NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« NEUVERITELNE!!!!
Neziju v Ceske Republice uz 11 let,(odesel jsem jeste za komunistu), ale kdyz vidim ty ceny za benzin, ktery tam platite tak se to zda az neuveritelny, jak tam jeste muze jezdit na silnicich tolik aut!Tady teda sel benzin taky trochu nahoru(asi $ 1,39 za gal)a to se mne uz zda moc.Nevim teda presne kolik jsou ted v Cesku prumerny platy, ale platit za litr benzinu 25 Kc, se mne zda moc, i kdyz nekdo vydela dejme tomu tricet tisic mesicne.Ja projedu teda tak 60l benzinu za tyden.No nic , ja jenom tak , ze jsem sem kliknul a videl jsem ty ceny co pisete ze tam stoji benzin.Doufam ze Vam ho tam uz nebudou vic zdrazovat!!!!Good luck!!!Aspon ze pivo mate porad pomerne levny. Ahoj -
"-- skrytý --" 04.11.99 03:36
« Re: Č. Krumlov
Souhlas.Kdyz jsem poprve nastoupil do prace v r.1973,bylo to za 900 Kcs cisteho,nasi meli Trabose,do nej plna nadrz stala 62 korun.Paradoxne jsem mel nejvice penez na vejsce,kde jsem si vozil zadek v aute,pivo za 1.70 taky pamatuju.Ale uprimne - nechci,aby se to vratilo.Benzin uz bude drahy furt,mame namireno do EU,staci srovnat.Jenom proboha nechtejte vedet,kdy budeme mit jejich platy. -
Tomáší,ono to s tím zdražením benzínu,tuším v 1974,nebylo tak horké.Současně se totiž zrušila daň z motorových vozidel-u auta to bylo asi 1200 Kčs ročně (jen 50 ccm to neplatili).Cena šla z 2,40 na 4,30 Kčs u Speciálu.Takže na to vlastně doplatili hlavně ti,co hodně jezdili a také majitelé Fichtlů (můj případ),Mustangů a "kozích dechů".Naopak strejci,co najeli 1000 km ročně si vlastně polepšili.V té době byla ještě jedna zvláštnost u nafty.U pumpy za hotové 1,90 ale kdo si koupil na poště poukázky na "topnou naftu" platil jen 0,90 Kčs.Jenže osobní diesely byly vzácností. -
Nejsem tak starej, je mi 35, ale na pivo za korunu sedmdesát jsem chodil a benzín za 2,70 Kč jsem tankoval do Mustanga. Pak ho zdražili na 4,30 Kč a všichni říkali, že se zruší silnice, protože za tak zlodějskou cenu nikdo jezdit nebude. Zajímavé je to, že v té době byla marka na černém trhu za 12 Kč. Dnes je marka na 150 procentech a benzín na 600 procentech. Do telefonních automatů se házely pětadvacetníky a když si někdo koupil svačinu celkem za 10 Kč, byl rozhazovačný. Jenže mladej nastupoval do práce za 700 - 1200 Kč / měsíc a kdo starej měl 3 500 Kč, byl boháč. Maximální rychlost byla neomezená a na strupatejch silnicích (to je pořád) jste z embéčka vyrazili 110 km / h. -
« Re: Šťáva
V Mostě a v Litvínově ??? - vždyť tam je ta rafinérka nebo ne??? To tam máte nejspíš nejlevnějc, ale zato nejrychlejší ceny, takže všude jinde bude muset bejt brzo dráž. Do boha!! a nebo Do ryti?? a nebo kam?? (se to posunujeme??) ........................................… Určitě to všichni znáte: Co to je? : je to černý a zvenčí ti to krumpáčem vylamuje dveře - ??? - No přece naše růžová budoucnost! ......................... Vivat optimizmus! -
a onehdá mi jeden chlap vykládal, že prej kdysi stálo pivo korunu sedumdesát a benzím dvě koruny - ale to buď kecal nebo mluvil aspoň ve švédskejch korunách, a nebo se to tehdá prodávalo po dvoudeckách - jinak to přece nejni možný!!! ale jako úplnej blb taky nevypadal - jsem od té doby lehce zmaten ... :-))) -
« Re: nejlevnější benzin
to: radimbo . . . . . tak to tam snad pro něj budu jezdit tejdně z Pelhřimova s autem plným kanystrů i vypujčenejch vod sousedů. Je to 3,90 na litru, tak to se to za chvíli zaplatí.... Jenomže: neraduj se. Voni ti ho taky zdražej. U nás to šlo vo korunu ze dne na den (někdy z ponělka na úterek). Tak se koukni, až budeš dneska poblíž, jestli to ještě platí. Docela bych řekl, že do zejtra ti tahle cena nevydrží... Takže s těma kanystrama asi nepřijedu.