NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  11:17

« Tu Mracek

Kdyz uz valis po Boleslavsky autoroute na Prahu, tak si sjed v Bolce z dalnice a hned vedle je Aralka a tam meli o vikendu benal za 24.90Kc (95ku).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  14:15

« Agip u CCM

V sobotu tajhle jedu z Liberce a povidam si, ze natankuju u Agipu na Cernym Moste, meli tam N95 za 25,90, coz bylo nejlevnejsi, co jsem kdy na mojich cestach videl, prijedu tam a oni ho zlevnili na 25,60, tak jsem se zaradoval, vzal plnou a radostne odjel... :-))) 21,90 to sice neni, ale lepsi nez za beznou cenu 27,70!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  11:24

« Re: Ono Plzen

Tuto debatu o oktanovych cislech jsem zapocal ja se svym udivem, ze skopcaci berou N91.
    A divil jsem se, ze ji bere do mazdy 626. Prave
    u tehle japoncu (a jeste vice u hondy) bych se divil, ze
    jezdi na N91. U Skodovek je to jasne, tam to bylo
    zamysleno jiz pri konstrukci a motor se tak jiz
    udelel (nizsi komprese, aby to N91 vydrzela). Ale
    divim se, ze by se specialne pro nemecky trh
    japonci takhle upravovali. U Nemeckych aut bych se tomu nedivil -
    vzhledem k jejich dani "z vykonu" to asi u nich
    neni to hlavni.

No asi ten nemec byl holt prase...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.01  22:17

Používáním benzínu s vyšším OČ než je předepsáno se motoru určitě neškodí,jen se u pumpy víc platí.Teda když je rozdíl několik oktanů.V případě hodně velkýho rozdílu by to neplechu dělat mohlo.Slyšel jsem,že když se do neupravenýho auta použije vysokooktanovej leteckej Avgas,tak uplně shořej elektrody na svíčkách a hrozí i podpálení ventilů.
    Tahle debata ale vznikla z podivu nad tím že Němci berou N91,inu oni jsou šetřílci a výrobci se tomu podřídili a většinu aut dělají na nejlevnější benzín.Však vzpomeňte na první Favority,ty byly na Super96 a po čase se začali dělat 135 se sníženou kompresí na Speciál91,protože ta koruna nebo dvě na litru byly pro dost lidí zajímavý.Ale u naturálu se to moc nerozlišuje,možná to dělá malej cenovej rozdíl,možná je to tím,že 91 všude není.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.01  18:41

U karburatoru a MPI se vykon zmeni nepatrne ,MPI se umi prispusobit, ta ma cidlo klepani ale BMM ten si neumi prispusobit predstih nema jak zjistit okt.cislo.Ale neni to tak zase az dramaticke, jen je lepe pozivat benzin co ma byt (hlavne u BMM). Prechod s 91 na 95 treba zvetsit predstih skoro o 3 stupne.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.01  13:20

Zrovna s tou Felcií 1.6 to nebyl dobrej příklad. I když motor ve Felicii vychází z Golfa III. tak to ještě neznamená, že jsou zcela stejné. Tohodle motoru jsou nejméně tři modifikace (ABU, AEA a AEE) a každý z nich je jiný. ABU a AEA mají předepsaný BA 91 a nižší kopresi, AEE osazený mimo jiné i ve Felici a Octavii má předepsaný BA 95. Jinak se ty motory liší m.j. stupněm komprese a vstřikováním. A nakonec ještě poznámka - vyšší oč. než předepsané rozhodně neznamená automaticky nižší výkon a vyšší spotřeba.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.01  21:31

Ja si take mislim ze tam kde patri 91 je lepe ji tam dat proto ze kdyz pozijete 95 musi klesnout vykon a zvetsit se spotreba.U karburatorovych motoru to tolik nevadi tam se da predstih zvednout ale u Fav/Fel 40Kw BMM ta moznost neni.Na vic benzin 95 ma mensi energetickou hodnotu nez 91.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.01  07:51

to bob: malej příklad-Felicie 1,6 má předepsanej N95 ale Golf s tím samým motorem (ale pravda ,má nepatrně nižší kompresi ale udávanej stejnej výkon i točák) má Normal 91.Jinej příklad offroad Toyota Runner 3,0 V6 (dotažená z Německa)má na dvířkách u nádrže taky Normal 91.
    Ta obliba N95 je u nás daná asi tím,že to byl první a v některejch krajích i dlouho jedinej bezolovnatej benzín.Spousta lidí to tankuje i do slabších Favoritů a Felicií (40-43kW)i když ty maj předepsanej N91.Tak přede dvěma lety bys N91 v Praze a okolí těžko sháněl .Ten začaly mít skoro všechny pumpy až teď,co zrušili olovnatej Super a uvolnili tím stojany.
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.01  12:01

« www.levnybenzin.cz

Urcite vam to nekdy pomuze, prekvapilo mne, jak jsou informace aktualni a osobne jsem tam nasel vsechny benzinky, ktere znam ( i neznam ). Dal bych to i do nejlevnejsi nafty, ale nechce se mi to tahat z archivu.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  10:07

Jak muze v D vetsina aut brat benzin s oktanovym ciselem 91?? Zeby se k nim vozily nejaka spesl auta s nizsimi max otackami a nizsi kompresi? To se mi nejak nezda... Vzdyt se ty nove motory (jak japonci tak i nemecke koncerny) musi s tou 91 trapit... Joo ledaze by meli tak kvalitni 91, ze by to byla treba 93, 94 a jejich 95 by byla treba az 98 a ne jako u nas, kdy se u nekde prodavane 95 nameri 91-92 oktanu (nechci pak videt co je to ta 91 :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.01  21:32

To co my známe jako N91 se v Německu označuje jako Benzin nebo Normal a tam to tankuje většina aut.A náš N95 je u nich Super.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.01  15:07

Ja nejezdim do Nejran a k druhemu ONU kvuli tomu,ze jezdim z chalupy od Domazlic,takze to mam primo u cesty smerem na Prahu.Nicmeme to 1/2 hod. cekani me privedlo k zamysleni,zdali si trochu nezajet.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.01  13:05

A nebo jezdi k nove pumpe na Lochotine u Delvity...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.01  09:39

Xyzz: Jezdi do Nyran, tam takove fronty nebyvaji.... Jsem vzdy 2.-3. na rade. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.01  08:51

No a pak bude ten helmut doma rikat, ze jsme uz jako rusaci, ze mu to na nas benzin vubec nejelo. Kdovi jestli tam nemel dat dokonce 98 :-) Ja jsem kdysi do sveho 14 let stareho auta dal misto 95 91 a znat to bylo dost...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.01  17:31

Tak jsem si vcera vystal 1/2 hod. frontu u ONO.No 22.90 nekupte to!.Lidi docela silej,natankuje plnou a jeste vytahnou 6 kanystru.Skoda,ze neni lepe vyreseny prijezd,aby se auta mohli radit alespon do 2 pruhu,chtelo by to vic stojanu.

.Taky jsem se utvrdil v tom,jaky sou Helmuti trubky.Prede mnou stala Mazda 626 asi 6 roku stara a veproun si nacepoval N 91,no nevim,jak mu to jelo,zrejme ho zaujala vyhodna cena 21.90 :o).Nicmene jsem zazil nekolikrat(u jine pumpy),jak nemci bloudili pri vyjezdu nebo naopak vjel do zakazu ci nevedel jaky benzin natankovat atd zmatkujou silene.

• « 00 Reagovat !

foto

29.10.01  16:21

« Re: OMV

RomanL: je to jasny, chapu ten rozdil. Jen jsem reagoval na profovo rejpani, ze zlodeji jsou ti co maji rabat 1.40 ... vydridusi to ale jsou, stejne u nich nekupuju a kupovat nebudu.
    Prof: vim ze rejpes :-) alespon tu neni nuda ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.01  10:04

« Ono Plzen

Vcera jsem jel kolem Ona Plzen - vsimam si pouze nafty - 20,90 Kc a SETy - 18,90 Kc. Benzin tam bude asi kolem 22-23 Kc.
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.01  20:53

« Pražský služby na Žižkově

Tak metaři dneska N95 za 25,90Kč.Shell na Harfě za 27,90.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.01  18:01

« Re: OMV

...a prej státní podnik Benzina už je taky prodanej a nebo je to na spadnutí. Ale že by to novináři nevyčuchali?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…