AAA AUTO PRAHA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Starter
Přátelé, když jezdíte na srazy, tak si mimo jiný alespoň všímejte, kdo je sponzoruje. Jedním ze sponzorů Letňan byla firma FABORY, U Trati 38a, P10, www.fabory.cz, která vás těma palcovýma šroubama zasype, když si to budete přát. Alespon z jejich prezentece to jaksi vyplývá.:-)) -
O tak to ti budu zavazany. Nejak jsem posledni dobou zvyklej ze po mě chtějí lidi moc penez...
Tu firmu neznam, ale jestli je to někdo blízko Jawy tak by se to dalo najit. Sluzebni auto (benzin) zajistim a holt bude patraci akce. A nejsou nekde na Internetu. Jdu se podivat... -
To ace: O jakejch penezich to mluvis? To nebude tak horky... Jen mit plac na to vymontovani. S tim se nejak poperem. Penize si nech na benal:o)
Asi mate pravdu s tema metrickejma, protoze na mym Caprisovi (78-79) je uz cast v metrice. Chtel bych to nejako sjednotit na svym aute, ale co sem zatim narazil na srouby, tak je to pekna mismas. Prej nekde u Jawy ve Strasnicich(?) je firma, co ti doda jakykoliv srouby jakychkoliv rozmeru a norem. Jen kdybych si vzpomnel na nazev. Prej sou mnohem lepsi nez USA originaly. Pozink a tak. -
Tappaja: Palcový jsou palcový, ale tak horký to zase nebude. Spíš jestli na těchhle plasťákách nevymysleli nějaký novinky, jako palcový torxy, nebo imbusy, se kterýma by byly chycený nějaký kryty, nebo tak. Ale co si pamatuju, tak jsem tam neměl nic zvláštního. -
Presne tak, jak rika prof. Ja sem rozdelaval leda tak starter do skodarny, ale bude to podobny. Muzem se domluvit, starter vymontovat a rozebrat, vycistit, namazat a slozit. Verim, ze pak bude slouzit dal. Sem pro. Co tenhle vikend? Ale chtelo by to mozna palcovy klice... -
« Re: Z 2. strany
ace: Tvůj úsudek je téměř dokonalej. Ono tam sice něco vyleze (ozubenej pastorek), o něco se opře (o zuby ozubenýho věnce, do kterých vylezl) a začne s tím točit. Chytrý konstruktéři šli ale ještě dál a ten ozubenej pastorek spojili s hřídelí starteru přes volnoběžku, zakže když starter s motorem točí, volnoběžka je vzáběru. Když motor naskočí a šofér není ochoten pustit klíček nebo tlačítko starteru, snaží se motor starter roztočit. Volnoběžka tedy funguje jako pojistka proti přetočení starteru, který by se mohl vysokými otáčkami poškodit. Těch systémů je celá řada, tento je pouze jeden z nich. V tvým případě je volnoběžka patrně zdrojem problémů, protože se jí nechce zaskočit. Pastorek je v zubech na svým místě, rotor starteru se točí, ale volnoběžka se protáčí. -
Prof: :)) he, he, ne tak si zase neverim abych se jal cokoliv vymontovavat z motoru. Vrchol me technicke zrucnosti v automobilech bylo kdyz jsem si vymenil u Chryslera vzduchovej filtr :))) Takze rozhodne si nedelam iluze ze bych si v OBI koupil sadu klicu a jal bych se imitovat mechanika :-) A vubec jak starter funguje ? Kdyz se občas protaci na prazdno tak si dovolim logicky předpokládát že z něčeho vyleze něco a to se o něco opře a tím roztočí motor ??? A to něco bud nevyleze a nebo se o neco neopre :)) Jsou me dedukce na teoreticke rovine dobře ? -
ace: Tak to ti neporadím. Předpokládám, že to u předního pohonu s V8 napříč nebude žádná sranda i když opak může být pravdou. Pokud nejsi technickej talent, svěřil bych to do jinejch rukou. Stačí, abys nešťastně někde omylem škrtnul klíčem při odpojování baterky a je to v háji. -
To Prof: jak je složité vymontovat startér ? Jde o vymontovat i v garazi ? Nebo to musi jít na díru ? Jde o to, že když to jednoho pěkného dne už nenastaruje, tak bych to nerad někam 30 km nechal odtahovat...
A vůbec, jak takovej starter vypadá a kde se obyčejně nachází :)) jak říkám nejsem mechanik -
Diky Profe, u me je pruser v tom,ze je to vse mechanicky, takze napojeni na nejakej kompjutr nehrozi. Na 2. stranu se tam nema co pokazit... Do toho karbece pujdu, vycistim ho, zdalo se mi, ze se zadrhava sytic, tak na to mrknu. Co mas za manual od Haynese? Ja sem k tomu dostal CHEVROLET FULL-SIZE Models, c.24045. A pak mam jeste zajimavou knihu COLLISION GUIDE, kde jsou rozkresleny dily na vsechny GM do 97 roku. Podle tehle knihy likvidujou pojistovaci v usa bouracky. -
« Re: Wrangler
Já chci taky Ježíška od Profa.... :-) No tak to si udelal dobře. Za ty prachy je to zlaty. Jsem vlastně ani nikdy ve Wrangleru nejel, takže ani nevím jaká je v něm jízda. No musíš se někdy zastavit :-) Jinak Profe, neuměl by si sehnat na mého Caddyho starter (rv 90. 4.5 PFI). Řekl bych že ten můj má asi dost. Možná chce opravit, možná chce vymenit. Děla to že se naprázdno protáčí. Takové to "bzzzzzzzz" a někdy chytne v pohodě. Nejsem technik a ani nevim kde je starter natoz jak funguje :-) Pripada mi ze se něco někde nezasekne a protoci se na prazdno. No vzhledem k tomu, ze prachy moc nemam, tak bych volil starsi, ale funkční :). Myslíš že bys dokazal něco sehnat ? Budu tě uctívat a modlit se tobě :) -
« Re: Wrangler
ace: Na Wranglera je gum dost a to víš, že jsem se po nich koukal. Kdyby nebyly slušný, mají všechny pěkně rovnoměrnej a stejnej, minimálně tak 1 cm vzorek, tak bych se kroutil ještě víc. Jinak si myslím, že se v AA usmlouvat dá skoro vždycky, nebo ne? Já jsem se nejdřív toho poskoka zeptal, jak to tam je dlouho. On mi to poctivě zjistil a že prej od poloviny září. No a to jsem věděl, že už je to na dobrý cestě, protože mi bylo jasný, že už je to takovej trochu ležák. Zajímavý bylo, že to neměli v internetový nabídce, takže to tam touhle cestou ani nikdo nemohl objevit. Je to 89ka Laredo, najetejch ca 150 tis. km, 4,2 6R (oni uváděli, že to je 4.0) Je to na orig. neobouchanejch hliníkáčích včetně rezerva, jak jsem psal, gumy jsou super, no a je to takový kosmeticky trochu nedokonalý. Měli tam 169tis. s tím, že už celkem 15 slevili. Když jsem si to prohlížel asi před tejdnem poprvé, tak mi sundal 5, když teď podruhý, kdy už jsem věděl, že to stejně odvezu, tak slevil celejch 9. Řekl jsem mu, že mám s sebou 150 a že když mi to daj, tak že to odvezu. On asi po 20 minutách přišel s tím, že manažer řekl, že chce min. 160. Tak jsem mu řekl, že to vezmu, ale pokud po mě budou chtít o korunu víc, tak že na to kašlu. Tak on slíbil, že ne a bylo to. Jinak kdybys chtěl vidět, na kolik by mě přišlo podobný auto jen pořizovačka ve státech, a to ještě pořizovačka pro dealera (při prodeji je ca o 3 tis $ dražší) tak se mrkni na tohle: [odkaz]%20Wrangler&1… Možná, že bych narazil časem na něco jinýho, levnějšího, nebo zas lepšího, ale já nemám čas jen lítat a shánět ty krámy. Teď jsem spokojenej a zároveň mám ježíška vyřešenýho :-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!