AAA AUTO PRAHA
« to fija
Nemáš pravdu, mají právo tě zastavit i v civilním autě. Německé dálnice jsou útočištěm všech kriminálních živlů. Scházejí se zde zloději, překupníci drog, atd. Existuje speciální složka kriminální policie, věnující se jenom dálnicím. Takové kontroly jsem zažil mockrát, i variantu konvoje, která představuje několik civilních aut a na závěr policejní. Vyloženě zastavovaného řidiče obklíčí a v koloně vyvedou na odpočívadlo, kde policisté za spolupráce maskovaných policistů se samopaly v rukou provedou kontrolu. Ovšem musím podotknout, že vždy se chovají korektně. Přijdou, pozrdaví, legitimují se a provedou kontrolu. Někdy se zaměřují na auto samotné, někdy na převážené zboží, někdy na řidiče, někdy na drogy, atd. -
« Re: AAA
fija: Ona ta diskuze nikam nevede. Myslím si ale jedno. My čecháčci, máme tak nějak v krvi, a zvlášť po tý revoluci, že když jsme ten svobodnej národ, tak že si na nás nikdo nemá co vyskakovat. Bohužel, to někteří spoluobčané berou až příliš vážně, a snaží se to aplikovat kde jen můžou, a to i v míře, která již dávno překročila meze krajnosti. Takovej skopčák je prostě v tomto ohledu jednodušší, neboť ho napadne zdaleka míň často, že by nějaký platný předpisy nemusel dodržovat. Čecháčka to naopak napadá pořád. Osobně bych asi zastavil jakýmukoliv civilnímu autu, i kdyby žádný průkazky neměli a nebyli mi zrovna něčím na první pohled podezřelí (třeba takovou SPZ Rumunska a nebo punčochama přes hlavu) Kdo ví, jestli nemají problém a nepotřebujou jej vyřešit. A jak už to bývá, tak takovej problém s auťákem na silnici vzniká vždy zákonitě v okamžik, kdy je to nejmíň vhodný pro toho, komu vzniknul, ale i nebezpečný pro ty ostatní, který se k tomu místu blíží 120kou a nepředpokládají nic z toho, co se tam právě odehrává. To jen tak, aby řeč nestála :) -
"-- skrytý --" 30.01.02 16:42
« Bundespolizei ... WAS: AAA
V Germanii me kontrolovali me 2x. Jednou na nas na dalnici blikalo zelenobile policejni auto, tak to bylo jasne. Jednou si k nam prisli, kdyz jsme stali na parkovisti. Vysli sice z civilniho auta, ale s naprazenejma prukazkama. Prekvapilo me, ze se me ptali jestli vezu alkohol, cigarety nebo drogy. To snad cekaj kladnou odpoved??? -
« Re: AAA
no jo, tys jim zastavit CHTEL. Na tom neni nic spatnyho. Kdybych CHTEL, tak zastavim taky. Jina je ovsem, kdyz zastavit NECHCI a nuti mne k tomu civil v civilnim aute a s placackou z vokna - to bych proste nezastavil. Nevim proc bych mel zastavovat ... asi jsem divnej. Ale porad si tak nejak myslim ze slusnost a rad je to, co si Nemci v sobe vychovali a na co jsou hrdi. Tudiz i zastavovani vozidel ma mit rad a pokud ho nedodrzi, problemy delat nebudou. Mozna to je tim, ze mam nemecke predky, a tak nejak se mi to nezda spravne. A ja nespravne veci delam jen tuze nerad. Ale klidne mi reknete, ze jsem teoretickej hrdina a praktickej magor :-))) S tim ziju uz beztak dost dlouho :-)))) -
Howard 30.01.02 15:27
« Re: AAA
Uz jsem se k tomu sice nechtel vracet, ale... Zastavil jsem, protoze jsem byl uz doma - presneji 20 m od mista, kde normalne parkuju. Oni za mnou jeli asi pul kilaku a pak tu placacku vydelali z okynka, kdyz jsem se otocil a jel pomalicku parkovat proti jejich autu.
Byli to dva civili a proto jsem zustal v aute a jenom otevrel okynko, ve kterem mi okamzite oba ukazovali prukazky. Za dve minuty taky prijelo normalni policajtske auto, ktere po zjisteni bezproblemovosti situace vzapeti odjelo.
Zkratka nezastavit me ani nenapadlo a kdyby to nebyli polisi, tak v pohode ujedu. Bydlim u Mnichova v malem klidnem mestecku, kde se snad nestala jesta zadna vrazda ci neco podobneho - clovek se tu citi naprosto bezpecne, takze proc nezastavit? Co bych si tim dokazal? -
« Re: AAA
Osobne nevidim v zastavení civilnímu autu "připosranost", tu vidím spíš v nezastavení, (o: , ale i já bych asi zastavil, jelikož nezastavit znamená přidělávat si problémy, a že dělat si problémy s poldou není good idea, to víme asi všichni. Ikdyž minulej tejden se stal zázrak, jeden na mne byl tuze hodnej...a dokonce jsem dostal superslevičku za svůj nehezký čin, ale byla to sleva se slovy "však si už na to dáte taky příště pozor" jsem se jen pousmál a hrdě za kvíkotu pneu odfrčel...a už za pár dní jsem si musel říct, čeče on měl pravdu, fakt is na to dávám pozor, v podstatě to udělal moc moc dobře, že se choval slušně a rozumně a navíc udělal i to co nemusel a co taky skoro nikdo nedělá, dal mi úplně nejmenší a nejsměšnější pokutu jako u jsem kdy dostal... no ale to jsem odbočil, pardón.
A když v roomu k AAA, tak musím dodat, že vidím jen do několika autentickejch případů, teď nemyslím ty publikovaný žvásty, ať už pravdivý či ne, ale od svejch známejch co do aut dělaj a u nich je to různý, někteří jsou happy, páč udělali u nich dobrej kauf, jiní jsou unhappy, páč udělali blbej kauf, jiní jsou vzteklý, že je namotali a prodali jim zamaskovanou sra*ku, jiní zase to maj zmáklí a zamaskovávaj sr*ky a ty jim tam vozej, páč dobře vědí, že vykoupěj cokoliv (o:, pak znám zoufalce copotřebovali rychle love a jejich káru nikdo rychle nechtěl a tak ji prodali v AAA, sice za nechutně málo, ale love hned, že j... atd.. ty nejčernější radši vytahovat nebudu....... hele už moc mluvím, ale buďte na sebe hlavně hodní..(o: -
« Re: AAA
neřekl bych že jsem připosraný, já jenom v Německu trávím dost času na to,abych věděl jak jsou vysazení na Čechy.Něco jiného je tady teoretizovat jak by co mělo být a něco jiného je potom si to vyzkoušet. Když Tě zastaví, tak vždycky aspoň s majáčkem před čelním sklem.Já nevím jak ty, ale mě je líto těch marek za pokuty - nadělám se na ně dost, abych jenom kvůli dobrému pocitu jak jsem jim to ukázal, potm platil za úplné blbiny na autě, které najdou VŽDYCKY když budou chtít, víííííš?? -
« Re: AAA
kdyz nic neudelam (tzn. nejsem grazl) a nejaka ruka z civilniho auta na mne zacne mavat placackou, urcite nezastavim. Klidne si smudliku zastavuj kdy chces, to je prece tvoje pravo. Mozna jsi, kdyz vidis placacku, priposranej. Ale ja zastavuju cizim lidem jen kdyz zretelne poznam, ze se jedna o pilicajta. Jinak ne. Pokud by mel na sobe v aute uniformu, tak bych asi zastavil, ale jinak asi ne. Prece jen nikdy nevim, kterymu zlodeji nebo vrahovi teoreticky zastavuju .... -
« Re: AAA
Další drsňák, co?? Tos byl naposledy v Německu na doložku nebo s pasem popsaným švabachem, že tady produkuješ takové kraviny?? Chci tě vidět, jak se s nima honíš kvůli tomu, že nemají auto popsaný metrovým písmem, už to vidím v jasných barvách. Na to, aby ti odsekli SPZ nemusíš vůbec nic,stačí že máš vzadu na autě CZ a oni jsou jenom blbě vyspaní, víc nic - a ani nemusíš nic říkat, stačí se tvářit stejně blbě jako tady psát...... -
« Re: AAA
uvidim v breznu, kdy se tam chystam. V kazdem pripade pokud neni vozidlo patricne oznaceno, zastavit nemusis. U nas jiste a v Nemecku pravdepodobne taky. Nevim nakolik maji i v Nemecku policajti potrebu se schovavat do neoznacenych aut ... a jestli jsem tvrdej jenom tady na webu a nikde jinde, to nemuzes myslim posoudit :-)))) Mam na to svuj nazor :-))) -
« Re: AAA
to fija: ehmm,nechci nejak komentovat tve prispevky, ani svuj pocit o tve samolibosti a tvem mysleni, ale jen ti chci rict, ze tomu civilnimu autu by si na 100% zastavil a jeste z roztresenyma nohama.Jestli neveris, zkus zajet do nedalekeho nemecka a presvedcit se, ze tva tvrdost je jen tady na webu a nikde jinde.Hodne zdaru.HOWG