AAA AUTO PRAHA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Starter
Znamej mi rikal, ze se jim podarilo odtamtud naky auta dovezt. Musely bejt ale z ambasady, ty ameriky, co tam jezdej, neni sance odtamtud dostat. Taky rikal, ze by to ani nebylo ono, protoze od tech 50-60 let se nedaj sehnat dily a tak se to tam kuti na koleni, jak rikal v predchozim prispevku. A podle toho to prej obcas vypada. -
ace>Kdys' byl naposled na Kube? Ja tam byl chvili pred Pilipem [na rozdil od nej jsem nebyl hostem Fidela :-))] a z Volhy tam teda nemaj vubec nic. Tam clovece jezdej auta, ze jsem se z toho malem po... Jak americky auta nesnasim (ty "novy" hranaty, jak mas ty), tak tohle jsou koraby z 50. max. 60. let. A kdyz mi tam taxikar hrde ukazoval motor sveho Chevy Impala (asi '59) - melo to ty obrovsky krovky nad zadnimi svetly - malem se u toho udelal (ja taky). Tam teda z Volhy nebylo nic. A kdybys mu neco takovyho naznacil, asi by te na miste zabil. Jinak co tam dokazou opravit je neuveritelne - videl jsem manika sedet na chodniku pred dilnou a premotavat starter, vedle nej druhej na kolene (doslova) struzil nejaky pouzdra a v dilne se na soustruhu (ceskym) vrtel naboj kola. -
rambo: Na co jsi potřeboval vercajk, když se ti protočil stěrač? To přece za něj vezmeš a prostě ho dáš do tý polohy, kam patří. Hrát si s kombinačkama a klíčema můžeš pozdějc :-) Takhle jsem to řešil vždycky a i několikrát, když jsem zapoměl, že mokrej sníh na skle přes noc zmrznul. Nevzpomínám si ale, že bych někdy dodatečně to ramínko znovu utahoval nebo seřizoval :-) -
Vyložil jsem z kufru dva kufry vercajku a přepravku náhradních dílů a jezdím.
Hmm. To jsem uz jednou taky udelal. Potom mi primrzly sterace a jak jsem se je pokousel motorkem odtrhnout, tak se posunul sterac na osicce o 45 stupnu. Kdybych mel sebou pitomy kombinacky, tak to byla zalezitost 20 sekund. Takhle jsem mel zdrzeni 2 hodiny a musel si koupit cely naradi, protoze nic jineho nebylo k sehnani.
K firme Fabory. Jejich reklamnim sloganem je, ze Ti prodaji jeden kus. A taky jo osobne ozkouseno, a ne jen to, ten jeden kus Ti jsou ochotni i objednat. Jsou opravdu drazsi nez normalni srouby, ale kdyz mechanik listuje jejich katalogem, dosahuje jisteho sstupne vzruseni-:)
-
Jo zjistil, jaxe mi porouchalo to el. okno u spolujezdce tak jsem se držel rady Profa a bouchnul jsem do dveří a už zase funguje. Miluju americká auta :-)
Ono když člověk vidí v aut. záběrech z USA co za vraky ještě na silnici docela normálně jezdí, tak ty naše auta budou jezdit ještě za 150 let :o) bez větší udržby. -
No jo je to velkoobchod. Nicméně předpokládám, že když někdo bude opravovat US auta tak si jednou nakoupí a bude mít "doživotní" zasoby. Něco se holt bude muset zaplatit, ale zase lepší než aby oprava stála na 4 matkách, které už nejsou :-)
To Prof> Acrobata si stáhni a vytiskni se ten katalog. řekl bych že to stojí mít v dílně v deskách.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
neco je k videni tady [odkaz]