NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  20:50

« Re: Dnešní Blesk - to je perla

PROF: Jo, byl bílej, s tou hydraulickou rampou na dvě auta. Pro člověka, co rozváží auta je to dost super (oproti Aviím, nebo upraveným LT-čkám, Sprinterům a spol... ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  17:05

DP: Tak potom mohl být bílej. Jeden má nástavbu na dvě auta s hydraulickou naklápěcí vrchní plošinou a klasickými nájezdy a druhej je origoš "roll bed", plošina se mu celá naklápí a sjíždí. To jsou zajímavý auta! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  15:34

Asi tento: Ocenit lze leccos. Dá se tomu říkat odvaha, ale taky bezohlednost nebo drzost :-) Osobně bych to viděl na tu odvahu. Je to totiž jen hlavně jejich problém, že se drží Baťovských principů (tržby dělat nízkými cenami a velkým počtem kusů).
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  08:21

PROF: Ne, byl to přepravník aut se značkou MBA 30-45.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  20:56

světílka se schvalují. Na střechu a na boky a čím víc tím líp :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  20:40

DP: Tak to jsem teda, bohužel, nejel. Předpokládám, že ten Ford měl Kolínskou SPZ a byl s plachtou s reklamou na jakýsi mlýny. Pokud ano, tak vím o koho jde. Je to oproti mýmu v lepší XLT výbavě. Asi před dvěma dny mě kontaktoval, jelikož má nějaký problémy se startováním. Takovej fousatej chlápek s tím jezdí. Můj Ford spokojeně odpočívá a přes víkend dostal úplně nový stupačky z alu profilovanýho plechu. Zbývají k nim dodělat jen spodní výztuhy, zástěrky a patřičně komediantský obrysový světýlka :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  15:23

PROF: Hele, nejel jsi dnes před dvanáctou Veletržní ulicí směrem nahoru se svým Fordem? Jestli ano, tak sis možná všiml okolo kroužící modré Laguny (to jsem byl já ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  15:22

RomanL: No vidíš, odpověděl sis sám, nefunguje to... ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  15:03

« Natural 23,60

V Ostravě, benzínka Carrefour, Novinářská ul.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.01  11:02

« ONO

Tak ONO to zas schytalo,protože je levný!Nenapadlo vás,a hlavně profu to,že vysokou marži si ostatní pumpy nasazujou proto,že maj malou výtoč a chtěj se (na nás) zahojit? A malou výtoč maj proto,že jich je moc.Třeba v Praze na jižní spojce mezi Černym Mostem a Barandovskym mostem jedete vlastně od pumpy k pumpě.Kdo někdy zavítal do rajchu nebo esterrajchu ví,že tam nemaj zdaleka takovou hustotu pump.Nevím,jestli tam je nějaká regulace počtu pump na 1km ale u supermarketů to tam prej maj.A další věc je,že velký značkový společnosti maj i další náklady ( drahá reklama,drahej zahraniční management,úplatky stavebním úředníkům za to,že jim povolej stavět na lukrativních místech),který ONO nemá.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  10:01

to diesel - nevím kam bys teda dal to "když", takle to smysl má - pravda stylisticky je to poněkud krkolomější. To co jsem popsal není jen případ dokonalé konkurence, ale i monopolistické konkurence v dlouhém období (mimochodem v případě dokonalé konkurence žádné dlouhé a krátké období není). Nevím z čeho usuzuješ na to že je tu monopol, resp. smluvní oligopol. Podle mě je tu těch firem docela dost (nevím jak moc domluvených) a křížová elesticita poptávky je docela vysoká, což by mělo ceny tlačit dolů - pravda nějak nám to moc nevunguje :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  21:28

mracek: taky si to myslím :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  21:26

DP: Když slyším termín "veřejně prospěšné organizace", představuju si pod tím všechno možné, ovšem ne elektrikáře a plynaře :-)). Jinak zatím nemám moc pocit, že svůj primární cíl jaksi moc nenaplňují, ale baráčky si stavějí pěkný, jen co je pravda:-) I když zas musím říct, že chápu co to znamená dohánět zanedbanou údržbu nemovitostí. Pořád proti berňákům, Správám soc. zabezpečení a pracákům vypadají i jejich čerstvě rekonstruovaný administrativní budovy, jak chatrče z lepenky :-((.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  21:17

Roman: Já bych se do ekonomických debat s DieselPowerem teda nepouštěl. :-) Snad možná do ekonomických úvah :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  19:41

DP. PROF- takhle to jde tezko vysvetlit, osobne by to bylo lepsi! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  18:19

ROMANL: Tak především, místo "čímž" a "což" by jsi měl napsat "když" a "to" (jinak tvoje poslední věta nedává smysl) a za druhé, to, co jsi popsal je hypotetický případ dokonalé konkurence v krátkém období, kdy neexistují bariery vstupu a výstupu firem do odvětví a tudíž nevzniká žádný ekonomický zisk. Prosím, pro příště, buď od té dobroty a alespoň uveď, o jakou teorii se opíráš, resp. jaké konkrétní ekonomické prostředí (ikdyž třeba hypotetické) máš namysli. A na závěr, odvětví, jako jsou průmysl paliv a energetiky, stavebnictví a těžký průmysl je situace nazývaná jako monopolní/oligoplní, resp. monopolní s dominantní firmou (tady firmy jako ONO tvoří takzvaný konkurenční lem), nebo dokonce smluvní oligopol, v žádném případě to není dokonalá konkurence, kterou tu popisuješ. Doufám, že jste to na střední brali. Když už o tom mluvíš, tak by jsi si to mohl pamatovat, ne? ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  18:05

PROF: Když jsme u cen energií jako je plyn a elektrická energie, je tu jiný problém. Tyto gignaty by v ekonomice měly fungovat jako tzv. "public corporations", tedy něco jako veřejně prospěšné organizace, jejímž primárním cílem by nemělo být vytváření zisku, nýbrž poskytování těchto služeb a prostředků co nejdostupněji a zároveň si na svůj provoz vydělat (včetně inovací), nikoliv ovšem vytvářet zisk!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  17:59

To prof a diesel - Nevim nevim - Vaše úvahy se mi zdaj poněkud mimo. Termíny jako "korektní cena" - co to jako má být? to mi připomíná uvažování pražských taxikárů. Každá cena je korektní morální a já nevím co ještě. Je úplně jedno jestli jim nepokrývá ani variabilní náklady a nebo jestli mají marži 100 Kč/litr. Čistě hypoteticky ( a jednoduše na úrovni ekonomie na střední škole) - bude-li cena nízká, firmy krachují, klesá nabídka, čímž cena roste, což má za následek příliv firem do odvětví, cena tedy opět klesá atd.....
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  17:23

Viados: Samozřejmě, že ti "velcí" jsou v klidu. Měl jsem na mysli obyčejné a malé zastrčené pumpy, které ničím jiným než cenami zákazníky přitáhnout nemohou. Vůči nim je to opravdu trochu krutý.

Dnes jsem s kýmsi diskutoval o tom, jak je v Čechách zvykem veřejně zjišťovat kdo si na kolik svojí prací vydělá a prostřednictvím médií pak na něj uměle tlačit, aby zlevnil a vydělával méně. V médiích jsou používány termíny jako nehorázný rabat, nestoudné ceny atd. Jakoby každýmu nemělo být jedno, kolik kdo vydělává. Vždyť to jsou choulostivé soukromé údaje a po nich nikomu nic není. Pakliže to někdo přepískne s cenou, potom jediným, kdo má právo s tím něco nadělat je tržní prostředí a jeho zákazník, který to prostě nekoupí. Není to poprvé, co na to tady upozorňuju, ale trh s pohonnými hmotami není žádná idylka. Konkurence je tvrdá a neúprosná a zájem médií přehnaný. Naproti tomu situace v oblasti prodeje zemního plynu a elektřiny je zcela z jiného soudku. Je mi stále divné, že každoroční valorizaci těchto energií odbude český občan konstatováním, že je to zase v *, kde na to má brát. V těchto odvětvích nejen že neexistuje konkurence, žádné ONO, média se zmohou pouze na uvedení procenta vzrůstu cen a data, od kdy začne nová cena platit, jsou zde však jednoduché mechanizmy, které jednoduše zabezpečují a ochraňují zajištění zisku a minimalizují podnikatelské riziko, pokud se vůbec o nějakém dá hovořit. Neplatíš? Odmontujeme elektroměr, či plynoměr, zaplombujeme hlavní jistič nebo hlavní uzávěr a vlez nám na záda. Za opětovné uvedení do provozu stejně zacvakáš a ještě se budeš klanět! Jak to, že žádný novinář nešťourá do těchto gigantů a nevrtá se v jejich maržích a nákladech? Že by jen kvůli tomu, že tomu nerozumí? Tomu se mi nechce věřít. Kdo z novinářů vlastně dokonale rozumí tomu, o čem píše?

• « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  16:59

DP: Jo, klidně. Až bude někdy volnějc, tak to někde tady dohodnem :-).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…