Kdo z Vás ujel nejvíc km na jeden zátah ?
"-- skrytý --" 18.08.03 09:15
« Re: blazni
Souhlas. Je to hlavně o autě. Chce to auto na dlouhé trasy, a to Oktávka rozhodně není: stejnou trasu jsem jel jednou s Oktávkou (verze 1,6 75HP ve čtyřech dospělých, kromě mně všichni vyššího vzrůstu) a blahořečím osudu, že to bylo jen jednou... -
"-- skrytý --" 17.08.03 20:56
« Re: Ze Švýcarska
1430 km Ženeva-Kodaň, vč. 50 min. trajektu + nějaká čekací doba při nakládce a vykládce vozu, za 12 hodin brutto. Počítám to jako jednu cestu, třebaže jsem na trajektu samozřejmě neřídil. Mnohokát jsem pak svého času jezdil trasu rovněž ze Švýcarska na Moravu a zpět (tj. 2x1150 km) se zhruba dvouhodinovým spánkem mezi oběma cestami. Ale to ještě ve Švývarsku nebylo překročení maximálky na dálnici (i tehdy pouhých 120 km/h) o 30 km/h (tedy přes 150) kvalifikováno jako trestný čin (od září 1996) a v Německu neměli všude elektronické tabule vždy s dobrým důvodem pro "dočasné" omezení maximálky... Inu, časy se mění! -
« Ze Švýcarska
Po probdělé noci a prolítaném dnu jsem ve 3 hodiny odpoledne sednul ve Švýcarsku do Uno 1.0 na převozních značkách a mazal 800 km domů. Ve tři v noci už jsem byl doma, a to jsem dělal hodinovou zastávku na celnici. Uno jelo podle tacha až 170, nesundal jsem plyn z podlahy. Dohromady jsem nespal 40 hodin a vypil jsem přitom litr kafe a to Uno kupodivu sežralo jen 5.8 litru na sto. -
« 1650 km
Vloni při cestě na dovolenou do Španělska: Praha - Andorra = 1650 km bez přestávky, pouze rychlé tankování a WC s BMW 524TD, doba jízdy 16 hodin v silném letním provozu (zasekaná dálnice, kolony, průtrž mračen během cesty). Mile mě cesta překvapila, byl jsem na konci cesty čilej jak po ránu. -
« 1200km
Tak to ja jsem ujel v kuse nejvice 1200km v kuse. Jel jse mdo Chorvatska, ale bohuzel v nejvetsim navalu, takze kdyz jsem vyjel z Prahy ve 22.00, tak jsem byl az v 17.00 v Primostenu ... na dalnicich pohoda, ale ty hranice a zacpy v Chorvatsku, des. Kazdopadne nalozeny Facko, upraveny na 90PS, jelo v pohode, akorat jsem zasral karbec tim jejich zasranym Chorvatskym benalem ... jinak pohoda. Jeste ten den jsem byl u more a pohoda .... akorat rano kdyz jsem vjizdel do Chorvatska, tak na me padla krize, ale RebBull to vyresil .... samo ze cigara taky .... -
"-- skrytý --" 17.11.99 08:12
« Kam se vsichni tak zeneme?
Jsem ridic a vezu ryby z Hamburku?To se da pochopit.Ale vetsina specha ve svem volnu,bolesti hlavy a krvave oci taky nesvedci o procitenem zazitku.Kdyz jsem jel 2800 km z Adelaide,nemel jsem jinou volbu,mrtvolny spanek na volantu,klima na fest a zase dal.Ale v Evrope?
Dnes zasadne pres Inet hotylek,k veceru dojet,sprcha,vecere,spanek.Druhy den jsem na miste,at je to Norsko nebo Portugalsko,taktez k veceru - situace se opakuje.
Nezlobte se na mne,ze jsem tady nepochvalil srdnate kousky nasich ridicu,ale je to zamer. -
« Únava jak sviňa
13,5 hodiny 1200 km
Z Makarske do Ostravy.
Večer v 1.00 hod spát. Ráno v 5.00 vstávat. Tedy čtyři hodinky spánku. Pak Makarska směr Plitvičky.
Návštěva od 11.00 - 17.00 nebo tak nějak a pak NONSTOP Ostrava příjezd někdy ve 2.30 ráno.
Katastrofa.
Cesta na Makarskou byla pomalejší delší o to unavenější. Po 18 hodinách jsme nevěděl jestli spím nebo řídím. Asi 10 km před cílem jsem se skolil a usnul. Zbytek dojel za 2 hodiny po odpočinku.
Jinak Opel Vectra s klimou. -
« Re: Re
né cestam i zpět trvala 5 dni (dohromady), jinak byl jsem s ním i v Itálii ale jen severní a na Makarské. Všechno se dá. A kolegové co jeli Favority tak nebyli o nic "čerstvější" než já. Fakt je, že to asi byl mimořádný kus a jezdí dodnes, používám ho ke stavbě a také jsem s ním vystěhoval barák po rodičích. Tahal vazíky ze kterých jsem ve zběrně sundal jednou 1 200 kg, podruhé 800 kg a spoustu jiných "zajímavých" jízd.
Jen doufám, že mi vydřží s tím barákem a pak už půjde do šrotu. Jinak bylo bez větších poruch. -
« Re: Jedna paní povídala
1996 - Praha - Barcelona, ca. 1800 km s krátkou přestávkou, Škoda Rapid 130.
Nejhorší bylo udržet se na konci ve Španělsku na dálnici, byl tam strašný vichr a se škodovkou to dost mávalo. Čas si nepamatuju, maximální rychlost tak 145-150 (chvílemi, jinak by se to nabeton zavařilo). Celý další den jsem měl dost (bolehlav, oči, ruce...)