NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

23.09.00  01:17

« Re: LPG

když napařej spotřební daň na LPG,tak zas budou lidi pumpovat PB z bomb,a když zdražej i bomby,tak si lidi na vesnici ani neuvařej,to by desítka bomba stála pět,šest stovek.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  08:45

« Re: Proč maj dopravci diesely?

to Login - souhlasim . I když to LPG přece jenom v některejch ukazatelých ekologičtější je - takže nějakej cenovej rozdíl (nevim jestli jenom pár korun) by tam bylo žádoucí ponechat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  08:39

to zadek524 - týpky jako ty mám opravdu rád. V jednom tématu řešíš problémy starejch smradlavejch křápů (diesly maj bohužel velkou životnost :-) a tady se oháníš moderníma dieslama ala Lupo 3L. Určitě paříš mezi ty smraďochy co se významně podivujou, že je předjíždim i tam kde to zdánlivě nemá smysl (nekonečná kolona aut) - tak pro příště - má to smysl - nerad bych se z vás totiž poblil.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  08:39

Ja hlavne nevim, proc neni dan take na bionaftu a vetsi na LPG. Ani jedno neni nijak extra ekologicke - dalo by se to spis uvadet jako priklad, jak mirne ekologictejsi palivo (radove v procentech) je temer bez dane. Bionafta by se meohle primichavat (treba 5%) do normalni nafty - kdyz je tak dulezite ji vyrabet. A LPG by melo byt dejme tomu o par korun levnejsi (nez benzin), ale jenom kvuli tomu, ze se vyuzije vsechno z ropy. LPG a bionafta jsou proste jenom danovy podvod.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  08:09

Souhlasim s Pohodou, že by daň z nafty měla být vyšší, ale nechápu jak by potom mohla být nafta o korunu levnější. Teď je levnější o pár korun a rozdíl v daních je 12950 Kč/t u benzinu oproti 7800 Kč/t u nafty (doufám že to nejsou starý údaje, ale jestli jo tak poměr bude stejnej). Po přepočtu na litry se rozdíl poněkud sníží. Je třeba si uvědomit, že litr nafty je víc než litr benzinu (nafta je těžší) což je i jeden z důvodů nižší spotřeby dieslů (v l/100 km). A tudíž i kdyby byly daně stejný (na tunu) po přepočtu na litry by byla daň z nafty vyšší a nafta by rozhodně nemohla být o korunu levnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  07:01

méně smradu ? - o tom by se dalo diskutovat, ale nedá se diskutovat o tom, že jenom s dieselu lítaj mikročástice sazí, které čím jsou menší, tím dál do plic se dostanou; takže poté, co jsou bezolovanté benzíny s funkčníma katalyzátorama, jsou zplodiny z nich podstatně ekologičtější než zplodiny s dieslů (třebas i s katalyzátorama, protože katem se mikrosaze dostanou ven nedotčeny), takže: diesel má sice větší účinnost, ale na pajšl je horší --> takže by měl mít vyšší daň (ze zdravotních důvodů), kterou by kompenzovala jeho vyšší účinnost a tedy spotřeba. Přitom by výsledná cena na pumpě mohla být tak o korunu menší než u bezolovnatého benzínu.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  14:55

Do toho jak vysoký jsou spotřební daně nemluvím, stejně to nikoho nezajímá. Osobně bych je zrušil a nechal jenom dépéháčko, ale to asi není možný. Ale musím se přiznat, že fandím dieselům i v případě stejné ceny jako za benzín. Moderní diesely jsou k životnímu prostředí šetrnější než moderní benzíňáci - a to je fakt, ať se každej říká, co chce. Spálej taky méně paliva > méně smradu.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  12:30

Ano je účinější (má nižší spotřebu), ale rozhodně nemá nižší emise (leda tak CO2). Zákon o emisích je dobrej na dvě věci - 1. maštění kapes na STK, 2. maštění kapes policajtů.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  12:24

Ja ti to reknu proc - protoze diesel je ucinnejsi motor - tim padem je setrnejsi k zivotnimu prostredi - samozrejme tem cudilum co to nemaj serizeny a blbe jim to spaluje bych naparil pokutu az by si sedli na *. Zakon o emisich jsem vubecn nepochopil a je v tomto podani uplne nanic.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  10:06

« Proč maj dopravci diesely?

to zadek524 - mě je úplně jedno co maj - hlavně když to nebude tak smrdět. A když se jich tak zastáváš, tak nám řekni jeden jedinej (alespoň trochu rozumnej :-) důvod, proč by měla bejt z nafty nižší spotření daň než z benzinu.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  09:15

« Re: Naši blokující dopravci

Ja myslim, ze se tu nehazi vsechny autodopravci do jednoho pytle, slo jen o nesmyslnou prepravu nakladu. Jinak vyvazime elektrinu, protoze je ji prebytek, ma se spustit Temelin, ale rusi se trolejbusove linky ( nahrazuji se autobusy na naftu - Ostrava ), elektrifikovana zeleznicni dobrave sice roste obrat, ale diky zvysenym cenam na ukor poctu tun prepraveneho zbozi. Cenu elektriny nam ropni sejkove neovlivni ....
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  08:15

Ty průběžný nadávky na dopravce mě teda pěkně zvedaj ze židle. Nebejt nákladní dopravy, nekoupí si nikdo nikde vůbec nic. Leda tak mrkev nebo pletný košíky na trhu... a ostatní zboží, který si někdo přiveze na trakaři za oslíkem. Proč maj dopravci diesely? Tak to snad už je moc, takovýhle otázky. Benzínový náklaďáky tu byly poslední před desítkami let. Naftové motory jsou efektivnější. Benzínový jsou třeba ty starý ruský ZILY - a ty jsou snad svojí spotřebou vyhlášený!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  15:55

Jak je to možné? - jednoduše - ČD jsou naprosto neefektivní moloch schopnej konkurovat tak koňskejm povozům z 19. století.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.00  12:19

Mně by spíše zajímalo, proč je ropa teď tak drahá. To bude asi jádro problému. Ty peníze vybrané navíc na spotřební dani, se nám vrátí (teoreticky, pokud nebude potřeba zaplatit zas nějaký tunel atp.). Třeba se dočkáme alespoň nalajnování silnic 1tř. :-) Jinak na můj vkus se toho po silnici dopravuje příliš mnoho - výsledek jsou zničené silnice, zbytečné exhalace atd. A zejména u nás, kde máme velmi hustou železniční síť. Např. ČP přepravuje zásilky po silnici a ne vlakem - prý je to levnější - jak je to možné ?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  09:48

to Danula - docela ti závidim tvou nezlomnou víru v demokracii. Možná až vyrosteš .........:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  09:40

to novak - chtěl bych vidět, co bys tu psal, kdyby sis tenkrát koupil ten dvoulitr. Inu bližší košile .....:-). Můžeš bejt rád, že z nafty platíš tak malý daně (samozřejmě relativně). A že je cenová elasticita poptávky po naftě poněkud nižší, tak za to si můžou dopravci sami, nutil je snad někdo aby si pořizovali diesly - každej si přece může vybrat.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  09:13

to Novak - "To silně zavání komunismem" - to nejenže zavání - to také je komunismus. Co jsis myslel, že Soc.Dem. je jinýho než komunistická strana. Opravdu jste si nikdo nevšimnul co ty dědci co jsou dnes v křeslech (Šlouf a jiní) dřív dělali a co dělají dál? Co jste si mysleli, že budou dělat - honit tuneláře - to si mohl myslet jenom naivní trouba. Oni potřebujou moc a k tomu potřebujou právě to přerozdělování. jenže přerozdělovat musí být co. Nejednodušší je odřít řidiče, to je nejsnáz a nejrychleji vybraná daň.
    "Patří ti to národe - zvolil jsis je sám"
    Jsou tady ještě větší "naiové", kteří si to, že nejsou ještě bohatý vysvětlujou tím, že je vlastně okradla mafie - zajimavá to víra v boha - ten taky může za všechno co si spousta lidí nedokáže vysvětlit.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  09:09

Odkud to vim ja? Odevsad. Proste se zajimam o tajne sluzby, mafii, politologii, historii, atd.

A ted ti politici. To je prave ten problem. Kdyz reknu, ze jsou to jen nastrcene figurky, tak kazdy rekne, jak to, vzdyt jsem je prece volil... Ale tak to nefunguje. Predstav si, ze si zalozis vlastni stranu. Ale ani zdaleka nemas k dispozici tolik lidi z tolika mist v CR, aby to nebyla jenom takova regionalni soukroma stranicka, ktere si nikdo nevsimne. Tudiz potrebujes cleny. No, a vzhledem k tomu, ze to bude strana demokraticka, tak muze byt clen, predseda, mistopredseda, atd., kdokoliv. A pro ruzne skupiny (vyhybam se ted slovu mafie) neni problem, puvodne Tvoji, stranu infiltrovat. Ty tam sice budes treba porad predseda, ale vsechno ostatni budou ridit oni a Tebou manipulovat. Oni s tim maji zkusenosti, maji zazemi, penize, mohou ovlivnit media (maji tam lidi), tj. verejne mineni, atd., atp. Samozrejme, pokud ta strana bude vypadat perspektivne. Mj. neni problem, aby si sami zalozili svoji stranu, ale to neni potreba, staci pacifikovat ty "perspektivni". To je jeste nasobeno tim, ze o tom nikdo (vcetne Tebe, jako predsedy) nebude mit ani poneti. Mozna, ze by Ti byla nabidnuta urcita spoluprace, nebo jinym lidem, podle situace.

Zkratka: Volit nema cenu, mozna jako ukazka zajmu o politiku, ale ta se ukaze ucasti na volbach, ne tim, kdo koho volil.

P.s.: Samozrejme, ze to je velice zjednoduseny priklad.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.00  08:09

Na existenci potenciální "big" mafie s..ru. Ale se situací, když veškeré zdražení PHM jde na vrub zvyšující se ceny nafty (benzín minimálně) už by měl stát urychleně něco dělat. To silně zavání komunismem. Je to prachsprosté vydírání a přerozdělování. Absolutně nechápu tu drzost při stanovování prodejních cen. Analogicky by to mohl dělat každý: například v lékárně, acylpyrin nechám levný a pěkně těm kardiakům zdražím třeba "deriváty nitroglycerinu". Pokud si je nekoupí tak mají smůlu. A oni si ho koupit musí. (analogicky naftu malí dopravci atd.. protože velkoodběratelů se to netýká - ti mají naftu za velkoobchodní ceny a ty jsou někde úplně jinde). Omluvám se za morbidní přirovnání, ale děsně mě to s.re. (nemám nic proti benzíňákům, ale sitace je u nás nenormální). čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.00  22:24

Co do toho taháš vrabce - neuhejbej, řekni odkud to víš ty... že ODS a SocDem řídí mafie, že mafie vykradla banky, že všechno řídí mafie a politici jsou jen nastrčené figurky a podobné věci jak jsi psal - pro mne to není vůbec obecně známá věc, ale naprostá novina. Já jsem byl ty nastrčený figurky volit - jsem teda taky mafián? A už vůbec si nedokážu představit jak mafiáni určej kolik bude stát dolar, zřejmě jsem blbější a tupější než ty - jak to prosímtě dělají. Asi jsem zřekmě opět zaspal nějaký obecný fakt a vůbec jsem nepochopil parlamentní demokracii.... asi mi na to odpovíš, že voliče řídí taky mafie¨a že je to obecně známej fakt.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…