NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 04.11.99 03:36
« Re: Č. Krumlov
Souhlas.Kdyz jsem poprve nastoupil do prace v r.1973,bylo to za 900 Kcs cisteho,nasi meli Trabose,do nej plna nadrz stala 62 korun.Paradoxne jsem mel nejvice penez na vejsce,kde jsem si vozil zadek v aute,pivo za 1.70 taky pamatuju.Ale uprimne - nechci,aby se to vratilo.Benzin uz bude drahy furt,mame namireno do EU,staci srovnat.Jenom proboha nechtejte vedet,kdy budeme mit jejich platy. -
Tomáší,ono to s tím zdražením benzínu,tuším v 1974,nebylo tak horké.Současně se totiž zrušila daň z motorových vozidel-u auta to bylo asi 1200 Kčs ročně (jen 50 ccm to neplatili).Cena šla z 2,40 na 4,30 Kčs u Speciálu.Takže na to vlastně doplatili hlavně ti,co hodně jezdili a také majitelé Fichtlů (můj případ),Mustangů a "kozích dechů".Naopak strejci,co najeli 1000 km ročně si vlastně polepšili.V té době byla ještě jedna zvláštnost u nafty.U pumpy za hotové 1,90 ale kdo si koupil na poště poukázky na "topnou naftu" platil jen 0,90 Kčs.Jenže osobní diesely byly vzácností. -
Nejsem tak starej, je mi 35, ale na pivo za korunu sedmdesát jsem chodil a benzín za 2,70 Kč jsem tankoval do Mustanga. Pak ho zdražili na 4,30 Kč a všichni říkali, že se zruší silnice, protože za tak zlodějskou cenu nikdo jezdit nebude. Zajímavé je to, že v té době byla marka na černém trhu za 12 Kč. Dnes je marka na 150 procentech a benzín na 600 procentech. Do telefonních automatů se házely pětadvacetníky a když si někdo koupil svačinu celkem za 10 Kč, byl rozhazovačný. Jenže mladej nastupoval do práce za 700 - 1200 Kč / měsíc a kdo starej měl 3 500 Kč, byl boháč. Maximální rychlost byla neomezená a na strupatejch silnicích (to je pořád) jste z embéčka vyrazili 110 km / h. -
« Re: Šťáva
V Mostě a v Litvínově ??? - vždyť tam je ta rafinérka nebo ne??? To tam máte nejspíš nejlevnějc, ale zato nejrychlejší ceny, takže všude jinde bude muset bejt brzo dráž. Do boha!! a nebo Do ryti?? a nebo kam?? (se to posunujeme??) ........................................… Určitě to všichni znáte: Co to je? : je to černý a zvenčí ti to krumpáčem vylamuje dveře - ??? - No přece naše růžová budoucnost! ......................... Vivat optimizmus! -
a onehdá mi jeden chlap vykládal, že prej kdysi stálo pivo korunu sedumdesát a benzím dvě koruny - ale to buď kecal nebo mluvil aspoň ve švédskejch korunách, a nebo se to tehdá prodávalo po dvoudeckách - jinak to přece nejni možný!!! ale jako úplnej blb taky nevypadal - jsem od té doby lehce zmaten ... :-))) -
« Re: nejlevnější benzin
to: radimbo . . . . . tak to tam snad pro něj budu jezdit tejdně z Pelhřimova s autem plným kanystrů i vypujčenejch vod sousedů. Je to 3,90 na litru, tak to se to za chvíli zaplatí.... Jenomže: neraduj se. Voni ti ho taky zdražej. U nás to šlo vo korunu ze dne na den (někdy z ponělka na úterek). Tak se koukni, až budeš dneska poblíž, jestli to ještě platí. Docela bych řekl, že do zejtra ti tahle cena nevydrží... Takže s těma kanystrama asi nepřijedu.