FAVORIT - úplně všechno, co Vás o něm napadá
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Re: cukani
Diky moc za radu, opravdu me to povzbudilo, svicky jsou tam relativne nove a kabely se mi jevi taky ok, takze nezbyde, nezli to sverit odbornikum. Ten podpaleny saci ventil by asi nebyla zadna sranda .... alespon me jako absolutnimu neodbornikovi to zni strasne ... To cukani se projevuje zatim sporadicky, co je asi horsi tak jen pri zahratem motoru. Tak jeste jednou dik za radu! -
« Re: cukani
To muze byt vsechno mozne, pocinaje svickama a konce podpalenyma sacima ventilama.
Zkus zkontrolovat svicky, kabely, vubec serizeni, vypucuj karburator apod. a kdyz to bude delat porad, tak zmer komprese. Kdyz se podpali saci ventil a fouka to do sani, tak to skube pri urcitych rezimech docela dost. -
« cukani
Vcem muze byt pricina, kdyz na 136L, 1989, 100 000 km najeto, pri plnem plynu od 3000 otacek auto cuka. Subjektivni dojem je jako kdybych proslapl plynovy pedal. Otackomer se pritom nehne a je citit, ze sila z motoru prevadena na kola ma vypadek. Muze to byt v karburatoru? -
« Re: Chipman - cyklovac
Zrejmne se jedna o uplnost elektroinstalace a jeji pripravu pro ruzne prvky vybavy, vetsinou pouzivali jednu spolecnou kabelaz, stim ze nepouzite prvky bylo mozno doosadit. Pokud tomu tak neni je potreba sehnat schema elektroinstalace a najit zapojeni ty patice a promerit. -
Diamant 28.01.00 06:50
« Dažďový senzor
Ešte môj postreh. Ako je známe, používam aj Golf IV v plnej výbave a 110 koníkmi papajúcimi naftu pod kapotou. Je tam aj dažďový senzor. Lenže tie stierače aj napriek istej možnosti nastavenia cyklu, keď netreba stierajú, keď treba nestierajú. Ak na chvíľu prestane pršať a stierače zastanú, už sa nerozbehnú a treba ich zapnúť znova. Preto považujem klasický pamäťový cyklovač za omnoho hodnotnejší a použitelnejší vynález. -
Diamant 28.01.00 06:46
« Re: kufor vo Favorite
Páčku som dorábal aj ja. Fakt to nebolo zložité. Pokiaľ ale máš centrál, odporúčam radšej doplniť piate servo. Nedávno som robil na Felicii a je to omnoho lepšie neš páčka (ktorá mi je teraz nanič).
Prepáčte! Samo, že Favo má cyklovač smerom dolu. Ja som už celkom sfeliciovaný. Inak taký cyklovač som nestretol. Ja som si myslel, že ide o klasický pamäťový. Ten bol skvelý. -
Diamant 23.01.00 16:40
« Re: Koupě Formana
Favority mali vstrekovanie od modelu '93. Dá sa to ľahko poznať aj zvon, podľa dier v diskoch. Modely '93 a '94 majú také elipsičky a mesiačiky (staršie modely mali diery obdĺžnikové-Fav a štvorcové-Form). Okrem toho je na disku aj iná rozteč skrutiek (na model 93-94 je možné osadiť disky z Felicie). Pozor treba dať na rozdiel (aj keď nepatrný) farby či lesku laku. Svedčí to o nehode a karoséria už nemusí byť úplne rovná. Zodratie pedálov tiež veľa napovie o najazdených km. U modelov 91-92 treba dať pozor na nesprávne zaskakujúci pastorok štartéra (občasné "kvílenie" pri štarte). Modely 88-91 mali ešte keramické valčekové poistky a mnoho nedokonalostí (neodporúčam). Karoséria môže byť na obvyklých miestach (rohy dverí, rohy kapoty, ...) mierne hrdzavá ale nič viac! Taktiež rozdielne hrdzavá jedna strana či blatník svedčí o možnej nehode. -
Diamant 23.01.00 16:29
« Re: Cyklovac na Favorit
V mojom Favorite to fungovalo normálne. Bol to model '92 a použil som cyklovač, ktorý fungoval aj vo Felicii. Cyklovač by však mal fungovať tak, že páčka sa dá na chvíľu do prvej polohy a po rozbehnutí stieračov sa páčka vypne. Ak je okno zasnežené, páčka sa zapne do prvej polohy a stierače už stierajú v zvolenom cykle. Pri zmene cyklu treba postup opakovať (t.j. páčku vypnúť a pri zasnežení okna zapnúť a nechať zapnutú). -
« Cyklovac na Favorit
Potreboval by som pomoct s nasledovnym problemom:
Kupil som si cyklovac na Favorita 136L r.v. 89. Montaz je primitivna, spociva len v zasunuti do prislusnej zasuvky v poistkovom paneli.
Napriek tomu to nefunguje. T.j. po prepnuti packy do spodnej polohy sa stierace vobec nerozbehnu. Vsetko ostatne funguje normalne. Skusal som este 2 dalsie cyklovace a nefungovalo to ani s nimi. Nepredpokladam, ze by boli vsetky 3 vadne. Okrem toho po zasunuti cyklovaca pozorujem spravny efekt a to, ze ked je cyklovac zasunuty, stierace po vypnuti z normalneho behu vratia do sakladnej polohy, ked cyklovac vyberiem, stierace nevracaju. Vsetko sa zda byt OK az na to, ze po prepnuti packy do polohy cyklovaca stierace vobec nereaguju. Skusal som aj vymenit packu za novu - ziadny efekt. Neviem si s tym rady, zrejme bude chyba niekde v elektrike vozidla. Vedeli by ste mi niekto v tomto poradit? Nie je tam nejaka finta?