AAA AUTO PRAHA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Vazeni pratele, pred mesicem jsem prodaval auto prave do AAA, protoze mi nabidli nejvic penez a nemuzu si stezovat. Mel jsem Fabii a chtel jsem koupit novou - dealer mi protihodnotou za tu starou nabidl 170k, jinde v bazarech nabizeli 150-160k na ruku s tim, ze ho prodaji asi za 210 a "neco prece musi vydelat". V AAA jsem dostal 210k, auto stalo na place za 229k jen 4 dny, pak bylo pryc. Opravdu spokojenost, ale koupit bych tam asi nesel :) -
"-- skrytý --" 13.05.05 08:34
« Zaujimava skusenost
Velmi ma pobavil jeden "predavac" v AAA.
Mali tam Mazdu 2, bola zachovala 1, alebo 2 rocna, uz si nepametam, najazdene ... okolo 12k, uz si nepamenat (zacinam starnut :o) ). Zhodou okolnosti hned vedla je diler mazdy , ktory to iste (samozrejme nove) predaval o 20k drahsie. Bola to akciova cena, (-15k).
Tak vravim tomu "handlarovy", ci to myslia vazne s tou cenou, ked par metrou dalej je to iste nove len o +20k.
Pozrel sa na mna zamyslene a z tvarou profika mi odvetil:
To si musim rozmisliet sam si chcem auto dobre zabehane, alebo .... .
Ten clovek si zo mna robil srandu, uplne z kludom anglicana ma tahal za nos, bez mihnutia oka.
Uz nechcem nove auto, radsej si kupim v aaa, dobre zabehnute, aj keby stalo viac nez nove. Zabehnute auto je velka deviza, AAA je JEDNICKA
Najvecsia sranda je, ze to auto tam uz nemaju, ... mozno ju presunuli do ineho AAA, kde nieje diler mazdy tak blizko, alebo ze by sa nasiel nejaky blazon co mu nato naletel? -
« Re: AAA a CCB
Soudit se dá s každým, ale myslím, že tady je šance na úspěch značně omezena. Jednání prodávajícího podle všeho totiž nebylo v rozporu s § 597, protože kupujícího jasně upozornil na to, že auto je po technické stránce de facto v pr deli. A asi by ani nebylo možné namítat obcházení zákona tím, že takto jsou v AAA hodnocena všechna auta. Sám jsem tam totiž před nedávnem koupil auto zařazené do skupiny A. Hned druhý den jsem ho přesto nechal zkontrolovat na Jarově a kromě opotřebených zadních tlumičů prošlo bez závady. -
"-- skrytý --" 10.05.05 15:44
« AAA a CCB
Vážený pane, je mí Vás líto, ale je mi i líto, že diskutující jsou takoví "protřelí" světáci, které nikdo nepřekvapí. To co Vám provedli AAA a CCB je prostě lumpárna. Nejde totiž jen o to jestli někde malými písmeny napíšou větičku, že je třeba si zkontrolovat všechny důležité agregáty, ale jde i o informace, které prodávající kupujícímu sdělí při prodeji vozu. Zde jste naletěl a stálo Vás to hrozné peníze. Dle mého se i zde dá užít § 597 OZ. Tedy jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady atd. Jde o objektivní odpovědnost, tedy ani nezáleží na tom, jestli prodávající o vadě věděl! Paušálním zařazením vozu do jakési skupiny C není prodávající této odpovědnosti zproštěn. Ovšem soudit se s AAA. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mail
to irij
Jen oči pro pláč ti určitě nezbydou. V takovém případě se můžeš hojit na áčkách jako na původním vlastníkovi. Samozřejmě bych ale doporučoval písemnou formou a nejlépe za asistence právního zástupce. Pokud jim tam ale někdo naběhne do kanceláře a bude se dožadovat insultace ne-li přímo fyzické likvidace manažera, slečny asistentky, nebo dokonce Jamese Dannyho, pak je šance na úspěch opravdu nulová. -
« Re: Re: Re: Re: Mail
me zaujala z celeho pribehu jina vec, to, ze az po koupi zjistil, ze ma auto sjety gumy
mno, pokud neni kupujici slepej, tak i kdyz si neprecte smlouvu, auto snad vidi pokazde a na takovou trivialitu prijde uz z deseti metru
nehlede na to, ze sjety gumy by mela poznat kazda slecinka s cerstvym ridicakem, mam matne tuseni, ze se o minimalni vysce vzorku zminuje i vyhlaska... :roll: -
« Re: Re: Mail
Kdyby sis přečetl tu smlouvu pořádně, tak víš, že to s tou zárukou na kradený auto je podvod. Je tam tuším napsáno, že pokus s autem přijedeš a prokážeš že je kradený. Háček je právě v tom, pokud ti policie zjistí, že je auto kradený tak okamžitě zabaví. tudíž se nemáš do AAA s čím dostavit -
« Re: Mail
Tvůj příběh je sice politování hodný, ale můžu k tomu říct jen, že za blbost se platí. Když si ani nepřečteš smlouvu jenom proto, že je část napsána aaa arialem. Sice nevím, jestli tě k tomu vedlo to, že když je to napsáno malým písmem, tak to má taky malý význam, nebo jestli jsi zapomněl brýle... Pokud jsi ale skočil na to, jak auto na place vychválili a proto jsi ani ve sml. nepátral po tom, do jaké skupiny je zařazeno, což si myslím, že je nejdůležitější věc celé smlouvy, tak pak fakt nevím... Ale nebudeš asi jediný, protože když jsem tam kupoval auto a začal si celou sml. číst, tak z toho byla slečna asistentka trochu vedle a říkala, že prý to nikdo skoro ani nečte. Fakt nevím, jestli je většina jejich zákazníků negramotná, nebo jestli je ta hodina, kterou přečtení sml se všemi přílohami zabere pro ně příliš dlouhá...
Obecně si ale myslím, že se áčkům příliš nasazuje psí hlava. Vzhledem k počtu aut, které prodají se určitě najdou lidi, kteří se napálí, ale v drtivé většině se nakonec ukáže, že svou vinou - viz. tvůj příběh. Ano, souhlasím, že áčka nejednají korektně, ale korektně nejedná velká většina autobazarů. Na rozdíl od nich ael áčka poskytují aspoň záruku na to, že auto není kradené. -
"-- skrytý --" 02.05.05 09:42
« Re: Mail
Je mi Tě sice líto, ale to je tak vše, co pro Tebe mohu udělat. Do AAA jsem zavítal pouze jednou (jako kupující). Že nejsem na "správné adrese" jsem pochopil hned v momentě, kdy jsem si vyslechl odpověď na jednu jedinou moji otázku technického charakteru: prostě Tebou popisovaný fenomén "přeskakující gramofonové desky" bez logické vazby na to, oč jsem se zajímal. A to už vůbec nehovořím o tom, jak strašně dokáží otravovat, když jim někdo neprozřetelně prozradí své telefonní číslo...
A to je práve dôvod, prečo by som ja u nich nikdy auto NEKUPOVAL!!!!!