NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
« Re: Nejlevnější benzín v Praze ...........
Na Cernym Moste maj levnej benzin.Videl jsem nejakej test v MfD a tam to psali.
Kazdopadne nejezdete na Prahu 6 do Ankarsky ulice, tam je Benzina a ma tak o korunu drazsi benzin nez jinde.Super tam stoji 24,2 a bude jeste drazsi!!!Strasny! -
« Re: benzin, nebo voda ?
Mam stejnou zkusenost a v podstate stejny okruh vybranych pump. K ostatnim pumpam zajizdim jen v nouzi nejvyssi a natankuju tak za 100, abych mel benzin na dojeti k dalsi rozumne pumpe. Zatim nejhorsi zkusenost mam s pumpou Benziny na prijezdu do Usti nad Orlici ve smeru z C.Trebove. K pumpe jsem vcelku potichu prijel, od pumpy jsem "oderval". Byl to vcelku razantni skok ve vykonu motoru a diky nutnym vyssim otackam i v hlucnosti. -
« benzin, nebo voda ?
Zdravim vsechny.
Rad bych se podelil o svoji zkusenost s ruznymi benzinkami u nas. Osobne najezdim pomerne dost kilometru, jen tak pro zabavu. Neco uz jsem zkousnul, ale v posledni dobe se dost casto setkavam s rozdilnou kvalitou benzinu. Nemam tim na mysli jeho chemicke slozeni, ale jednou natankuju a pohoda, po druhe mam sto chuti celou nadrz vylejt, protoze mi auto proste nejede. Nevim, jestli jsou takove rozdily v benzinu, nebo jestli je muj Golfik moc choulostivy. Kazdopadne vetsinou tankuju u Aral, Shell, nebo Agip a vsechno je OK. Zajima mel, jestli ma nekdo pozoruje neco podobneho. -
« Re: neni litr jako litr
Každá pistole se musí cejchovat jednou za dva roky. Cejchuje jí státní zkušebna. Norma je 5 ml na 20 litrovou zkušební nádobu. --- Kup si 10ti litrovej kanystr a změř jeho objem odměrným válcem a dojdeš k 11 -13! litrům. U každé nádrže na PHM se počítá s předepsanou rezervou ve výši 10% pro případnou změnu objemu vlivem teploty. Takže pokud máš nádrž v autě na 42 litrů a máš trpělivost, nacpeš tam i přes 46 litrů. Jenom se potom snaž ty přebytečné litry brzo vyjet. Ona nádrž dokáže opravu prasknout a záruku ti většinou servis neuzná, protože v servisní knížce bývá poznámka: "Tankujte jen do prvního vypnutí pistole." P.S. 18,80 / litr Naturalu 95 je pro toho, komu nepatřej rafinérie a naleziště v letošním květnu opravdu dobrá nákupní cena. Na vodu zapomeň s benzínem se NEMÍSÍ a tudíž pokud jí někdo do nádrže pumpy naleje, poteče mu nejdříve kvalitní benzín a až ho prodá, poteče mu nekvalitní voda. Pokud seš dobrej obchodník a máš na pumpě velkej obrat, můžeš prodávat za nákup, ale tím obratem vyděláš (třeba na úrocích). -
« Re: neni litr jako litr
Změně objemu v závislosti na teplotě bych až takový význam nepřikládal. Podzemní nádrže na benzinkách nemohou být v našich klimatických podmínkách teplotou natolik ovlivněny, aby to mělo vliv na objem. A když ano, pak se bude jednat o změny v řádu cl maximálně dcl na nádrž.