Kdo z Vás ujel nejvíc km na jeden zátah ?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

27.11.04  20:34

« Re: Re: Re

ja mnel taky Facko a to je supr vuz sedacky uz sou jako houipaci sit ale jinak poohoda. kbyby je delali tak si ho koupim zase. ted jezdim jenom tatuv a ten musimm bohuzel setrit. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.04  22:37

« Mikrospánek

Mikrospánek umí skutečně přijít rychle, ale fak je, že poznám když hrozí. Tím nemyslím že poznám když přichází. Jednou jsem si vychutnal hrůzostrašnou cestu Manheim SNR - Praha, kdy jsem vyjížděl z Manheimu cca ve 24hod po 3 probdělých nocích (trochu se pařilo) a těsně před ČR hranicí jsem začal pociťovat že mám dost. Chtěl jsem odstavit Carinu na nejbližším odpočívadle a prospat se, ale byl jsem sám a první odpočívadlo vypadalo trochu podivně, tak jsem pokračoval na hranici, kde jsem se trochu probral a pak už jsem si řekl že to dojedu. Sotva jsem ale najel na Plzeňskou dálnici, tak už to na mě zase šlo, tak jsem zajel na první odpočívadlo, ale bylo neosvětlené a říkal jsem si aby mě tam někdo v noci nevybral. Tak jsem nakonec pokračoval dál a cestou do Prahy mě asi 3x zachránily bílé pruhy. Hnala mně už jen myšlenka, abych byl konečně v posteli. Pak jsem prospal 24 hodin :D
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.04  20:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolik na jeden zátah ?

To je fakt, ze to prichazi samo, ale myslim si - teda aspon ja to tak cejtim, ze urcity mininaznaky sou a jakmile se objevi, tak okamzite stop, prochraapnout se, a nebo do sebe nalejt njakej boozer a kecat se spolujezdcem:)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.04  18:35

« Re: Praha - Pelješac cca 1200km

Taky jsem to jel i s Carinou.Sice ne z Prahy ale asi o 60km míň.Ale nejvíc jsem na zátah jel Do Istanbulu a jel bych to zas.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.04  11:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Kolik na jeden zátah ?

fido: Potíž je v tom, že mikrospánek nedává žádný náznak. Spíš s otevřenýma očima, ani o tom nevíš a jedeš kam nechceš. Že to byl mikrospánek se dovíš až po něm.
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.04  23:48

« Praha - Pelješac cca 1200km

Před 6 lety jsem jel Praha - Pelješas HR a zpět tj. 1200km na jeden zátah s Toyotou Carinou E. Odjel jsem to, ale myslím že být to ještě 100km, tak si dám raději šlofíka. Už bych to nemusel bezpečně zvládnout do cíle. Letos jsem jel Praha - Makarská HR a zpět. 1050km v kuse s novým Avensisem byla brnkačka a zvládl bych ještě mnoho kilometrů. Celková doba 3 přestávek zabrala cca 45 minut. Super pohodlné auto na dlouhé cestování.
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.04  22:02

« Bez nadpisu

Řím Olomouc 11 hodin, zastávky jen na tankování.
    Primerou se cestuje dobře.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.04  03:29

« Re: Re: Re: Re: Kolik na jeden zátah ?

Eh, jak tady ctu o tech highways a Afrika a Moskva, tak to se asi moc necapu, ale tedka sem v leete dal turu Praha - Orebic, je to uplne na jihu Chorvatska, je tam 100kilometrovej poloostrov a uplne este na nem na konci je letovisko Orebic. To byla hustezni jizda. 20 hodin jazdy a celkove 45 minut odpocinku. Vim ze to byl risk a uz sem tedka mohl mit na ceduli na noze svuj PIN kod a bejt pekne v chladku, ale na druhou stranu pri prvnim naznaku mikrospanku bychom staveli. I tak - priste uz radsi ne.
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.04  11:54

« Bez nadpisu

praha - haarlem ( kousek od amsterdamu ) . sice sme se stridali ve dvou, ale bylo to na otocku a hlavne v dobe prazdnin ( nemecke dalnice ve 3rano popojizdeni na 3proudych dalnich v kolonach ), jo a pred amsterdamem jsem poprve v zivote videl 20km kolonu na 6proude dalnici ( jednim smerem ) a cerpaci stanici shell s 50 ( resp. 25 stojany ) a samozdrejme s 30min frontou jen abys natankoval. ale stejne do holandska jezdim rad.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.04  11:21

« Re: Re: Re: Kolik na jeden zátah ?

Plzen - Grenoble rano jsem tam dorazily,nalozily segru, ja se prospal a vecer se jelo dom, ale to uz nebylo tak hrozne, rifili i ostatni, ale je pravda ze jsem ridil az k Basileji...
    do Plzne ridil tatka, pak mi to dal, ze je po dnu v praci unavenej, a dal mi to, v Greno sme bily asi za 10 hodin (nemecko jak to slo) Svycarsko 120, a France 140... :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.04  11:09

« Re: Re: Kolik na jeden zátah ?

to dedek me rikal ze jezdil na zne na slovensko - cca 500km - taky traktorem nebo kombajnem - asi taky chutka
    to ale nebyly cesty tak precpany - pred 20-30 lety
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.04  11:01

« Re: Kolik na jeden zátah ?

120 km (tam a zase zpět) s traktorem a dvěma vleky za ním (tehdy se to ještě smělo). Prostě o život!
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.04  10:58

« kolo + 125 2T

jednou me napadlo kolik ujedu za den na kole - to sem byl v treninku - cca 215-220 km po horach (podkrkonosi + krkonose)
    na 125 ccm dvoutaktni silnicni motorce cca 500km - to byla fakt chutka - jestli nekdo provozujete 125 tak asi vite o cem mluvim - jste na tom stoceny jak snek a zrovna taky moc to nejede (cca 150) - a to sem jel v nedeli vecer (asi pred 4 roky) co koncila VC Brna (konec srpna) - takze provoz super.
    Jinak myslim, ze nejaky prepinani je spis vysadou ceskych ridicu - ty se chteji pochlubit ze najeli tolik a tolik km za tolik a tolik hodin - a pak chtej bejt opevovani.
    Myslim ze vse tak nad 1200km je uz dost o hubu (je znam tzv. fenomen ceskych ridicu kteri jezdej a dovolenou do chorvatska a porad spechaj a spechaj).Zalezi samozrejme na typu auta a silnic a denni dobe( 500km v s120l po ceskych silnickach bych prirovnal k 1200km po dalnicich ve vyssi stredni tride)
    ja osobne preferuju jizdu v noci - zadny cepickari, jen vetsinou profici (nemyslim v dobe diskotek ve mestech)
    mam max. asi 600km - nikam dal jsem nejel nebo me cekala dlouha zastavka. a to bylo v pohode - vyspim se a ok
    kdyz jezdim ze skoly treba ve stredu v cca 10 hod vecer z brna za hk (asi 200km) pres noc , tak paradoxne nemohu doma usnout a sleduju TV
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.04  10:55

« cca 1900km

Zlín - Bordeaux letos v létě, kámoš tam zrušil auto taxem pro něj mazal odtahovkou, kolečka z tachografu jsem házel z okna jako večerníček :*)
    Měl jsem víc štěstí než rozumu, chytnout mě bagouni nebo gendarmerie, vemou mi i očkovací průkaz...
    Jinak Ducato 2,8 TD CR je na takové akce jako dělané >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.04  10:46

« Kolik na jeden zátah ?

Loni jsem jel přes noc z Johannesburgu do Kapského města na jeden zátah, je to cca 1.600 km, většinou polopouštní oblast, dost vysoko (náhorní planina Karoo), relativně dobrá silnice. Celkem asi 14 hodin cesty...
    Auto Mazda 626, 17 let stará (!), ale ve výborném stavu a vybavení (má za sebou desítky cest po S.A., Botswaně, Namíbii a Zimbabwe) ...
    Před 6 lety jsem jel z Washingtonu D.C. na jeden zátah do Oklahomy (nedaleko Oklahoma City), a to bylo cca 1.100 mil, což je necelých 1800 km..., vše dálnice v americkém pojetí (superkvalitní Interstate).
    Auto Ford Contour, 2.6V, je to ekvivalent evropského Mondea Ghia.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.04  09:46

« Bez nadpisu

Jednou na jeden zatah z Moskvy do Hradce Kralove asi 1600km.Bomba byla ze sem jel ve stary Avii a max. tak 70/h.Bylo to strasny.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.04  08:08

« Re: Kolik na jeden zatah?

na jeden zátah jsem jezdil do Tr a bylo to asi 1960km.Byl to opravdu docela záhul.jednou jsem dojel a po malé přestávce jsem jel do lucenburku dalších asi 1000km. po tom jsem snad ani nevěděl čí jsem
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.04  18:32

« Kolik na jeden zatah?

Jsem v Rusku, v Moskvě: vloni v říjnu jsem jel Oktávkou 1,8 Turbo automat z Moskvy do Astrachaňské oblasti k příbuzným, 1.290 km, za 15,5 hodiny celkem, ale v tom je asi hodina zdržení na policejním kontrolním stanovišti. Jel jsem to přes noc, ve 21 hodinu z Moskvy. Cesta, benzín (95 oktanů, pistole s úzkým hrdlem) naprosto v pohodě.
    Předloni jsem jel Felicií České Budějovice - Bialystok v Polsku, nevím přesně, kolik to je, ale přes 1.000 km to bude - ráno v šest z Budějic, tam jsem byl před půlnocí, ale celou cestu fest pršelo, v Polsku vyjeté koleje, hlavně severnějc od Waršavy, tam Felda dost plavala, když se do těch jezírek vlítlo.
    Letos bych rád na dovolenou z Moskvy do Anapy, to je Černé moře, je to skoro přesně 1.500 km na jednu stranu. Vloni jsem se tam vezl autobusem (Neoplanem), trvalo to v úplné pohodě 23 hodiny.
    Mirek
  • 00 Reagovat !

foto

09.03.04  12:12

« Bez nadpisu

na jeden zatah?
    Kosice- Praha-Kosice
    1400 km, v prahe som sa zdrzal asi 4 hodiny. cesta z KE do Prahy mi trvala 11 hodin a opacne 9 hodin. A to som absolvoval na Lade 2105.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  09:15

« Re: Re: Ze Švýcarska

resid: Jinak jsem viděl W124ku, dokonce 6ka v benzínu s najetými 5ti tisíci, který ten řetěz prdnul. Borec v dílně vytáhl jeho jeden konec dvěma prstama nalejvacím otvorem, nafouknul hubu, pokrčil ramenama a zas ho tam spustil zpátky. Auto bylo v záruce... Asi před 8-10 lety IdarOberstein, SRN.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…