Kdo z Vás ujel nejvíc km na jeden zátah ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: To doktor
Volvista: jeątě nikdy mě nechytli poliąi v noci. Jen automatický radary na rampách nad dálnicí, ale nikdy mě nic nepřiąlo (z Německa). A k tý průměrný rychlosti 150 km/h: Vídeň-Praha po půlnoci za 2:08 v autě který jelo max 180 (starej dobrej Citroen CX GTi). Z Brna do Prahy jsem potkal jen dvě auta. -
« Re: To doktor
Chvili jsem tady nebyl, koukam, ze tomu moc neverite. Kdybych nebyl spolujezdec a nekdo mi
to vypravel, tak bych byl taky na pochybach...
Ta vzdalenost je opravdu cca 1950km, jeli jsme tam na zacatku kvetna, pres noc, na hranicich zdrzeni jen na minutu. V noci v kvetnu jsou rakousky a italsky dalnice uplne prazdny a muzes si to mastit kolik chces, je to napor na oci, ale zvyknout se da... vzdyt rikam, ze jsem toho kolegu obdivoval. A prekvapil me i ten Fiat, opravdu bez problemu vydrzel jet nekolik hodin rychlosti kolem 210km/h, kratkodobe az 240km/h, samozrejme podle tachometru. Toshi, spocitej si prumernou rychlost, nikdo netvrdi, ze ridil 15 hodin dvoustovkou, to bys dojel nekam do Turecka (3000 km)... :-DDD -
« Záleží na rychlosti
Myslím, že záleží na rychlosti (a tím i pohodlí), kterou jedete.
Jezdím tak 1x měsíčně trasy 1000-1500 Km tam a zpátky. Normálně, když přejíždím Německo z Francie do Čech, jsem na českých hranicích hodně vyflusaný a musím odpočívat a dát si Redbulla.
Jednou jsem měl ve Francii poruchu a mastil jsem přes Německo 80 km/h. Trvalo to sice 11 hodin, ale vůbec jsem nebyl unavený a bez přestávky dojel do Prahy. -
« Re:
S dobrym autem, mimo letni sezonu a v noci se
daji ujet velke vzdalenosti. Vlastni zkusenost
na trase Trutnov -> Lecce (krasne mesto v jizni Italii, asi 40km od Brindisi), je to asi 1950km. Cesta tam za 15 hodin, 24 hodin na miste a zpatky za cca 13 hodin, se zastavkami jen u benzinek. Povozem byl Fiat Croma 2.0ie Turbo, stala rychlost hodne pres 200km/h skoro celou cestu...
.. na vysvetlenou, ja tim ridicem nebyl, ridil kolega, ktery ma par let do duchodu, musel jsem smeknout pred jeho reflexy a zkusenostmi... to auto jsem od nej pozdeji koupil.. -
« Re: 2000 km
To znám, jednou sem jel do Amsterodamu taky 16 hodin. Vyjel sem pozdě, v Německu sem chytil ątaum a bylo. Za 4 hodiny jsem ujel 20 km. Jinak rekord je Amsterodam - Praha za 7:55 z centra do centra. Kdyby bylo víc peněz na benzín, tak by to ąlo i rychlejc :) -
« 2000 km
Asi 2000 km Brno-Praha-Amsterodam - pul dne pauza - Praha-Brno, cesta tam 12 hodin, cesta zpet 16 hodin. V protismeru v Nemecku byly samy kamiony (jel jsem o pulnoci) a 300 km me pri jizde v jednom zuzenem pruhu oslnovaly... Kdyz jsem se chtel podivat jak jedu rychle, nebyl jsem schopen cca 1 minutu rozeznat otackomer od rychlomeru, tak jsem na 5 minut zastavil a pokracoval dal (musel jsem)... -
« Bez nadpisu
Takhle v zimě (únor) po vlastech českých asi 950 km, ale protože jsem vyjel v poledne, tak většinu cesty v noci, někdy i v mlze a to ještě po dálnici asi jenom 300km ... i když mám relativně dost pohodlný auto (Nissan Maxima), druhý den jsem prospal ... mlha a noc, ještě drobně mrholilo a hledat v mapě cestu to je prostě lahůdka :)))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!