NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Tank ONO
No me by jenom zajimalo, jak je mozny ze v Praze stoji benzin furt 28.90, kdyz ropa je o 25% levnejsi nez pred mesicem. At se na me nikdo nezlobi, ale podle me by mel stat tak 24.90. Mimochodem ropa stoji stejne jako asi pred 2 rokama. Kolik stal benzin pred 2ma rokama - osobne si to nejak nepamatuju (jezdil jsem na naftu), ale urcite to nebylo 28.90. Podle me asi nebudou mit rabat jen 2kc na litr (ti chudaci s OMV, Shell, Aral ...). -
"-- skrytý --" 02.10.01 11:41
Profe , prosim Te pekne , jak jsi prisel na ten rabat 1 koruna/litr !!?? Jenom pro tvoji informaci, cena BA 95 se sklada ze trech polozek , to urcite vis , hodnoty techto polozek jsou : prodejni cena benzinu 7.8 KC + 22% DPH + 8.15 KC spotrebni dan . Takze si urcite rychle spocitas jaka je nakupni cena pro odberatele . Samozrejme k tomu musis jeste pripocitak naklady na dopravu, zalezi jestli ji zajistuje prepravni firma a nebo jestli maji dopravu vlastni . Ceny za dopravu samozrejme neznam ale at pocitam jak pocitam , bez dopravy mi to vychazi u ONA na nejakych + - sedm korun na litru , u ostatnich "poctivych" prodejcu 10 - 11 KC . Proto tvrdim ze tvoje propocty o korunovem rabatu jsou prinejmensim zcestne !! -
"-- skrytý --" 01.10.01 14:49
Profe, obvykle Ti rozumim, ale tohle jiste nemyslis vazne. :))) Tank Ono nejde ke dnu, naopak dostavelo dalsi pumpy a mycku pro nakladaky.... :-) A co furt mate s tim pranim spinavych penez? Vzdyt to ani neni treba, vzdyt je nikdo nekontroluje, tak proc by se praly? Copak nevite, ze ani Klaus neumi rozlisit spinave penize od poctivych? A dalsi vec - zisk. Myslis Profe, ze maji tak nizke ceny, aby danili mensi zisk? :)) A ti co maj velkej rabat maj vetsi zisk? No to bych se divil.... -
Ale profe :-) Ted uz ale vidis az moc bubaku :-) (doufam). Vlastni to nejaky soukromnik (viz. [odkaz] kterej tam take sam pracuje. Co se tyce toho rabatu, tusim ze nakupni cena BA95 je nekde mezi 22 a 23, takze se asi spatne nemaji.
Take ted otevreli novou pumpu, kde maj prave tyhle ceny -- ta puvodni je totiz totalne pretizena a temahle cenama tam zrejme chteji Plzenaky naucit jezdit, aby neotravovali u te druhe, ktera je na silnici vedouci k dalnici (hrdym nazvem vypadovka a ani dalnicni privadec ji nazvat nemohu).
Takze jestli mas dukazy, iniciuj trestni rizeni, nebo podej podnet ke kontrole na financaku/COI (jo, ty vlastne urednikum neveris, oni se na to urcite vyserou :-)). Ja tu budu doufat, ze se mylis a ze to neni pracka penez, kterou ted jeste zvetlisi, kdyz otevreli tu druhou mandlovnu (pumpu, = pracku penez)... -
Pri ceně 24,9o má ONO rabat v současné době přesně 1 Kč, a to pouze v porovnání s koncovými prodejci, kteří nakupují za velmi slušné ceny. Ti z nich, kteří nemají stálého dodavatele, platí opožděně, nebo mají špatnou smlouvu s velkoobchodníkem, by při této ceně prodávali s rabatem cca 50 hal. Jestliže je všeobecně známo, že minimální rabat provozovatelnosti, aby byly dodrženy veškeré základní principy podnikatelské činnosti, tedy nejen vydělávat na živobytí, ale i na amortizaci budov a zařízení, je 2 Kč, potom je jasné, jakým způsobem ONO hospodaří. Je to jeho věc, nicméně mám pocit, že v zákoně je napsáno i něco o obvyklých cenách, které by měly obsahovat výše zmíněné položky. Za těch 11 let jsem již na svých daních zaplatil až příliš pohledávek za uměle "položená" s.r.o.čka a mám-li být upřímný, nerad bych v tomto trndu pokračoval. Dokud bude stát a jeho kontrolní orgány tak tupé, že takovéto signály včas nezachytí, potom nemůžeme očekávat, že se situace v tomto směru zlepší ve prospěch peněženek nás všech. Navíc malý zisk znamená i malé daně, už chápete? Nejsem zastáncem lichvářských rabatů na litru, ale na druhou stranu dovedu pochopit a akceptovat skutečnost, že všichni musíme z něčeho žít a přitm myslet do budoucna. Než bych začal mluvit jako o kurvách o jiných prodejcích PH, jejichž ceny jsou z výše uvedených důvodů vyšší (a přesto se u nich i tak nejedná ani z daleka o přirozenou tvorbu dostatečných zdrojů na zmiňovanou amortizaci, kterou pak budou nuceni uhradit "ze svého", nebo spíš pomocí opětovného zadlužení u některého z peněžních ústavů), tak bych si to nejdřív dobře propočítal... Buďme, prosím, soudní. Jediné, co mě může mrzet, je to, že převážná část peněz, vydělaných v ČR na prodeji benzínu u značkových, zahraničních čerpacích stanic, jde do háje a v ČR z nich zůstává jen zanedbatelné promile. Na druhou stranu, kdyby zde tyto peníze zůstaly, naši zákonodárci by si určitě našli cestu, kterou by je bezůčelně prohospodařili, nebo je přerozdělili těm opravdu "potřebným", ovšem nejpravděpodobnější by asi bylo jejich "nasměrování" na ta "správná" bankovní konta. Těžko říct, co je pro nás lepší. -
"-- skrytý --" 28.09.01 02:24
« Tank ONO
Co se tyka ONA v Plzni,beru tam pravidelne uz neco pres rok a jeste se mi nestalo ze bych poznal nejaky rozdil . Kdyz nekomu u nas reknu ze tankuji litr N 95 za 24.90 tak si mysli ze jsem neco pil.-)) Nejsem totiz z Plzne ale z Kralup, kde je jiz tradicne benzin snad nejdrazsi (aby ne kdyz se tady vyrabi) Zrovna tusim vcera ho parchanti zlevnili z 29.80 na 28.90 !! Taky jsem se tak trochu pokousel zjistit od koho ze u ONA nakupuji a povedlo se ! jejich jediny dodavatel je pry ceska rafinerska . Tim si myslim ze je zaroven zodpovezena otazka kvality benzinu, rafinerska totiz zasobuje priblizne 60% trhu v CR. -
« Re: Benal
Tak od vcera ma i OMV v Plzni/U Prazdoje BA95 za 26,90 Kc/l. Tak nevim co se deje... BTW vcera v TV rikali, ze se na burze tuna benalu prodava za dlouhodobe minimum 205$/tunu (tusim. Kolik vasi litr?) Ale jo, ja jim to preju. At se v tomhle zasranym state ma alespon nekdo dobre :-)
Jo a jak je to s tou vetou v zakone o "neprimerenem zisku"? Vzdycky jsem si rikal, co je kazdemu do toho, o kolik sveho zakaznika oberu (kdyz je s tim svolnej), ale tady by to asi nejaky zasah "Uradu pro hosp. soutez chtelo". -
« Re: Flamesim...
Staricky Fiat Croma 2.0i. Zrovna ted jsem uvazoval o tom, ze bych koupil neco noveho/zanovniho, ale nejak se s ni nemohu rozloucit :-) A protoze jsem udelal technickou (byla mi udelana ;-)), tak asi jeste rok s ni budu jezdit - davat 200kKc za nejake zanovni auto, nebo leasing za nove, je mi lito. Kdyz ona je Croma prostorna, auto jede, az na tu trochu rzi to jde...
k pumpe za cca 22 Kc. To ze je v Praze drazsi benzin je
proto, ze tam mate vyssi zivotni naklady (pronajmy, atd.),
coz ale dela na litu (IMHO) 20 haliru :-) Jinak
je vysoka cena benzinu dana "neoficialni" kartelovou
dohodou prodejcu. Proste ty nejmensi pumpy cekaji az
ti nejvetsi zlevni, ti nejvetsi nemaj duvod zlevnovat
(proste jezdit se musi a benzin se tedy nekde koupit musi).
U nas v Plzni jedna firma
mela skvelej flek a tak tam postavila pumpu s tim,
ze chti tocit penize a ne cumet na prazdny stojany.
Me chabe ekonomicke vzdelani mi rika, ze penize se maj
tocit (hlavne po vyplate, coz ale manzelka zatrhava :-)).
Pumpari proste chti penize (zisk). Nekteri toho dosahnou vysokymi
cenami, jiny velkym obratem (je otazkou, co se stane, az ostatni pumpy pujdou na ceny ONA. Pak se ONU obrat snizi, cimz se jim nizka cena nebude vyplacet a budou muset zdrazit -- TAKZE PUMPARI, DRZTE DRAHY BENZIN, at muze byt u ONA levny). Me jako zakaznikovi
je milejsi ta druha moznost :-).
Vim, ze kdybych mel pumpu, tak vas, * motoristicky,
budu taky drit. A neblamuj nas, ze ty ne :-)