NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.11.99  08:46

« Re: Český Krumlov

Čus Daline. To tam máte nějakou drahotu. My jsme si mysleli, že u nás je to nejhorší, ale vidím, že u Vás jste na to opravdu mnohem lépe :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.99  08:42

« Český Krumlov

Ty * zase podražily - Natural 95 - 26.80 Kč, no to jsem teda zvědavej, jestli stihnou jít na 30 Kč ještě letos nebo až příští rok.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.99  08:44

« to Václav

Perfektně vysvětleno, smekám klobouk! :-) Jinak pánová dneska jsem jel v Litvínově kolem OMV a Benziny a už je to tady. N95 25,60.-/L. Je to v pr....!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  22:20

« Re: to Andre

Máš naprostou pravdu co se týká souvislosti oktanů a výkonu motoru. Většina lidí si asi myslí, že oktany jsou nějaký fenomém, kterých čím je víc, tím větší je pak výkon motoru.Pravda je ale taková, že tím jak šel vývoj motorů dopředu a zvyšoval se kompresní poměr, bylo potřeba i upravovat benzin tak, aby se při vyšší kompresi nevznítil sám, ale až v okamžiku zážehu.A tím, že někdo naleje do auta s běžným kompresním poměrem okolo 1:9,5 (pro N95) benzín N98 určený pro kompresní poměr 1:10 a vyšší , tak z něj vetší výkon nedostane.Spíš je to pro někoho jen psychologický vjem ,že to s tzv. lepším benzínem lépe jede.
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.99  12:45

« Top Secret

Od zitra zdrazuje Benzina benzin !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  07:10

No já sice nejsem Z chemičky a ani v ní nedělám, ale Z Litvínova. Jinak pánové. N98 nemůže na motoru, který je stavěn na N95 přidat výkon. Z jednoho prostého důvodu. N98 se vznítí při jiném tlaku a jiné teplotě než 95. Možná by Vám pomohlo, kdybyste si někde přečetli, co je to OKTANOVÉ ČÍSLO. Já se nechci s vámi hádat a ani to dělat nebudu, protože na toto téma už tady diskuze jela asi měsíc a byly v ní stejný zatvrzelci jako vy, až přišel nějaký chemik a závodník a všem to vysvětlil. Jestli máte zájem, tak si to tady někde nalistujte.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  22:52

Pokud jsi chemicky musis me znat jezdil jsem nejakej cas s Meganem do podniku a takovy hezky auto tam bylo jediny. A ty oktany ten vykon pridaj a ne ze ne. Na Meganu to tak znat neni ale Yaris je jak silenej
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  20:41

Nezdá se mi jak říkal Fenix, že mi to nepřidá na výkonu. Mám dvoulitrový turbo a myslím že ta N98 by pomohla, ale dá se to poznat jen při rychlostech nad 200 a to teď už bohužel nepůjde. S pozdravem Paul. Mimochodem ještě chemička tak smrdí?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  15:49

« to Andre

:-)))))) To jsi musel bejt hodně zoufalej. No každopádně jsem na BTX jezdil se Žigulem asi 3 měsíce a v pohodě. jedinou vadu to mělo při startování, protože když to nechtělo chytnout, tak šli z vejfuku plameny. :-)))) No a taky to podezřele smrdí. No ale jinak ani u 140ti oktanů jsem žádnej výraznej nárůst výkonu nezaznamenal. Možná už jsi poznal, že co do vlastností a výroby benzínu do toho taky trochu vidím. No jsme přece oba od Chemičky, ne? :-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  14:37

« Re: To paul9000

Ja jednou v zoufalstvi nalil do Skodovky cistej lih ale vubec to netahlo :O)))))) ale zato pak... Rychle jsem to prodal asi to nebylo zdravy... ale to mi bylo 18 :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  13:39

« to Jery V.

BTX je zkratka pro látku, která působí a funguje jako aktivátor v benzínech. Na tuto sločeninu se potom nabalují různá barviva a defendéry, kterými upravíš benzín na potřebné oktanové číslo, podle toho, jak potřebuješ. Sehnat se to nedá, ale možná bych i malý vzorek někde opatřit mohl. Jinak pro chemiky - BTX = Benzen Toulen Xylen
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  13:31

Co to je ten BTX? a kde se to nechá sehnat?Dává se to do olovnatých benzínů nebo do Naturálů?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  12:17

Výkon ti to nepřidá, je to kravina. Kor ne u motoru, kterej na to není stavěnej. Ale to je jedno. BTX 1000l nemám, škoda. Hele Andre, představ si, že jsem s tím jednou jezdil v Žigulu 1500 a normálně mi to sežralo palivovou membránu v pumpě! :-))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  12:00

Jinak do benzinu trochu vidim - delal jsem dlouha leta (13) v podniku, ktery ho vyrabi.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  11:58

Vidim, ze jsi psal -- a platíš víc za benzín, kterej ti stejně žádnej výkon moc nepřidá -- a ja rikam ze to neni pravda co pises - neplatis vic a vykon to prida - a jinak tvuj BTX nechci. me staci N98 - pokud ho budes mit 1000l a DAS mi ho "skodolibe" zadaco, rad ho budu nekolik let zkouset a "nicit" si tim moje auto od rana do vecera...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  10:27

Hmm to je mi líto, že to nevíš. Jinak jsem si všiml o čem tady plkáte, ale ty si všimni na co jsem reagoval. Jestli chceš, tak ti můžu na zkoušku přinést BTX. Jestli nevíš co to je, tak to je hlavní kvalitativní složka do benzínu a má 140 oktanů. To by ten tvůj košík jezdil za 1l na 1000km!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  10:03

Vsimni si, ze se bavime o tom, ze cena N98 je stejna jako cena N95. Nevim v cem autu skodim kdyz ho do nej naleju, ale pokud to jezdi lip budu ho tam lejt kdyz je za stejnou cenu jako N95.
    Mimochodem u Yarise to jezdi nejen lip ale i min to bere - zhruba o pul litru na 100km.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  09:18

Teda nevím, co bys chtěl zkoušet. Jestli nemáš motor stavěnej na N98, tak mu akorát škodíš a platíš víc za benzín, kterej ti stejně žádnej výkon moc nepřidá. A jestli jo, tak určitě nebude adekvátní k ceně! Ale na téma N95 vs N98 už tady byla diskuse. Když budeš mít zájem, tak jí někde najdeš, ale nevím v jakém tématu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  08:38

« Re: To ANDRE

Vcera jsem zase bral u JET
    porad plati cena N98-24.60! asi jim to vydrzi do 2000 :o) - jinde jsem to zatim nevidel.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.99  19:08

« Re: To ANDRE

Vím kde to je v Mostě. Nyní jsem objevil i v Brně. Dálnice na Olomouc. Kdyby jsi objevil i jinde dej vědět. Škoda, že se už nedá vyzkoušet výkon na N98, kvůli zimě. Ahoj
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…