FAVORIT - úplně všechno, co Vás o něm napadá
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
« Topeni a vyzsi teplota
Vsimnul jsemsi zajimave veci ve Fa. ze jak date prachovy filtr na topeni tak se zvedne teplota chladneho vzduchu, ta mrcha ma dole pomerne velkou diru dole, kudy taha teply vzduch od motoru a micha se zvenkovnim navic taha prach i tou dirou .Vyresil jsem to tim ze jsem nalepil zespodu te diry molitan.Zalepit se ale uplne nesmi inac by se drzela voda v topeni. -
« Re: palubovky z feldy
jo presne tak. palubka u facka (93-94) se sklada ze spodniho dilu (plast),ktery koci nad urovni spodnich vydechu topeni, tak ne ja nej nasroubovany kastlik s krytem a "kaplicka" kryjici pristrojovy stit. Takze je treba komplet vyhodit kastlik a taky sundat tu kaplicku vcetne vseho co na ni je (vypinace atd). Palubka z Felcky ma te spodni dil stejny, a na nem je vcelku prisroubovany vrchni dil, jehoz soucasti je kastlik a pristrojovy stit vcetne jeho krytu (ta cerna vec kolem pristrojoveho stitu ve ktere jsou vypinace a vydechy topeni) takze je treba sundat tento kryt i s vypinacema atd, vyndat katlik a odsroubovat horni dil od spodniho a presne takhle to zas nasroubovat na Facko, sedne to uplne presne vcetne der, pak je treba vyresit pripojeni vypinacu - jde to, ale nepopisu jak, protoze jsem si nedelal poznamky a znacne me to sralo, akorat vypinac ctyrech blinkru prepojit na felinacky nejde. Pak tzo vse slozis a kryt pristrojoveho stitu presne sedne k tomu original z Facka... takhle nejak v rychlosti... sorry za chyby ale nak dnes nestiham -
« vrzání zadní nápravy
Poslední dobou se mi od levého zadního kola ozývá takový vrzavý zvuk při propružení. Výrazně se to zhoršuje při vyšším zatížení. Tlumiče jsem vyměnil a situace se nezměnila. Ještě mám podezření na gumové válečky v čepech uložení celé nápravy. Má někdo podobnou zkušenost? -
« Re: Palubovky z Felcky
Môžeš mi objasniť ako si to myslel že si rozobral palubku na spodný a horný diel vo Favorite. Ja môžem odobrať akurát tak prístojovú časť zo spínačmi a prístrojovým štítom. Ostatné je všetko v kuse. Popíš podrobnejšie ako si to vyriešil z ovládaním kúrenia. -
« Re: Olej
Mám podobné zkušenosti, mám Favorita (r.v. 93) a když jsem ho koupil měl najeto 60 000 km. Po půl roce mi z toho taky začal kapat olej. Celý problém spočívá v tom, že se na olejovou vanu dávalo korkové těsnění, které časem prosáklo. Mě to vyměnili, za těsnění gumové, ale prosakovalo dál i když už mnohem méně. Poté se teprve zjistilo, že to víko je pokřivená od neustálého dotahování. Nabídli mi buď nové víko (cca 1300 Kč) a samozřejmě nové těsnění (cca 300 Kč) se zárukou nebo zadarmo utěsnění staré vany těsnícím tmelem, pochopitelně bez záruky. Nechal jsem to utěsnit zadarmo a už rok a půl z toho neukápla ani kapka. Ten tmel je dobrý, říkali, že s ním tmelí úplně všechno. Možná mechanik přeháněl, ale tvrdil, že by ten tmel těsnil sám osobě i bez toho gumového těsnění. Mimochodem, ocenil jsem, že mi nabídli dvě varianty a nesnažili se získat peníze za každou cenu.
Přeji, ať už olej neteče. Alioth -
"-- skrytý --" 26.06.01 09:25
« Re: Olej
Tak jsem se vcera nsaral, koupil jsem Arvu Eko na odmasteni a u Staromaku, bydlim tam, jsem vyheveroval auto, vlez jsem pod to, odmastil to a zjistil, ze nebyla vubec utazena olejova vana, vubec nechapu,jak to mohlo tesnit. Tak to bude asi tim. No, sice ze mne cizinci meli docela slusnou *, ale auto je snad OK, tak co vic si prat... -
« Re: Palubovky z Felcky
Tak jo je hotovo. Palubka je tam a to s pristrojovym stitem z Facka. Vse pasuje 100% a montaz je v pohode. Elektrika-prepojeni felinackych vypinacu na fackove draty. Jde to u vsech spinacu svetel, mlhovek a vyhrivani zadniho skla. nicmene je pravdepodobne nemozne pripojit spinac vystrazneho trojuhelniku-vsech 4 blinkru, u feldy je to asi reseno jinak. po dvou hodninacj jsem se na ta vyflakl a vypinac ponechal v palubce nefunkcni a puvodni fackovsky, pripojeny tak jak byl original jsem dal dovnitr kastliku na jednu ze sten. sice nic moc reseni,ale funguje.... vici@centrum.cz