NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Cena se zveda, ale proc?
Nepripada, svym ocim verim na 100%. V patek 27,4,2001 nafta u OMV Ostrava 24.40, bio 20.90, N95 27.20. Dnes to je na 99% stejne ( N95 na 100% ). Opravdu. Jeste pred 2 mesici byl benzin levnejsi nez nafta. Pritom by mela kvuli stavebnictvi poptavka na naftu s beniznem stoupat stejne. I vyrobni naklady - ropa, dolar. -
« Re: Cena se zveda, ale proc?
A takhle presne funguje ta ceska logika. Nebudeme se prece trapit a ziskavat penize z vetsiho prodeje zbozi s mensim rabatem, kdyz ty same a mensi prachy muzeme mit z mensiho prodeje, bez starosti, s vetsim rabatem. Na druhou stranu: bude jezdit mene lidi, mene svatecnejsich ridicu. BTW: je zvlastni, ze pred motoristickou sezonou, nezdrazuje nafta ( leden - kveten 24.40 Kc ) i kdyz na ni jezdi 10 % os. aut. Vlastne to ani tak zvlastni neni, po zime se rozjizdi stavebnictvi s nakladnimi auty naplno a zvysenim ceny by si odradili tyto zakazniky. -
"-- skrytý --" 26.04.01 19:23
« Cena se zveda, ale proc?
Ceny stoupaj, SETAdiesel v zap. Cechach (Plzen/Nyrany) zatim ne = stale pod 20 Kc, ale OMV jiz pres 21 Kc.... :(
Stale nechapu a dosud mi nikdo nevysvetlil, proc zvyseni zajmu u dostatkoveho zbozi zveda cenu. Preci kdyz mam vetsi obrat, mohl bych mit levnejsi zbozi [mensi rabat], ne? Je to utopie, resp. logika nebo nee? -
« Re: benzin v praze
Já beru v okolí Žižkova (všude N95 25.90 +/-). Je tu dost pump a tak soupeřej. Naposled jsem bral u Aralu (auto Jarov) za těch 25.90 (zas je to Aral). Jinak je tu JET a halda NoName většinou za stejný prachy nebo o desetník levnějších, takže není co řešit. Možná se mi to zdá, ale na ten Aral to bere o dost míň, jezdím furt stejný trasy denně do práce a na nádrž jsem ujel o cca 50km víc než jindy. Jinak dost levnej benal je za Hostivicema (to bude asi ta Jeneč). Taky to ujde u Globusu v Čakovicích nebo na Černém Mostě )když už tam člověk jede nakoupit ...).