Kdo z Vás ujel nejvíc km na jeden zátah ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Doktor
Tosh: koukni se radeji znovu, co tam bylo napsano... ale muzu ti to sem okopirovat: "..stala rychlost hodne pres 200km/h --skoro-- celou cestu.." Nikde jsem nepsal, ze to bylo jen po dalnici, ale kdyz se podivas do mapy, tak zjistis, ze z Vidne muzes nepretrzite po dalnici az do italskeho Bari a to odhaduju na asi 1500km.
No nebudes tomu verit, ale zacatkem kvetna ve tri rano tam opravdu moc provozu neni... obcas nekdo kolem vetsich mest, ale jinak fakt prazdno. -
« Doktor
Mily doktore, nepotrebuji nic pocitat, ty udaje jsi uvadel ty, podivej se laskave, co pises...(13, resp. 15 hod, stala rychlost 200 km apod.) Jeste jsi nenapsal, kdeze je ta dalnice, ktera ma 1950 km a muzes po ni jet stale pres 200 km/hod...Blabol, nic nez blabol... -
« Re: Re:
Sedel jsi nekdy v te Crome? Na dlouhe cesty vubec neni spatna, vzdyt je to vyssi stredni trida, na urovni Opelu Vectra, Fordu Mondeo, Alfy Romeo 166... s motorem, ktery tam byl (2.0ie Turbo), jezdila az 240km/h dle tachometru. Technicke udaje: 114kW, 235Nm, hmotnost 1190kg, max.rychl. 210km/h, zrychleni 0-100km/h za 7,9s. Pneu elektrony 195/60 R14, rozvor 2690mm, vetsi rozchod kol a sportovnejsi podvozek nez maji slabsi verze. Muzes jet treba 220km/h, ridit jednim prstem a druhou rukou se drbat treba za uchem, sedi fakt jak prilepena... -
« Re: To doktor
Volvista: jeątě nikdy mě nechytli poliąi v noci. Jen automatický radary na rampách nad dálnicí, ale nikdy mě nic nepřiąlo (z Německa). A k tý průměrný rychlosti 150 km/h: Vídeň-Praha po půlnoci za 2:08 v autě který jelo max 180 (starej dobrej Citroen CX GTi). Z Brna do Prahy jsem potkal jen dvě auta. -
« Re: To doktor
Chvili jsem tady nebyl, koukam, ze tomu moc neverite. Kdybych nebyl spolujezdec a nekdo mi
to vypravel, tak bych byl taky na pochybach...
Ta vzdalenost je opravdu cca 1950km, jeli jsme tam na zacatku kvetna, pres noc, na hranicich zdrzeni jen na minutu. V noci v kvetnu jsou rakousky a italsky dalnice uplne prazdny a muzes si to mastit kolik chces, je to napor na oci, ale zvyknout se da... vzdyt rikam, ze jsem toho kolegu obdivoval. A prekvapil me i ten Fiat, opravdu bez problemu vydrzel jet nekolik hodin rychlosti kolem 210km/h, kratkodobe az 240km/h, samozrejme podle tachometru. Toshi, spocitej si prumernou rychlost, nikdo netvrdi, ze ridil 15 hodin dvoustovkou, to bys dojel nekam do Turecka (3000 km)... :-DDD -
« Záleží na rychlosti
Myslím, že záleží na rychlosti (a tím i pohodlí), kterou jedete.
Jezdím tak 1x měsíčně trasy 1000-1500 Km tam a zpátky. Normálně, když přejíždím Německo z Francie do Čech, jsem na českých hranicích hodně vyflusaný a musím odpočívat a dát si Redbulla.
Jednou jsem měl ve Francii poruchu a mastil jsem přes Německo 80 km/h. Trvalo to sice 11 hodin, ale vůbec jsem nebyl unavený a bez přestávky dojel do Prahy. -
« Re:
S dobrym autem, mimo letni sezonu a v noci se
daji ujet velke vzdalenosti. Vlastni zkusenost
na trase Trutnov -> Lecce (krasne mesto v jizni Italii, asi 40km od Brindisi), je to asi 1950km. Cesta tam za 15 hodin, 24 hodin na miste a zpatky za cca 13 hodin, se zastavkami jen u benzinek. Povozem byl Fiat Croma 2.0ie Turbo, stala rychlost hodne pres 200km/h skoro celou cestu...
.. na vysvetlenou, ja tim ridicem nebyl, ridil kolega, ktery ma par let do duchodu, musel jsem smeknout pred jeho reflexy a zkusenostmi... to auto jsem od nej pozdeji koupil..
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!