NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« zdražení
Porfe, to se teda vyprav (s těma soudkama), je to nejlevnější benzínka v ČR, já tankuji naftu a tam jí mají za 21.5 Kč/L. Ostatní benzínky začínají zdražovat, Nejřanský ONO zatím kupodivu ne.
V Praze stojí bionafta přeně tolik kolik stojí komerční nafta na ONU(21.5). Uvidíme, kam se situace bude vyvíjet.
Zdraví Monastus -
« Re: Benzina s.p.
porad bych nepausalizoval cenu nakupu do nejake hranice. 3 mesice byla v Ostrave na 2 OMV cena 23.90-24.10,- na Totalu 24.10, na Jet 24.00. Troufam si tvrdit, ze tyto velke retezce muzou mit diky odebranemu objemu o dost jine ceny, nez majitele 1 CS. BTW tyto noname stanice byl y celou dobu nejdrazsi, verim ze cena u techto CS nemohla byt nizsi. Nicmene nizke ceny u rozhodne u techto znamych prodejcu nebudou znamenat nekvalitni benzin. I kdyz .... i mistr tesar se utne. -
Koukám profo,že ti zřejmě nákup u drahejch pump dělá dobře. Dám ti tip:Shell na rozvadovský dálnici,kousek za hranicema.Minulej tejden jsme tam museli vzít trochu na dojetí do Nejřan a málem nás omejvali. (Německo OMV =2,02DM , u nás Shell =27,90Kč a ten samej N95 v Nejřanech =23,90)
Jo a u toho Shellu měli taky nějakej Racing za 34,90. -
Jo, to beru, zaváděcí ceny u nově otevřenejch pump musí samozřejmě bejt. Znám případ jednoho nešťastníka, kterej po náročný rekonstrukci starý pumpy nasadil pouze 10 hal. pod cenu 5 km vzdálenýho Aralu, jehož nájemce se těžce urazil a s využitím svých kontaktů s vedením toho soukromníka dusili téměř nákupníma cenama asi tři měsíce, že to málem nerozchodil. S těma velkoskladama to ale nechápu, jelikož na tom není moc logiky. Ne že by mě netěšilo, že ceny jsou tam nízký, nicméně když si promítnu, že by se takhle chovali všichni obchodníci z ostatních branží, tak tady za chvíli budou všichni pouze velkoobchodníkama a obyčejnej člověk bez živnosťáku si ani neškrtne. Samozřejmě, že škrtne tak, jako v každým CASH AND CARRY, ale nebude to na dlouho. Možná do první důkladný kontroly berňáku, na kterým prodavačka z takovýho "keše" vyžvaní všechno, co se tam praktikuje, a to jen proto, že se na ní ráno majitel zašklebil jinak, než na její o dvacet let mladší pokladní. Proti tomuhle českýmu hospodářství je džungle v Amazonii vzorně udržovaná lesní školka. Obyčejnej člověk ti řekne, že ho to nezajímá, že nakupuje tam, kde je nejlevněji. Neuvědomí si však, chudák, že všechno souvisí se vším, a že z něj ten stát peníze vytáhne jinudy, prostřednictvím někoho jinýho, třeba na sociálním a zdravotním, který při každý výplatě počítá takovej obyčejnej člověk setsakramentsky pečlivě a se zájmem. -
profo, úvaha je to dobrá, ale nakupoval jsem dnes NA95 za 24,10 Kč ve Slavkově a předevčírem za 24,20 u Kopřivnice. To u Slavkova je sice velkosklad, ale bez rabatu to určitě neprodávaj. To u Kopřivnice je soukromník, který to teprve několik měsíců rozjíždí, poté co "dělal" jen LPG. Nyní prodává ještě naftu a NA95. A mimochodem v okrese NJ je cena v průměru kolem 25,30 Kč - u značkových prodejců. Z toho plyne, že prodejní cena z velkoskladů může být ještě nižší a záleží značně na lokalitě. Nakonec pro se nepodívat na [odkaz] -
mfilipe, jenom pro informaci: nákupní cena naturalu od oficálních a solidních velkoobchodníků bez DPH 22% se pohybuje kolem 20,30-20,50 Kč /1litr. Takže normální cena s rabatem 2 Kč, což je minimum pro provozovatelnost, nešizení různých povinností kolem a nepraní špinavých peněz prodejem PHM je 27,20-27,50 Kč/1litr. Pokud kupuješ za míň, věř, že jsou to: starý zásoby, uskrovnění se na existenční minimum z důvodu nekonkurenceschopnosti, během kterého provoz táhne síť ostatních pump, něco jinýho, než benzín, pumpa před krachem, která se snaží nahnat výtoč, aby budila dojem, že se na ní vydělávánásledek cenový války. -
mno jo rozdelit podnik na 2 casti na jedne nechat zisky a modernio vybaveni a prodat ji Unipetrolu a na druhou cast uvalit vsechny uvery, a i kdyz vydelava, dojde k tomu, ze penale presahne 2 mld, tak a ted mame duvod si to rozprodat navzajem. BTW: OMV asi chce nastartovat nejake zdrazeni: 25.30 ( dolar levny, ropa v norme ) -
"-- skrytý --" 02.04.01 14:24
« Ceny PHM v sousednich zemich
Pokud mate nekdo prehled o aktualnich cenach PHM v okolo CR, jsem zvedavy. Co takhle Madarsko, Chorvatsko, Rumunsko (asi zdaleka nejlevnejsi benzin v Evrope mimo Rusko)... atd. Nedavno jsem narazil na pekne WWW stranky, kde byly uvedeny ceny v ruznych zemich Evropy, lec nebylo to prilis aktualizovane. -
"-- skrytý --" 01.04.01 23:12
« Re: Ceny nafty v Polsku+Polsko obecně
Mfilip: Ne, ja te nevyhazoval - o vyhazovani ani nebyla rec, teda z me strany ne.
Tomoking: Taky mi rikali, ze v Polsku je Petrochemia Plock nejlepsi a abych netankoval u pochybnych malych pump. Zajimave je, ze v Katowicich jsou ony velkoobchody a ve WelkoPolsce nikoliv (Wroclaw, Poznan, jinde jsem nebyl). Vydelky v Polsku vyssi nejsou, ale nepoustel bych se do srovnavani. Otazka totiz je, zdali se da zjistit prumerny plat - treba u nas - tezko rict kolik je prumerny plat, protoze se do nej nezapocitavaji vydelky podnikatelu - ale u nas ve statni org. je prumer cca 20000 Kc hrubeho, to tam V Polsku na Universite maji mene. Prazdne hospody, restaurace a obchody, na trzich je lidi vice, ale sortiment omezeny. To u nas jsou obchody narvany, kladu si otazku, to tak lidi u nas utraceji nebo maji vice penez? Asi oboje...
Policie: Zkus najet par kilometru ve vychodnim Polsku, treba si te vyberou...., ale nikdy bezduvodne, budou chtit treba pivo.
Ceny na Plzensku.... stouply :-( SETAdiesel nikde nebyl (ONO, OMV) a dnes podrazil u OMV o 80 hal. Asi se promita nedostatek suroviny nebo tak stoupla poptavka? -
« Re: Ceny nafty v Polsku+Polsko obecně
Cena nafty 2,4-2,55 podle benzinky - tankuj pouze u PETROCHEMIA PLOCK - modré čerpací stanice s nejlepší naftou !!! V Polsku pracuji /Katowice/ a denně dojíždím do práce z Ostravy. Cesty máme lepší to určitě. Obchody typu Tesco, Carefour , Ikea apod. těch je např. v Katowicich asi 5 o rozloze větší než několik hektarů - reaguji tím na tvé prohlášení, že tam nejsou velke obchody a žadne zboží a málo lidi ....... v hypermarketech jsou stejné věci jako u nás - Orsay, Kenvelo, Bata, Alpinus, Kappa, Adidas, .... značkové prodejny mají stejný sortiment jako ty naše :o) .... a co se týče drahoty ...... to bude tím, že výdělky jsout holt vyšší :o) .... byl jsem na lyžích ve Švajcu a to bys měl vidět ty ceny :o) ....... jinak policie je v pohodě - za male odstupné zapomenou na váš přestupek ? Najel jsem v PL asi 200 tis. km ale jeste nikdy mě nepředjejo policejní auto aby mě bezdůvodně zastavilo ..... mám pochopitelně CZ ko a ostravské znacky ...... a stavět by mě mohli - mam 2,5 V6 benzin a tak pomalu zrovna nejezdim. Jedna věc se mi libi - tím, ze mají málo dálnic tak se běžně předjíždí na 3-ho .... docela to funguje a da se jet 130-160 kou v pohodě i na okrskách :o) -
« Re: Polsko
jako souhlasim s vlami, situace je na tesinsku podobna, ty cesty jsou v tak desolatnim stavu, ze jsem tam kvuli toho prestal jezdit i na kole. Ani na kole se neda nekterym diram vyhnout a o asertivite * za volantem malucha vuci cyklistum jedoucim 5 cm od hranice asfaltove vozovky radsi rikat nebudu. V Polsku je i na burzach tak maly sortiment zbozi, kvuli ktereho se tam Cechum vyplati jezdit, ze to nestoji za rec. Jeste nedavno proudily denne davy 10 000 Cechu do Polska, dnes projdete bez cekani a naopak zase po delsi dobe Polaci jezdi utracet k nam. Dokonce i za benzin. :-))) Coz je opravdu nevidane. Ty vlami, nevyhazoval jsi mne nekdy z nejake skodovacke rubriky ? Jake to je ? -
"-- skrytý --" 30.03.01 03:03
« Re: Polsko
Pir: Tak tohle je na jine tema, ale takhle "mekce" to posuzovat opravdu nemuzu. Rozepisu se.....
Ano, ja si opravdu myslim, ze je v nasich obchodech napraskano, protoze mne uz zadna exkurze do "zapadnich" obchodu neprekvapi, protoze vse se da sehnat i u nas. Na rozdil od Polska - oni nejen ze nemaji s nami srovnatelny sortiment zbozi, ale ani nemaji obchody typu 1 ha prodejni plochy - jen jeden mensi hypermarket u Wroclawi (pouze na strane k Poznani - Marino) mne neuspokojil a uz vubec ne sortimentem zbozi. A opet - liduprazdno.
Silnice: obrovskej rozdil, byl a stale je. Nemaji dalnice, nepocitam-li "letiste", po kterem jsme jeli pred Lesznem. Vim, ze se stav silnic u nas zhorsuje, ale nikterak se k jejich stavu neblizime, protoze u nich se zhorsuji vice. A udrzba veskera zadna, snih ze silnic neodklizeji (kusy primrzleho ledu na vozovce = opravdu chutovka), patniky = vyjimka. Pokrok ale udelali - v okoli krizovatek a nekdy i na silnici I. tridy jsou ve stredni delici care odrazky. Rozdil v silnicich je do oci bijici, kdyz se jede zpatky z Polska do CR - je to vetsi rozdil, nez kdyz jedu ze SRN do Cech (samozrejme zde v nas neprospech).
Maluchy byly pomale a zustaly pomale, navic obvykle ani neuhybaji ani kdyz je dostatecne siroka silnice. Myslim, ze 90 km rychlosti vubec nejezdi.
Jak jsem jiz psal, jezdim do Polska kazdy rok a kazdy rok po trase Nachod-Wroclaw-Poznan a zpet [350 km]. Pokud pojedes dale na vychod (to je prave Polsko), pak tam je situace zcela jina. Zcela shodna s Ukrajinou. Doporucuji - kdo tam nebyl, neuveri, ze je to mozne a ze to je jeste Polsko. A lidi jsou take jini, policajti vas predjedou a zastavi a tak dlouho otravujou a hledaj zavadu na aute, az si reknou o pivo, jinak mate smulu, neco si vymysli a stejne zaplatite (osobni zkusenost z r. 1996). Proste jako na Ukrajine.
Ale jak jsem jiz psal, podle meho nazoru leccos delaji lepe, nez my (ochrana trhu apod.).
protoze jsem do tedka pouzival jenom naftu, ale ode dneska benzin, chetl bych se zeptat jestli nekdo nevi o nejakym levnejsim benzinu v Praze a okoli.