NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
« Re: Naši blokující dopravci
Co konkretne chces vysvetlit? Po "mafiich" (zejmena ruskych), tu vznikl pomerne velky dluh, na ktery jdou penize, ktere vydelava Ceska rafinerska.
Potiz je v tom, ze drtiva vetsina lidi podlehla propagande, ze dluhy bank, rozkradene podniky, atd. Jsou dilem jednotlivcu (muze za to derava legislativa a podobne kraviny). To neni pravda. Samozrejme, ze sem tam se prizivil nekdo na vlastni ucet... Napr. zadny Kozeny neexistuje. Ne, ze by nebyl jako osoba, ale ty penize neukradl on, byl to jen najaty poskok. Stejne tak mnoho lidi ma nakradene penize jenom "ve sprave" - nejsou jejich, pouze je spravuji pro "mafii", ktera jim umoznila je ukrast.
Nebo - je uplne jedno, kdo jakou zvoli stranu. Karty jsou predem rozdany a at zvitezi ODS nebo CSSD, porad je to strana, rizena jednou a touz organizaci. Samozrejme, ze se do toho pletou i organizace jine a vetsina clenu nema poneti, o co jde.
To je slozite vysvetlovani. Benzin je uz prilis konkretni pripad a je potreba mit zakladni znalosti o fungovani tajnych sluzeb, mafii a dalsich zlocineckych organizaci. -
« Re: Tank ONO mfilip
Zkus si zjistit za kolik byl dolar před deseti lety a za kolik je teď. No a pak se ještě zamysli kdo to zvýšení ceny dolaru způsobil a víš kdo jsou největší mafiáni na světě.
V TV mě zaujal Mertlík, když říkal, že se daňová sazba nemůže snižovat, že by se muselo škrtat ve výdajích. Buď vůbec nerozumí procentům nebo jsem vůl já. -
« Re: Naši blokující dopravci
Tak prej ta blokáda nebude - to by mě zajímalo co jim náš major Zeman zase slíbí - že by zelená nafta pro kamiony a ostatní diesly jakbysmet. Jsou přece tak ekologický, vůbec nesmrdí, silnice nám taky neničí - tak proč jim nedopřát zelenou naftu - mohla by se třeba dotovat z provozu benzíňáků - těm přece na nejaký koruně nezáleží. -
« Re: Naši blokující dopravci
To bezesporu, ale nesmyslna radobypreprava neni jenom u nas. Proto taky dopravci tolik protestuji. (Smrt dopravcum!) Masla at je jenom jeden druh a americkou kukurici, at se cpou americani. Je to priserne plytvani. Jak nekde nekdo rekl: Protoze je doprava levna, tak se vyplati vezt brambory oloupat z Belgie do Italie, pak se z nich ve Spanelsku udelaji hranolky a ty se vezou zpatky do Belgie.
Co se tyce tech zlutejch prizivniku, tak svrab a nestovice na lidi, co ty hadry (vedome) nosi a zlutaky zpracovat na prumyslovy hnojivo, at jsou alespon k necemu uzitecny. :-)
A co se tyce zisku Ceske rafinerske, tak ten jde primo mafii (rozumej - zisk jde FNM, pak Konsolidacni bance, ta dotuje banky, ktere pujcovaly penize urcitym "kruhum"). Tj. tak 4 koruny z litru jdou primo mafii. (porad lepsi, nez kdyz ji sla temer cela spotrebni dan (topne oleje). V kazdem pripade je tajemstvim z nejvetsich, za kolik sem ta ropa z Ruska jde. Tipnul bych to na pausal + rozdil proti burze, kterym se zamazava Rusky dluh. Vzhledem k tomu, ze stat ty penize nikdy nevidel, tak jde taky mafii. Tj. dalsich par miliard rocne. -
« Re: Marze pump
Neznám přesná čísla, ale kdyby stát vše co nakrade na daních z pohoných hmot dal do silnic, ekologie apod., tak by jsme byli uplně někde jinde. Viděl bych to spíš tak, že si na tom akorát mastí kapsu jako na dálničních nálepkách (snad si nemyslíte, že celá jejich cena jde na dálnice?) a zalepuje vytunelované díry v rozpočtu. -
« Re: Naši blokující dopravci
no z tohodle pohledu je neracionálních přeprav v tomhle státě spousta - ale zase jako spotřebitel si pak můžeš vybrat v superhypergigastoremarketu třeba ze šesti druhů stejného másla atd. - no a to je přece pokrok! nebo ne? (PS: to místní by mělo být za 19 a ty vzdálenější by měly být dražší - ony by ty přepravy pak zanikly samy, což by bylo jenom dobře, kdo má ty naftový smrady furt inhalovat, když jich bude míň tak jenom dobře; a to jsme probrali jenom máslo a ne vietnamský a turecký pašeráky, který nám tu skoro totálně zlikvidovali výrobu bot, hadrů, koberců atd. - to by pak mohla být i nižší spotřební daň na ledasco...!) -
« Re: Naši blokující dopravci
Jsem ochoten platit za litr benzinu sto korun, jestli to pomuze ke krachum tech smejdu kamionackejm!!! :-)
Ti * vozi mliko z Ostravy do Ase a mliko z Ase do Ostravy, coz se jim, vzhledem k cenam nafty, konecne prestava vyplacet. To je jediny problem autodopravy. Proto nemuzou zdrazit. Podstatne a dulezite veci se budou vozit porad a za jakoukoliv cenu. Co se tyce techto prevazecu blbosti tam a zpatky (maslo se odveze z CB do Prahy, do centralniho skladu, a odtud zpatky do CB do supermarketu, atd., atp.), tak by stat mel drzet cenu nafty drzet hooodne vysoko. Na blokujici kamiony bych delal hloubkove nalety. Cenu benzinu by to sice neovlivnilo, ale bylo by to moooc uzitecne. -
« Re: Marze pump
to Ruprecht - nechci státu zastávat, ale že by nedělal vůbe nic a jenom inkasoval, tak to zase ne - občas přece jen něco udělá. Za něco se musí postavit a udržovat silnice, platit policajti, léčit chcíplotiny co se nadejchali splodin (zejména z nafty :-) a koneckonců i příroda dostává dost na frak. Spotřební daň jako taková je tedy v pořádku - problémem je její výše, která je u nás s ohledem na výši příjmu jedna z největších v Evropě (hůř už jsou na tom snad jenom naši slovenští kolegové). -
« Re: Marze pump
Nechci se nijak zastávat rafinerií nebo pump, jejich marže jsou vysoké přesně jak napsal login (Globus versus ostatní, za předpokladu, že je na nule). Rafinerie se na zdražování taky silně přiživuje. Opec a jejich banda má teď dvojnásobné zisky z už tak dost velkých. Jenže je tu základní problém: opec ropu těží, rafinerie vyrábí, pumpaři prodávají, tak si svůj zisk "zaslouží", otázka je jak velkej. Největší svině je pak ale stát, kterej nedělá nic a pouze inkasuje (spotř. daň + DPH a to je víc než půlka). ZA CO? Jinak nafta je levnější na výrobu než benzín, akorát na ní víc hrabou. Benzín už zdražovat moc nelze, protože by se jim na dost lidí už vykašlalo, no kde to naberou, na naftě přece. -
« Všechno jsou daně
Nevím, jaká je marže jednotlivých článků v distribuci benzínu. Vím ale, že v USA stojí benzín zhruba polovinu a rozhodně ho nikdo nedotuje. A cena pracovní síly v USA je rozhodně vyšší než u nás. Tudíž je naprosto jasné, že se pakuje tenhle zasranej stát. Ať chcípnou komunistické vlády v ČR a celé slavné EU!!! -
« Re: Marze pump
to Login - máš pravdu, že stát za zdražování nemůže, nicméně za tu drahotu může. Víc než 16 korun daní je poněkud nad možnosti zdejší ekonomiky (mobilita prac. síly atd...). S Dolarem, OPECem, a ani s cenama evropskejch rafinerií se toho moc dělat nedá, tatže zbejvá stát - kdypak asi zase zvýší daně - zřejmě teď chvíli počká až cena ropy klesne a pak nám to vosolí - na 32 Kč/l už budem přece zvyklí tak proč toho nevyužít. ( a jen tak mimochodem - jedním z důvodů silnýho dolaru jsou i nízký daně (i z benzinu) v USA, ale Evropa se jenom divý - kampak se nám to Euro prapadloóóóó :-))) -
« Re: Marze pump
Před časem byl v rozhlasu rozhovor s majitelem Tank ONO a ten říkal,že mají marži 1Kč/l z benzínu a 0,80Kč/l z nafty a že to tak dělají už od začátku.Oni opravdu vsadili na malou marži z obrovského obratu,pumpu v Nejřanech nedávno rozšířili.U jejich pump jsou vždy fronty,kamioňáci co jedou na Rozvadov tam berou snad všichni.Nedávno jsem tam byl a přede mnou platili dva tiráci za naftu 100.000 Kč cash. -
« Marze pump
Jestlize napr. ten Globus prodava litr N95 za 27,60, tak si zak prvni tridy spocita, kolik maji z litru drazsi benzinky a to jenom v pripade, ze je Globus na nule. Rafinerie maji v tomto pripade zisk asi 6 korun (normalne vetsi - kdyz prodavaji ve svoji siti).
Spotrebni dan cca 11 korun je v celku prijatelna a DPH 22% je skoro na vsechno. Stat za zdrazovani nemuze. Hlavnim zlodejem jsou v nasem pripade (CR) rafinerie a pumpy, nasleduji OPEC a rust dolaru!!!!!
U nas je pump moc, rafinerie zase jenom jedna (zahranicni se cenou prizpusobuji). Ale ropna mafie jsou grazlove z nejvetsich.
Ze maji pumpy jednu korunu a mene z litru je kravina na entou. To plati u najemcu znackovych pump. Tj.: Ja si postavim sit pump a reknu - Kdo si chce nejakou pronajmout (skoro zadarmo)? Nabizim 40 haleru z litru a zisk z prodejny (kde bude prodavat zbozi, ktere mu dodam). Normalni pumpy maji z litru okolo tri korun a vic (pokud nejsou mimoradne levne jako Tank ONO, ap.).
V ceske republice se pro snizeni ceny benzinu musi udelat nasledujici:
1. Vypalit polovinu pump.
2. Postrilet grazly a mafiany z Ceske rafinerske.
3. Uzakonit, ze nesmi mit rafinerie zadny zisk.
Tim se cena snizi o cca 8 korun.

Pokud se nekdo o tuto problematiku nezajima, tak je tezke mu cokoliv vysvetlovat. Nic, co sem pisu nejsou nijak zajimave, natoz nejak tajne ap. informace, ke kterym je potreba nejak pokoutne prichazet, ale obecne zname veci.