NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Ústí n.L Carrefour N95 = 25,50 Kč
mráčkovi:Nikdy jsem nepozoroval ,že by benzín od lacinejch pump byl horší.Ať z Nejřan nebo od metařů (Praž.služby) nebo z Hostivaře.Jo a v tý Hostivaři stavěj novou ,takže i ten divnej dojem ze starejch stojanů brzy zmizí,snad udržej nízký ceny.
Jo a dnešní ceny Nejřanech: N91=24,40 a N95=24,90. -
« Zvetsi se dan z benzinu?
Jen jsem jednim okem asi v patecni MFDnes zahledl, ze nejaky nas "ministr" (asi Schling, nebo snad i Spidlonator?) prohlasili, ze na opravu silnic by meli prispet ridici zvysenim dane z PH. Co si to dovoluje! Ona se z litru benalu plati cca 8 Kc dan (+ DPH), ktera se rozpusti v rozpoctu, kde je prerozdelena a cast jde zpatky do dopravy a on si dovoli ric, ze nedostacuje na opravy silnic? A ze se ma zvednout? Doprdele ten mi hnul zluci... -
« Re: Tank ONO
bobe, ty vole, tak na co čekáš, když to je takovej byznys!! :-) 7 Kč rabat před zdaněním je v tento okamžik při ceně 30,60 Kč / 1 litr Naturalu. Brnkněte si laskavě některýmu velkoobchodníkovi s opravdu dobrejma cenama. V tý rafinérce však s prázdnou nádrží do Felicie asi stejně moc nepochodíte za nějak kór báječnou cenu a to i když budete platit hotově.:-)) -
« zajímavost
Tak tohle jsem našel na Petrol serveru (www.petrol.cz)
Například Česká rafinérská od úterý prodává litr Naturalu 95 za šest korun, což je ve srovnání se začátkem září pokles o dvě koruny. Barel ropy Brent nyní stojí necelých 23 dolarů, před měsícem to bylo o tři dolary více. Na stojanech se však snížení cen objevilo v řádech desetihaléřů. Sami prodejci ale nechtějí své marže komentovat.
"Je to tržní prostředí jako každé jiné, trh určuje cenu. Výši našich marží nemohu komentovat, je to obchodní tajemství," uvedla například mluvčí a. s. Benzina Pavlína Budkovská.
Řidiči si jistě vzpomenou, že před několika lety stál litr Naturalu méně než dvacet korun. To rafinérie toto palivo prodávaly za čtyři koruny, spotřební daň se od té doby zvýšila o korunu.
-
To mfilip: to ze bude v lednu benal levny, tomu neveris, vid :-) Kdyz se zdrazi ropa, za tyden jde cena nahoru, kdyz se zlevni, jde tak mesic o trochu dolu, ale dosti neochotne :-)
To all: Znovu rikam, ze prodejni cena benzinu je 22-23 Kc. Vse navic je zisk pumpare. Nedelejte z pumparu zadne chudaky, take bych chtel mit pumpu (misto na ni jiz mam, jen vzit uver, postavit, odrbavat lidi, zalozit si konta, valet se na Havii s devkama, litat letadlem... jo, to by slo). -
Cena ropy je nizka posledni tyden, ale kontrakty na benzin pro zari jsou sjednavany s 3 - mesicnim predstihem, teoreticky by mel byt benzin levnejsi v lednu, coz se ostatne potvrdilo i loni, kdy pres leto byl za 30 Kc a v zime 23.70. Na druhou stranu je spousta clanku v HN, LN o tom, ze soucasna marze pump s cenama kolem 29.50 je kolem 7 Kc pred zdanenim. Na Ostravsku je ted dost velke rozpeti N95 - 26.50-28.90, nafty 23.00-23.50 a bio 18.90-20.70 -
rybízovi: tak mám před sebou účtenku od pumpy Globus (nejni holt každej den svátek,aby se jelo via Plzeň a mohlo se lacino natankovat u ONO :-).
Cena za litr N95=28,20Kč,načerpáno 7,10 l,zaplaceno 200,20Kč.Cena bez daně=164,10Kč, DPH22%=36,10Kč. (164,10+36,10=200,20) Jak je vidět ,tak DPH se počítá ze všeho, i ze spotřebky,dopravnýho a rabatu pumpaře.(těch 36,10 je fakt 22% ze 164,10)
Dole je poznámka:spotřební daň benzín=10,84Kč/l,nafta=8,15Kč/l.
A proč by měl majitel troubit do světa,jakej má rabat? Protože v tomhle případě je to reklama jak hrom -podívejte,jak jsem skromnej,já vás na hůl neberu. Naopak v případě třeba Shellu by to už moc kladně neznělo,protože je tak o bůra na litru vejš.(ale zas tam nemá fronty :-)
A nakonec dnešní ceny v Praze u Pražskejch služeb na Žižkově: N95=26,80,Spec=26,50Kč.
-
"-- skrytý --" 03.10.01 16:10
Mily Jery ! Nevim jak jsi prisel na to ze se 22% DPH vypocitava ze spopotrebni dane !? Opak je pravdou , spotrebni dan se pripocitava samozrejme az po DPHacku . Jinak jsem zjistil ze Ono zasobuje Cepro ktere odebira od Ceske Rafinerske , takze si samozrejme take nejakou tu korunu zobnou. A dalsi vec je , ze nevim proc by mel majitel ONA popravde nekde nekomu rikat jaky ma rabat ? To by musel byt leda blazen . A posledni vec je te ze ceny ktere jsem uvedl jsou stare asi ctrnact dni . -
JeryV: Děkuju, nemusel jsem to rybízovi alespoň psát. Dlužno dodat, že většina pumpařů se nezabývá vlastní dopravou, buď si ji nasmlouvá s autodopravci PH, nebo prostě nakupuje od velkoobchodníků, kteří nabízejí PH za cenu včetně dopravy na místo. Takže rybíz, kdybys náhodou věděl, kde točí benzín za ty prachy, co jsi tvrdil, tak dej vědět, jelikož bych okamžitě objednal veškerý existující cisterny včetně vlakovejch v ČR a okolí a byl bych do konce života dosmrti zaopatřenej líp, než nějakej arabskej šejk z mateřský školky bryndalů OPEC (pokud by jo ovšem nenapadlo zlevnit:-))). A tobě bych za takovej typ dodával benzín dosmrti za nákupku. Původně jsem chtěl zadarmo, ale ty bys s ním, ty lišáku, mohl začít obchodovat, a byl bys hnedka mojí konkurencí s mnohem lepšíma podmínkama :-))) -
Oblíbený téma Tank ONO je tu zas! Tak rybízi za prvé-cena u pumpy není: cena z rafinérie + DPH + spotřební daň.Je to: cena z rafinérie + spotřební daň + 22%DPH ,ano DPH i ze spotřební daně! Za druhý je spotřebka nikoli 8,15 ale asi 10,60 z litříku.A za třetí- ten rabat 1Kč z litru je asi pravda,slyšel jsem to v rádiu když dělali rozhovor s majitelem tý firmy,nějakym Ondrou.Jo a taky tvrdil,že oni platí dodavateli hned a keš,což taky možná sráží nákupní cenu. A kdo to eště nevíte,tak třetí pumpu maj na Košutce(na výpadovce na Karlovy Vary),vedle Delvity a Globusu,pochopitelně s frontama.