Autoturistika - tipy a rady
« Re: Vermont
Máš pravdu, nějak jsem se nesháněl po přesných cenách, protože to všechno bude zařizovat rodina v USA. Takže čistě teoreticky to bude stát okolo těch 13 000,- a to už je o trošku dražší než v Evropě, ale zase by to mohlo být zajímavější cestování. Ale největší problém bude asi vízum, pokud ho ještě nemáš, tak stojí cca 2000 na 10let.
Bližší informace bych mohl říci až po dovči. Zatím se můžeš kouknout na tuto stránku, bude tam určitě vše co potřebuješ !!! [odkaz] -
« Re: Vermont
Muzes trochu blize vycislit naklady na ten zbytek? to jest na permice, ubytovani, stravu, dopravu z NY do Vermontu a pod. Asi si nebudes brat sebou lyze, takze i pujcovne tak na tyden. Ono, kdyz se to secte, tak to asi moc lacine nevyjde. Francii ve skromnych podminkach s vlastnim jidlem poridim do 13-15000 pro jednu osobu . To neni zas tak moc. -
Ty ceny se pohybují okolo 7500,- za zpáteční do
NY, a od tama už je to jenom pár hodin jízdy do Vermontu. Lyžařské střediska jsou tam o trochu větší než v Alpách a nával není, takže se na nic nečeká a je tam nádherné prostředí. Já to mám o to lehčí, že tam mám rodinu a tak není žádný problém s ubytováním a dopravou, ale i tak by to mohl být pro mnoho lidí, kteří rádi cestují a lyžují docela dobrý tip !!!
« Re: lyžování
No to je docela dost drahé 12-15 tis. !!! Já jsem uvažoval, že za tolik peněz by mohla být i dobrá lyžovačka ve Vermontu v USA. Začátkem roku bývají letenky za cca 7000,- a ubytování s permicí už je za babku , vyšlo by to maximálně stejně draho jako Francie, Švýcary apod., ale určitě by to byl větší zážitek !!! -
« Re: lyžování
Bylo to před dvěma lety, takže některé ceny již nemusí b ýt aktuální. Permanentka stála na týden 210 švýcarských franků. Ubytování je tam ale dost drahé. Na týden počítej i s jídlem tak 10 až 15 tisíc (+ permice). Já tam byl naštěstí s jednou cestovkou ze Žďáru n. Sázavou přes nějakého známého majitele té chaty, takže nás to celé s dopravou i ubytováním stálo (polopenze)dohromady i s tou permicí asi 12000. Bydleli jsme po čtyřech na pokoji, ale to mi nevadilo, jel sem si tam zalyžovat a ne se válet. No a samotná lyžovačka byla super. Každý ráno perfektně uratrakovaný všechny sjezdy, žádný fronty,večer utahanej jako kotě a druhej den znova. Co Ti budu povídat. Ještě teď mi běhá mráz po zádech, když si na ten tejden vzpomenu. -
« aquaparky a bazény
byl jsem v Ambergu a bylo to tam poměrně malý (menší než jste čekali) a hlavně odporně chlorovaná voda (asi nemaj na ionizovanou), lázně ve Sttutgartu jsou samý důchodec a taky chlorovaná voda. naproti tomu v Klášterci n. O. je to fajn, ale funguje to jenom v letní sezóně. Prima je taky bazén v Českých B. (čisto a dá se najít doba kdy tam je málo lidí) a maj bezešvej tobogoš. Neratovice maj rychlej tobogoš, ale pěkně to drncá a je dost chlorovaná voda. Podolí v Praze má ionizovanou vodu a po rekonstrukcích je docela fajn, ale v létě je tam humusáckej nápor. Pište taky své zkušenosti!!!! -
« Re: gde je gdo ???
Kam? na lyže....kamkoli - je to jen otázka peněz. malý dětský vlek je už kdekoli a pokud si chceš ty sám sportovně zalyžovat, je to samozřejmě o něčem úplně, ale úplně jiném. Např. si najdeš www.ski.cz a tam by mohlo něco být (minulou sezónu bylo). Pokud máš dobré, ale fakt dobré příbuzné třeba v Krkonoších, tak určitě pojedeš tam, že, ať tam jsou kdekoli (pokud zrovna dají přednost příbuzenstvu a ne germánovi za 15 DM za hlavu a noc - pravda - se snídaní a základním ubytovacím servisem). No a pokud tam někde kdekoli příbuzné nemáš, pak je to jen otázka peněz.