NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Musim se s vami podelit - www.idnes.cz
Jo, je tu jenom jeden mensi problem. A sice - ve chvili, kdy nekdo zacne vyrabet naftu (benzin) z uhli, tezit draho ap., tak ti * na chvili zlevni, cimz takovy nadsenec zkrachuje. Nejlepsi by bylo brat ropu z Iraku a na Unii se *. Benal by pak stal petikacku (N 98 :-). Ono ostatne buhvi, za kolik Rafinerska tu ropu z Ruska bere. -
« Musim se s vami podelit - www.idnes.cz
Sejkove zvysi tezbu ropy. Podle reditele Ceske rafinerske by ceny benzinu v tomto roce uz nemely stoupat a ocekava se pokles o 20 haleru/litr (nezavisle na avizovanem zvyseni tezby ). KDU-CSL nepodpori avizovane zvyseni spotrebni dane o 70 haleru od 1.1.2001. Mistostarosta ODS tvrdi, ze byla chyba zvyseni spotrebni dane o 1,4 Kc v tomto roce a navrhuje toto zvyseni zrusit formou novely zakona, na coz bychom si museli asi par mesicu pockat, nez to projde parlamentem. A nejlepsi nakonec: a ted mne nebijte, nevymyslel jsem si to: Pri cene barelu kolem 35 dolaru ( dnes 25 ) bude efektivni vyrabet benzin z HNEDEHO uhli !!!!!!!. Pri cene 35 dolaru bude efektivni i otevreni ruznych ropnych poli, ktere se doposud kvuli drahe tezbe neotevrely. Same zajimave zpravy... -
« Re: Prognoza
Tak se každej koukněme okolo sebe. Každý třetí z nás je zvolil a každý další třetí zvolil stranu, která je podporuje. A to Zeman mluvil o zvyšování daňových sazeb minimálně rok před svým vstupen do vlády (slyšel jsem ho na vlastní uši). Máme co jsme chtěli. Je ovšem otázkou, jestli jsme měli jinou volbu. -
« Prognoza
Vcera jsem se dival na zpravy. Oznamovaci zprava, ze stat ma v planu od 1.1.2001 zvysit spotrebi dan z 1 litru o 70 haleru bez DPH. Ti pitomci rikali, ze je to nutne, a je treba postupne pripravovat lidi na dalsi zdrazovani, protoze v EU se ma dan zvysit z 13 Kc (prepocteno) na 18 Kc v prubehu nasledujicich 3 let. Ted to nejlepsi: v unii jeste nejsme a jestli tam budem, tak to nebude za 2, za 3 ale za 10 let (prognoza 2007-2010), uz nyni splnujeme ve spotrebni dani limit dany EU, Ceska republika zazadala o odklad ve zvysovani spotrebni dane benzinu po prijeti CR do EU, a nejlepsi nakonec - EU bude revidovat planovane zvyseni spotrebni dane, protoze ma z dnesnich cen benzinu v EU tolik penez, kolik by ji prineslo avizovane zvyseni spotrebni dane. Takze u nas je to zasrany Kocourkov. Musime byt v cenach nejen benzinu pripraveni na vstup do EU uz 10 let dopredu. -
« Bez nadpisu
Anglie, 24.5.2000, 1 litr NATURAL 98 - 0,895 liber. To je krása, co? Strašně se mi ulevilo, že že ještě máme u nás kam jít s tím srovnáváním se světem. Ještě máme asi 20 korun rezervu!!! Nádhera. Měli bychom si pospíšit, aby jsme je dohnali do konce roku (nebo i do léta?). To bude pocit, až bude benzín stát 50Kč, naleju si plnou za 3000Kč a budu se láskyplně usmívat na stojan a říkat si "Tak, a jsme mezi nejvyspělejšími státy světa". Už aby to bylo. Že nám k tomu nějak neseděj výplaty? Ale přece nemůžete chtít všechno hned, nejdříve benzín, pák dál. známky, pak chlast, kuřivo, byty, pozemky, spotřební zboží, potraviny... Hmm, nějak na ty platy v plánu na dalších 20 let nezbyl čas. -
« Zvyšování spotřební daně
Chápu, že naše státní pokladna je prázdná, když je permanentně vykrádána a pro její naplnění vymejšlej furt dokola to nejjednoduší - zvyšování spotřební daně. Ale spotřební daň se stále zvyšuje i ve státech EU včetně Německa! Proč to furt šponujou? A my je samozřejmě musíme dohánět. Státní kasy jsou všude teda nenažraný. Jak je možný, že před pár lety stačilo, když byla spotřební daň mnohem menší - nejen u nás, ale i v tom Německu??? -
« můj názor
Asi se nás "někdo" snaží donutit jezdit do práce autobusem, nebo vlakem. Vlak u nás zrušili, autobus jezdí 2x denně a já to mám 20 km do práce. Tak mě ale napadlo, že bych mohl chodit pěšky jako za starých časů. 4 hodiny ráno, 4 večer. Nebo bych mohl být nezaměstnaný, ať se ten "někdo" o mě postará. Ale to by zase šlo z daní těch kdo makaj. Tak vám nevím. Budu chodit na stopa a stopnu maximálně povoz. -
« Re: Nevím, nevím
To je zajimava teorie s tim, ze kdo vic dela, ten si muze koupit vic benzinu. To by znamenalo, ze kdo vic pracuje, ten dostane vic penez. :-))))) Tak jsem se jeste dlouho nezasmal. :-)
Ale urcitou logiku to ma - Cim vic clovek pracuje, tim je drazsi benzin. :-) O co vic se vybere na danich z benzinu, o to jsou silnice v horsim stavu. Atd. -
« Nevím, nevím
Když se podívám na množství vozů na našich silnicích, tak to nevypadá, že by benzín byl příliš drahý.
Mzdy nejspíš odpovídají odvedené práci. A tomu i odpovídá množstí benzínu, jaké si kdo může koupit.
Kdo jsou "ONI" mi zůstává tajemstvím, skoro to vypadá, jak kdyby se u nás skrýval někdo kdo řídí celý svět.? :-)
Máte někdo tabulku, na které by bylo vidět kolik benzínu si bylo možné koupit za průměrnou mzdu za posledních 20-30let? -
"-- skrytý --" 25.05.00 11:12
« Re: Ale zdrazili .....
Jo tak to jsem taky cetl. Porad se ti magori srovnavaj s EU v cenach, ale tak nejak zapominaji porovnavat ty platy !!!! Ono je asi sakra rozdil kolik litru benzinu si koupi nemec za prumernou mzdu a kolik si litru benzinu koupime za prumernou mzdu u nas. No a to bohuzel jeste patrim k tej "lepsi" skupine zamestnanych, ktera zdaleka nema ani prumernou mzdu ... Jsem zvedavej kam tohle vsechno dojde? Vyhazet ty magory z oken a ti co by prisli po nich by si to sakra rozmysleli, jestli s tim neco udelaji (a to neni jenom benzin) nebo poleti po pul roce z okna a spadnou primo na drzku!