - prave pro tenhle smysl pro humor jsem rad, ze jsem se narodil tady, to se na zapade neda zazit :-), tak prave tyhle veci poukazuji na to, ze se musi provest zcela zasadni reforma statu. Nejde jen neco zmenit, zlepsit, opravit - musi se jit uplne jinym smerem. To omezeni vekem je, bohuzel, nepruchodne.
Ale volitelnost soudcu, policejnich reditelu, statnich zastupcu (pod nez budou spadat i vysetrovatele, tj. nikoli pod policii), nezavisle na politickych stranach, je nezbytne nutna!!!
Nejde o to, ze lide nebudou vedet, jestli volit jako policajta H.C. nebo J.P., ale o to, ze je tam jasne zvolen lidmi, na dobu urcitou, a ne dosazen nejakou sedou, mafianskou strukturou, na zaklade buhvi ceho. Nejake kontrolni obcanske komise pro dohled nad temito organy (ktere byly tesne po roce 1989), rotace pracovniku v jednotlivych funkcich nebo mistech, ap. jsou na *. -
To by me zajimalo, jestli je Tomcat tak natvrdlej nebo blbost jenom hraje. Ja mj. navrhnu, aby se v ramci zbaveni se komunisticke mafie, ktera demoralizovala tuhle spolecnost a dostala ji do totalni krize, ze ktere neni uniku, zakazala cinnost v podstatnych slozkach statu vsem lidem, kteri byli v za komunizmu byt jen plnoleti a on prohlasi, ze chci komunistickou moralku a mam se odstehovat na Kubu. :-))) (Coz by mimochodem bylo mnohem taktictejsi, nez zit tady, protoze to, co se podarilo komunisticke mafii tady, se ji na Kube asi nepodari.)
V kazdem pripade - dokud budou lide takhle tezce mimo realitu (nekupovanim kradenych veci v bazarech ke svetlejsim zitrkum :-), tak se nezmeni nic.
P.s.: Jestli nekdo chape, o cem tu mluvim, tak mam pro nej spatnou zpravu - neni ani teoreticka sance na zlepseni stavajiciho stavu. Oni sice ty stare struktury casem pomrou, jenze si vychovavaji nove lidi s podobnym myslenim. -
to login: Člověče, prober se!!! Jestli Ti líp vyhovovala morálka za komoušů, můžeš se odstěhovat na Kubu, do Koreje (tý komunistický) nebo Číny, tam to soudruzi pořád mají pevně v rukách. Ono by to chtělo s tou nápravou začít u sebe a než začnu křičet, tak si zamést před vlastním prahem - nekupovat věci, který jsou asi kradený (rádia, mobily, kola a další věci v bazarech), nepředstírat nemoc, když potřebuju sfouknout nějakej melouch, nesnažit se to uhrát s policajtama za půlku bez bločku, obecně se spíš orientovat na to, jak něco udělat pořádně, než na to jak co ochcat...
-
Ne, znovu opakuju, tresty nic neresi. Je to z velke casti v te moralce, ktera ma ale nejaky duvod. Napr. jeji nejvetsi zhorseni nastalo za poslednich deset let. Komunizmus byl jenom takova prpravka. Vylozene amoralni jednani skutecnych zlocincu (vedeni KSC, StB, SNB, atd.) se, tak nejak a vcelku uspesne tajil. Ostatne i tech aut se tenkrat kradlo stejne jako v tom Rakousku. To je ale opravdu slozity problem, ktery se neda jednoduse popsat. Zkratka - obycejni lide (vcetne zlodeju) jsou jen obeti spatneho vedeni statu jako celku. Potiz je v tom, ze to "vedeni" uz je tak nalece prohnile, ze neni zadne cesty ven. V tehle situaci lze jen popsat problem a premyslet, jak ho resit.
Treba to USA neni take zadna vyhra - kriminalita jeste vetsi nez tady (nejvic uveznenych osob na obyvatele = vyhozene penize, hadejte, kdo je tradicne v tesnem zavesu, ano, jsme to my :-), ale v nekterych statech maji dokonce i neco, co se blizi demokracii. Treba volene soudce, statni zastupce a policejni reditele. Napr. behem nasledujicich deseti let zrusit policii, statni zastupitelstvi a soudy a zaroven zacit budovat novou policii a nove soudy na zaklade tohohle principu, by mohlo pomoct. (Nebo zrusit uplne mestkou a obecni policii, udelat novou, volenou a pak zrusit tu statni - reforma stavajiciho stavu neni mozna, resp. by slo vyhazet vsechny soudce, zmenit system a prijmout nove, coz vyjde nastejno). To nove vedeni by samozrejme nikdy nesmelo delat v tech byvalych slozkach, byt v KSC, udavat lidi (agenti StB), nebo dokonce pracovat v StB, ci jine slozce byvale statni moci. No, ono vzhledem k tomu, ze by se to jen tak neuskutecnilo, tak za deset let by treba podminka - vek max. 40 let, stacila. :-)))
Chci tim jenom rict, ze dokud se nezrusi stavajici "vedeni" statu, tak se k lepsimu nic nezmeni. Jen velmi, velmi, pomaloucku, polehoucku, a na zapade budeme po celych tech padesat, sto, let postupne zmeny za idioty.
P.s.: Jeste me napadla reforma parlamentu - nikdo, kdo byl nekdy clenem jakekoliv, alespon parlamentni, strany (a policie, SNB, StB, atd.), nesmi kandidovat. Do voleb v roce 2008 by mohla byt podminka tech max. 40 let.
P.p.s.: Myslim to smrtelne vazne! :-) -
Jo, profe, souhlasím. Asi to bude znít blbě, ale občas mě to štve, že jsem Čech. Nikdy jsem nic neukradl a morální a sociální cítění mám O.K. Pak přijedu bez řízků v alobalu do rakouska a tam (v Misstelbachu kuříkladu) uvídím česky psaný nápis "češi nekraďte". To nepotěší. Jsem zaškatulkován a při tom se cítím být západoevropan i včetně jejich cítění ohledně podvodů, slušnostních návyků atd. BTW, chodce pouštím odjakživa. Když se to tam na krajnici hromadí, zastavím a mávnu. Někdy se ani potvory nemusí hromadit. To jsem se naučil právě v rakousku.
Máme z minulých 41 ( i více)let hodně pokřivené hodnoty a pojem o morálce. Hrůza, radši jsem v cizině. Češi jsou zapšklí, šediví, bez jiskry a závídí i nos mezi očima. Končím. Zase mě to namíchlo. Doufám, že se dostanu na školu v USA, to bude změna k lepšímu. -
Sorry, login, ale co funguje jinde, nemusí fungovat tady a naopak. Čím dál tím víc mám pocit, že mučení a povinnost pracovat by v Čechách zabralo. Chováme se jako necivilizovaní lidé a chceme civilizované a humánní tresty? Tyhle věci se musí sladit. Jakmile bude vidět náznak zlepšení, prosím, můžeme přemýšlet o tom, zda vypustit žebřík, nebo železnou pannu... -
Ja jen k tomu tetovani ZLODEJ na celo - to je pekny. To je neco jako "zbav nas pokuseni a vyvaruj vseho zleho", proste jako kamenovani nevernych manzelek, ap. Nejen, ze se tim vubec nic neresi, ale je to ekcelentni ukazka alibizmu. Nemyslim to ted nijak osobne proti nikomu konkretnimu, ale obecne. Ono to mozna vypada, jakoze se zastavam zlodeju, coz je castecne pravda, ale jde mi hlavne o to, ze z toho, ze se nekomu ztrati auto se proste nestrili. Sice to nasere, ale neni to nijak celospolecensky dulezite. Treba v Rakousku se jich ztrati cca 10x min. Ale proc? Rozhodne ne proto, protoze se tam zlodejum sekaji (sekali) ruce. A uz vubec ne proto, ze tam ziji jini lide, nez tady. Dokonce to ani neni nejakymi vysokymi tresty nebo rychle fungujicimi soudy. Ta nefuncnost nasich soudu ma take svuj vliv, ale nijak podstatny a uz vubec ne rozhodujici. -
Jeste jedna drobnost, k tem informacim. Kdyz mi kdysi ukradli z auta benzin a hlasil jsem to poldum, tak toho zlodeje asi za 3 roky chytli. Nahodou kdyz s nim chodili po parkovisti a von rikal co udelal, rekl"myslim, ze z tohohle auta jsem ukrad benzin taky a tak se mi ozvali" Slo o 20l, takze sranda. Jenze v protokolu byl seznam vsech poskozenych, kteri proti nim svedcili (jako ja) vcetne adresy a rodneho cisla. Kazdy dostal svuj vytisko protokolu vcetne tech zlodeju. U nich tam mimochodem byly jen jmena. Parada, ze? -
Vis Vinnci, to neni tak lehky jak se tobe zda. Ja nemam dukazy a bez nich ti to nezverejnej jinde nez v blesku a to je pod moji uroven. Ten chlapik ty dukazy taky nema, protoze to neni jeho obor a i kdyby to mohl rict, tak prijde o praci. To se proste nemuze. Mozna by se to nedozvedeli kdo to byl, mozna dozvedeli. S trochou stesti by jim to rekli sami policajti, ktery by to vysetrovali a Acka by tam poslali par prijemnych vychodnich bratru na navstevu. Tohle proste neni jednoduchy. Proto jsem to taky uvedl tady.
Musim rict, ze mas velice radiklani nazory a ackoliv s vetsinou souhlasim, tak realita to neni. Viz ta radia. Ja osobne starsi radio nekoupim, protoze pokud neni od znamyho, tak je velka sance ze je kradeny. Jenze spousta lidi si rozmysli, dat za radio 10k nebo 2k. Tak to proste je. A proto se kradou.Ja osobne bych navrhoval zlodeji poprve vytetovat napis "ZLODEJ" na celo, podruhy useknout ruku, potreti druhou. Vic jak trikrat to neudela :-)
Jinak kdyz ti ukradnou auto, tak se policajti i pojistovna samozrejme pta, kde jsi to auto koupil, takze odtud ta statistika. -
« Re: Koupě auta v autobazaru
Kontrola ve znackovem servisu Vam nemusi byt vubec nic platna. Sam jsem tim prosel, bazar me klidne nechal auto pred koupi prohlednout u zastupce prislusne znacky a co se nestalo? Casem se objevila cela rada zavad a objevuji se stale dalsi a dalsi jak uz to tak u pouzitych aut byva. Spise Vam doporucuji neutratit vsechny penize a ponechat si z investice okolo 20% ktere budete verte nebo ne, brzo potrebovat. Druha moznost je koupit si auto nove se zarukou 3 roky nebo 100,000km a muzete klidne spat. -
« Re: Par drobnosti - login
No, o tom zmlaceni zlodeje jsem sice psal, jenze jsem to nemyslel jako fyzicky trest, ktery je absolutne neucinny, stejne jako kterykoliv jiny. Tresty se holt miji ucinkem. A ten Kl. se Zem., to jsem uvedl opravdu jenom jako priklad lidi, kteri neciti zadnou vinu za sve jednani, ackoliv je (bylo) spatne a to mnohem horsi, nez jednańi nejakeho zlodeje.
Teorii o spiknuti Zidu proti svetu znam. Je to sice trochu precenene, ale je to tak. Druha vec je, proc tolik Zidu zemrelo. Ma to vice pricin, ale potiz je v tom, ze ja se k reditelum mezinarodnich korporaci nehlasim a napr. clenove Ruskych mafii nekrici, ze jsou clenove vyvoleneho Slovanskeho naroda. A to ackoliv za vcelku houby s octem, co delam, dostavam pomerne dost penez, na ukor treba deticek z Nikaragui, za coz evidentne mezinarodnim korporacim vdecim. Bezni Zide samozrejme za nic nemohli, ono i tech Zidovskych mafii je nekolik, provinili se proste jenom tim, ze se prohlasovali za Zidy a Zid znamenalo neco spatneho. Je to stejne, jako prohlasovat o vsech rusacich, co jsou v Karlovych Varech, ze jsou to mafiani - hahaha, to byl vtip. :-))) Tj. oprava: O vsech rusacich, co jsou v Rusku.
Bohuzel, smer ubihani spolecnosti se uz zmenit neda, a uz vubec ne demokraticky. Jedina moznost je zmena mysleni lidi, zatim vsak nikdo nema ani pribliznou predstavu, jak by takove mysleni melo vypadat. :-) -
« Re: Koupě auta v autobazaru
Vám bych pane Janza, auto prodávat nechtěl. Být bazaristou, tak s Váma na tu kontrolu pojedu, nechám Vám ji zaplatit a naúčtuju Vám k tomu další 3 tis. za čas poskoka, kterej tam jel s Vámi. Co takovou kontrolou chcete dosáhnout? Za stav auta Vám neručí ani bazar, ani servis, kde to auto omrknete, ale jeho majitel. Chápu, že chcete mít jasno o tom, co kupujete. Proto Vám doporučuju, nezabývejte se s ojetinama a kupte si tu Primeru novou. Nechtěl bych Vám předpovídat nic zlýho, ale mohlo by se Vám taky stát, že v servisu nic nenajdou a Vy s autem sotva dojedete domů. -
« Koupě auta v autobazaru
Zdravím všechny příznivce automoto,
po přečtení všech 624 příspěvků na jeden zátah této zajímavé diskuze si dovolím ještě jeden přidat.
Vlastní zkušenosti nemám s žádným autobazarem, ale v dohledné době plánuju koupit mnou vybrané autíčko (Nissan Primera 2.0 GTe r.v.kolem 92). Toto auto určitě v AAA neseženu, moc jich u nas na trhu neni, přesto jsem se šel podivat do AAA v Brne, protoze to mam kousek a byl jsem zvedavej.
Nebudu se tady vyjadřovat o znamych faktech, šel jsem tam najisto jen se mrknout na Primeru (kdybych nahodou nesehnal GT, tak bych vzal i obyč.). V Bazaru jsem našel jen jednu Primeru 2.0 ale Diesel a ten skoro nikdo nechce, protože holt japonci ovladaji spis benzíňaky. Cena byla přiměřená stáří. Stav vozidla jsem blíže nezkoumal, neboť mě to auto nezajímalo.
Poté jediná věc, která mě zajímala, byla otázka na jednoho z poskoků co pobíhali kolem.
Zajímalo mě, když budu mít enormní zájem o nějaké auto a na vlastní náklady budu chtít to auto nechat prověřit u značkového servisu, jestli k tomu autobazar svolí.
Ten nejbližší poskok mi tvrdil, že v podstatě v tom není žádný problém, pokud to bude na moje náklady a pokud ten autorizovaný servis nebude 80 km daleko.
Vím, že v konečné fázi až tam budeme chtít jet, tak to možná "někdo" zatrhne, ale pokud to zatrhne, tak prostě já zatrhnu ten obchod a ještě pravděpodobně ušetřím za kontrolu. Jinak jsem se preventivně ptal na takovou základní kontrolu Primery v autorizovaném servisu Nissan Staněk-Frank Brno a vyjde to zhruba na 2500-3000Kč, dle domluvy a určitě to zahrnuje měření tlaků v motoru, emisí, geometrie náprav (teď nevím, jestli i zadní- nekamenujte mě, nejsem odborník), kontrolu podvozku a vizuální kontrolu celého auta. Tady tato kontrola je pro mě jako člověka neznalého primery do posledního šroubečku nosná informace při rozhodování o koupi auta.
Nikdy si auto nekoupím bez podobné kontroly, byť by mi ho nabízel kamarád.
Myslím si, že při koupi auta za 120 tisíc je částka 3 tisíce za kompletní kontrolu zanedbatelná vzhledem k její informační hodnotě.
Doporučuju všem aby podobnou kontrolu vyžadovali při koupi jakéhokoliv auta nad hranicí kolem 50-70 tisíc korun a pokud autobazar, nebo i fyzická osoba tuto kontrolu odmítne, tak se s dotyčným ani dál nebavit, nejspíš něco tají a radši najít jiný kousek. Nemluvě o tom, že výsledek takové kontroly se dá použít jako součást kupní smlouvy o stavu technického vozidla. (autobazary asi budou protestovat, ale občan by neměl, je to i pro jeho dobro) To by mělo mít za následek zmenšení rizika (úplné vynulování tohoto rizika nedosáhneme nikdy) nalezení skryté vady pár dnů, ale i měsíců po koupi auta. Tolik zhruba můj názor na koupi auta. Kupoval jsem zatím jen jedno auto a to bylo od otce :-) , takže se teď pilně teoreticky vzdělávám na poli koupi ojetin.
Ještě by mě zajímal váš názor na kupování aut od automechaniků, dostal jsem teď zajímavou nabídku na Primeru, cenově odpovídá tržní ceně, ale prodává ji automechanik od autorizovaného servisního centra Nissan. Takže jsou dvě možnosti, buď je ta Primera v perfektním stavu, protože její pán jí rozuměl, nebo ji naopak prodává protože jí rozumí a tuší (ví), že třeba motor už je v posledním tažení. Co myslíte, která varianta je nejpravděpodobnější ?
Jak se tak dívám, trošku jsem to už přehnal s délkou příspěvku, tak tedy teď reagujte vy.
(janza@post.cz - nabídky na GT Primery sem :-) -
« AAA are *
Ja má velmi zlé skúsenosti stýmto bazarom.Kúpil som od nich auto a nejakým zázrakom jazdilo 500km a potom sa úplne posralo.Dodrbaná elektrika a pretočený tachometer.Nakoniec som ho predal naspat do AAA.Avšak stál ma velmi vela kým som ho dal vobec do stavu aby ako tak jazdil.Aj to s problémami.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Tvrde tresty by vubec nic neresily. Mozna by se mirne snizila ta nepodstatna kriminalita, jako je treba kradeni aut, ap. Chapu, ze cloveka vic nasere ukradene autoradio, nez to, ze se vykradla treba banka nebo, ze to nekdo s kurzem koruny zasmelil tak chytre, ze stat prisel o miliardu a on z toho mel petinu, ale kradeze aut je to posledni, co bych resil. To je problem, ktery se vyresi sam. Napr. i tim, ze se policie prestane na teto cinnosti (vedome i nevedome) podilet - poklesne poptavka a nebude duvod auta krast. Zlodeje nelze chytat a veznit (vcetne absolutne neprijatelnych pracovnich taboru), je to priserne drahe, z desitek tisic lidi se udelaji kriminalnici a luza (zlodeji, policajti, hlidaci ve vezeni) a problem stale trva. A to nejen problem se zlodeji, ale i s ostatnimi zlocinci (mafiemi).
Zjednodusene receno: Tvrdymi tresty by se, velmi draze a neucinne, resil dusledek, nikoli pricina soucasneho stavu.
P.s.: Nejvetsi ironie je v tom, ze hlavni vec, kterou je treba udelat, je znicit soucasnou policii, soudy, statni zastupitelstvi a vytvorit uplne nove instituce, zalozene na uplne jinem (obcanskem a demokratickem) principu. Jenze postoj lidi je ten, ze by tyto mafianske organizace, postavene na zcela nedemokratickych principech, proste skoda mluvit o tom, co je to za verbez, meli mit vetsi pravomoce a moznost tvrdsiho postihu proti chudakum dezorientovanym obcanum, kteri nemaji sanci ani dozvedet se o tom, co je to demokracie.