NEJLEVNĚJŠÍ BENZÍN - OnLine
« Re: Ceny se jednou zvedly a už neslezou
Myslim si, ze konkurence tu je, ale ne takova jaka by mela byt. Ja to vidim takhle. Ceska rafinerska je dcerou Chemopetrolu, kde ma majoritu porad stat. Takze nejen spotrebni dan jde statu, ale dale jeste rabat na benzinu. O to nic. Ceska rafinerska byla do nedavna takovym vyhradnim distributorem PH ( 70 %, nyni 50 % ) a zasobuje m.j. Benzinu, ktera ma porad nejvetsi sit cerpacich stanic, od ktere odvozuji sve ceny PH i jini prodejci PM ( coz verejne tvrdi ), i kdyz maji jine ( levnejsi zahranicni ) dodavatele. Takze v podstate jde o nedokazatelny kartel, protoze kdyz zdrazi Benzina kvuli vstupum od Ceske rafinerske, promitne zdrazeni do nejvetsi site stanic a proc by si ostatni prodejci nezvedli taky marzi, i kdyz jim nepodrazily vstupy. Proste benzin bude prodejny stejne za 50 Kc i za 25. Rozdil je jen v tom, ze nekdo si bude mastit kapsu vic a druhy bude vice chudy. I prodejci rikaji, ze v lete se marze pohybuji az kolem 15 % z ceny. A to je dost, kdyz to propocitate poctem prodanych litru. Navic kazde denni, tydenni zdrazovani je nesmysl, protoze prodejci podepisuji s dodavateli PM smlouvy na delsi doby ( mesic, kvartal ) a po celou tu dobu jim dodavatel garantuje, ze bude PM dodavat za tu a tu cenu, kterou neovlivni ropa, ani kdyby vyletla buhvijak nahoru. Takze argumenty zdrazeni benzinu kvuli dennim vykyvum ceny ropy jsou nesmyslne .... -
« Ceny se jednou zvedly a už neslezou
S tím nárůstem je to fakt gauneřina, cena ropy se sice zvedla, ale počítali jsme to s kolegama v práci, že nárůst ceny PH je stejně naprosto neúměrnej. Nejspíš chybí konkurence...??? Jinak cena nafty na Karlovarské v Hostivicích je 22,80 Kč, benzín nějak neregistruju. Nedovedu si představit, že bych živil benzíňáka, už takhle mám pocit, že přijdu z tý nafty na buben. -
Ja to za tema cenama vidim zku.venou statni Ceskou rafinerskou, ktere si slusne zvedla provizi z 1l PH. V lednu 2000 mela z litru 1.30 a v kvetnu 2000 uz 6.90. Proto distributori zacali dovazet benzin z Rakouska, kde je levnejsi a drzi se cen, ktere stanovila Ceska r. Te samozrejme odlivem odberatelu klesne objem prodane komodity a podle mne zanedlouho se bude zase zdrazovat. Dokazete si predstavit, ze kdyby si Ceska rafinerska ponechala lednovy rabat, benzin by dnes stal kolem 24-25 Kc/l ?
« Re: Zlevnění ??
V Brně jsem někde zpozoroval zlevnění z 30,00 Kč na 29,90 Kč. Když to tak půjde každých 14 dnů do konce roku, to bude krása. To bude na konci roku cena kolem 29,00 Kč. A mezitím nám to občas střihnou o nějakou korunu nahoru. K smíchu mluvit o nějakém zlevňování uprostřed léta. Vždyť to jsou žně pro čerpačky a kdo by se vzdal dobrovolně zisku!!!!!! -
« Re: Zlevnění ??
V Brně jsem někde zpozoroval slevnění z 30,00 Kč na 29,90 Kč. Když to tak půjde každých 14 dnů do konce roku, to bude krása. To bude na konci roku cena kolem 29,00 Kč. A mezitím nám to občas střihnou o nějakou korunu nahoru. K smíchu mluvit o nějakém zlevňování uprostřed léta. Vždyť to jsou žně pro čerpačky a kdo by se vzdal dobrovolně zisku!!!!!!