NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: ceny v Polsku
K plynu: v Polsku je plyn v prepoctu za 10 Kc. Prestavba na plyn (propan-butan) by na mem aute stala asi 35 000 Kc, takze spis to vidim na zemni plyn ( prestavba kolem 42 000 Kc ). Naklady benzin - propan- zemni plyn vychazeji 2,24 -1,12 - 0.76 (MFDnes). Jeste jsem ale neuvazoval, kde na to vezmu. Navic mam na aute 152 000 km, tak nevim co to s tim udela. -
« Re: ceny v Polsku
Takze ceny pro Pb: 7.6. stal v Markvartovicich 3.15 Zl/, jinde vsude kolem 3,30 Zl. Kolega tam byl 16.6. a zvedli to na 3.20 Zl/l. Vzhledem k tom, ze v Polsku padla vlada a volby budou az na jare 2001, trvale klesa kurs zloteho vuci korune. Zatimco 7.6. jsem za 1 Zl zaplatil 8,70 Kc, dnes bude kurz kolem 8,50 Kc za 1 Zl. Komu se to nechce pocitat tak 7.6. stal 1 l Naturalu v Polsku 27,40 Kc a 16.6. (kurz 8.50) 27,20 Kc -
« Nejlevnější benzin? Na čtyři?
P L Y N!
Nechci rejpat ani nic takovýho. Jenom jak to tady čtu (a vidím u silnic), blahořečím svýmu autíčku, co jezdí na plyn. Když si představím plnou nádrž benzinu (teda tu cenu), začnu lehce modrat kolem žaber. Sice se teď plyn taky zase zdražuje, ale pořád ještě jsme s cenou tak někde v půlce...
Tak zatím. -
« Bez nadpisu
trochu bylo dolu, ti co znaj v praze na balabence pumpu Total a o kus dal Benzinu tak obe pri zdrazovani sli jen na 31.10 misto obvyklych 31.60, od vcera jsou na 30.90.
Sice mi to na nadrzi dela usporu asi 13kc :-) ale je prijemny ze naky dolu v tyhle zemi existuje :))
-
« Videli jste vcera na CT reportaz Tady a ted ?
Ukazovali tam vypocet ceny benzinu z ledna a kvetna 2000. Zatimco v lednu si Ceska rafinerska zebrala z 1 l 1,9 Kc v kvetnu si vzala 6,5 Kc!! Takze kdo ma na zdrazeni nejvetsi podil ? Zdrazeni ropy se zvedlo cenu 1 l benzinu jen o 1,5 Kc. Vite, ze vetsinovym vlastnikem Ceske rafinerske je Unipetrol, ktery je statnim podnikem ? A statu to nestaci, a proto jeste chce zvednout spotrebni dan. Pritom se Ceska rafinerska i kdyz ma nejlevnejsi pracovni silu a naklady se s cenama dostala tak vysoko, ze zahranicni pumpy prestaly u ni nakupovat benziny a nakupuji je v Rakousku, kde jsou levnejsi ! Ceske rafinerske, klesl odbyt a proto zdrazila. Jenze u Ceske rafinerske nakupuje Benzina, ktera provozuje nejvetsi sit cerpacich stanic a na zdrazeni Benziny, ktera reagovala na zdrazeni Ceske rafinerske, reagovaly i ostatni benzinky. * monopol, kdy se to zmeni ? Proc se s tim nic nedela ? -
« A ještě k těm cenám - to Login
Benzin by nestál pětikačku ani kdyby byla ropa úplně zadarmo. Vezměme si cenu cca 30 Kč/litr a podívejme se kolik z ní kdo má. Stát : DPH = 5,40 Kč, Spotření daň = 10,84 Kč, Marže prodejců = 3 Kč a na Českou rafinérskou nám zbývá asi 10 Kč - z toho by náklady na nákup suroviny mohly být tak 70 %. Takže Arabákům (Rusákům) zaplatíme cca 7 Kč. PS: Veškeré ceny zde uvedené jsou pouze orietační - jenom jsem chtěl ukázat, že ceny ropy nejsou ten největší problém.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!