Autoturistika - tipy a rady

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

24.05.99  10:43

« Re: Ceny naturalu v Rakousku a Itálii ?

Dík za radu, ale stejně po té dálnici nepojedu.
    Minulý rok jsem to zvládnul v pohodě, ale trošku jsem se zdržel, protože jsem jel od Rimini až kolem poledne. Tento rok pojedu tak, abych tam dorazil nad ránem.Už se docela těším :-).......
  • 00 Reagovat !

foto

21.05.99  16:12

« Slovensko

Loni jsme se ženou jeli na Slovensko na Malou Fatru do Vrátné doliny. Až na místo se dá dojet autem (i když jste v národním parku), každý hotel má vlastní parkoviště. Nejlepší je jet po D1, pak přechod Starý Hrozenkov, dále Trenčín, Žilina, Terchová (rodiště Jánošíka) a přes Tiesňavy do Vrátné. Je tam nádherná krajina (krasové území, vododády, rokle, vzácná flóra, vysokohorská turistika, řetězy, žebříky, stupačky). Kdo je líný, múže nahoru vyjet lanovkou do 1 500 m n., hřebeny mají 1600-1700 m n.m.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.99  15:54

« Re: Chorvatsko - kam se podivat

V Dubrovníku jsme byli v 96, byl jeste takovy cerstve opraveny, pojedem se tam urcite jeste jednou podivat. Ty nudiplaze me zajimaji. Mate jeste nejake typy? Byl jste se nekdo podivat na Perucko jezero. Jezdi se kolem nej dolu na Makarskou.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.99  15:51

S tim casem nevim. Brzy rano je tak do 5 hodin, potom uz to zacina hostnout a 90-100 po tech mesteckach jet nemuzes. Taky nevim zda pojedes celou noc. Po silnicich je to tezka pakarna, ty prumery tam nedosahnes, kdyby ses rozkrajel. Ja taky nerad platim za myto, ale radeji objedu tunely v Rakousku, nez bych jel po silnicich v Italii. Kdyz jedes po silnicich, chce to dobreho navigatora, ktery je schopen te smerovat spravnym smerem a eventuelne vystridat. Ja osobne bych tu chybu znovu neudelal. Po dalnici ridila i manzelka, jeli jsme plynule kolem 130, stavelo se jen kvuli detem a na obcertveni. Jestli jedes hodne dolu, radim vem to po dalnici. Posli podrobnejsi itinerar mozna se da neco vymyslet. Jinak v Autoturistu ti spocitaji kolik by te stali poplatky.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.99  09:21

Zkusím si to naplánovat na zpáteční cestu. Určitě to bude stát za to. Vžycky jsem se chtěl podívat do Dolomit, ale zatím to nevyšlo :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.99  09:02

S tim Grossglocknerem souhlasim. Jeste k tem dolomitum: Kdyz se podivas na mapu, tak nekde mezi Bolzanem a Cortinou tvori silnice takove kolecko, nebo spis ctverecek s lehce zaoblenymi rohy :-). jestli chces na jedno odpoledne videt neco z Dolomit, pak doporucuju prave toto "kolecko".
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.99  08:53

« Re: Chorvatsko - kam se podivat

Byl jsem přímo v Makarske dva týdny a určitě stojí za to výlet autem do hor. Jede se po hodně
    klikaté a úzké cestičce až někam 2000m vysoko k
    nějakému vysílači. Je to asi deset let co jsem tam byl, ale pořád si pamatuji, že to tam bylo nádherné a viděl jsem tam poprvé kamzíky :-)
    Jinak mám ještě tip na pěknou nudipláž. Když přijdeš do přístavu v Makarské, tak se dáš doleva okolo pobřeží přes borovicový lesík a je to asi tak 3km. Procházka ale stojí za to pěkné místečko.
    Je to v takovém malém zálivu obklopeném skálami a
    s vodopádem se sladkou vodou. Určitě stojí i za to zajet se kouknout na Dubrovník.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.99  08:38

To je pravda, že od Rimini dolů je to pomalé, ale já to mám naplánované na brzké ranní hodiny, takže to bude pohodička. A na ten Grossglockner se určitě zajedu podívat. Díky za tip.
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.99  20:51

« Chorvatsko - kam se podivat

Mate nejake tipy na hezka mista v oblasti makarske riviery v Chorvatsku?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.99  20:49

Na severu to jeste po silnicich jde, ale od Rimini dolu to nejde, cestovni rychlost je asi tak 40 km. Jeli jsme az z Vieste (Gargano) a po dalnici to i tak trvalo do Prahy i s prestavkama pres 20 hod. To mytne neni tak zle. Platil jsem nekde od Gargana za Rimini a potom od Mestre po Tarvizio asi 56000 lir. Bylo to mnohem min nez jsem pocital. Ten prostredek jsem bral kolem Benatek, tam se docela jet. -------Jinak v Rakousku stoji za to si zajet na Grossglockner. Sice se dost plati za vjezd, ale je to nadherny pohled z obou stran. Pak se da jet pres Carnico dolu na Tolmezzo. Velice hezka krajina, je to trochu kopcovite a zajimave.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.99  11:43

To já moc dobře vím , že Bibione a okolí je hnus.
    Já jedu na Palmovou riviéru do San Benedetta Del Tronto. Tam to stojí za to. Krásné moře , kousek do vysokých hor,super lidi a atmosféra a určitě si znova zopakuji výlet přes hory do Říma.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.99  11:27

Nemam pred sebou mapu. Musel bych se podivat. Predloni jsem byl v Dolomitech tyden a byla to fakt parada. Bydleli jsme ve Voelsu, v jednom z velice levnych ale peknych pensionu, a bylo to idealni misto pro podnikani vyletu do dolomit. Na jedno odpoledne, to by tak bylo na peknou okruzni cestu po Dolomitech, da se to autem docela pekne objet, kdyz se podivas do mapy, najdes to hned, zase tolik silnic v tech Dolomitech neni. Jestli nezapomenu, vecer se doma podivam a zistra dam presnejsi hlasku. Jinak z cele Italie doporucuji na koupani predevsim jih, treba Calabrie je spica, ale je to moc daleko. Z mest nezklame Rim a Florencie. Lida na severu a Bibione zapomen - to neni Italie :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.99  11:05

Taky jsem uvžoval o těch Dolomitech, na půl dne by to určitě stálo za to !!! Kam tam ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.99  10:48

Mne se v sev. Italii jizda po (s dalnici paraleni) silnici taky osvedcila. V tech Alpach stoji za to treba takove Krimmler Wasserfaelle (Krimmlerske vodopady), ale jestli ches jet ze Salzburgu do Tarvisia, musel by sis trochu zajet a vzit to pres Kitzbuehl (taky docela pekny), Mittersill a pak doprava na zapad k tem vodopadum (zajizdka asi 140 km). Ovsem bacha, plati se tam tusim vstupne, uz ale nevim presne kolik. Jde o kaskadu tusim tri vodopadu za sebou, kolem nichz je vybudovana stezka a je to takova pekna zastavka na jedno odpoledne. Pokud jde o sev. Italii, doporucuji vrele Dolomity, parada.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.99  09:49

36korun............hmmmmmmmm.......to je docela dost !!! Minulý rok jsem jel na plyn, takže jsem
    se moc po cenách benzínu nedíval.Ale můžu ti říct, že jsem nejel po dálnicích a bylo to dost dobré, něco jsem viděl, zastavil jsem se po ránu v Benátkách a potom jsem pokračoval po pobřeží až k Pescaře. A myslím že ty 4hodiny zdržení stály za těch 1500Kč co bych zaplatil na mýtném ( a to jenom v jednom směru !!!).Takže tři tácy taky dobré :-))))) Jinak kdybych jel jenom někde nahoru, tak bych to už kvůli tomu benzínu vzal taky přes Slovinsko.Mě by ale taky zajímalo jestli někdo nemáte tip na pěknou zastávku někde v Alpách?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.99  22:15

V Italii je potreba k cene benzinu pripocitat i dost drahe mytne za pouzivani dalnice. Myslenka, ze sjedu pres den z dalnice a pojedu po bezne silnici je naprosto scestna. Z vlastni zkusenosti mohu rici, ze nejlepsi je jet co nejdelsi useky po dalnici, cena je o neco lepsi nez pri mensich usecich, uspori se na spotrebe a strasne na case. Jinak cena naturalu je asi 36 kc/l v prepoctu. Kdyz nejedete daleko do Italie, ale jen na sever (bibione a pod) je docela dobre si udelat zajizdku pres Slovinsko, vzit pres Krajnkou Goru do na Kobarid. Je to moc krasna krajina, sice hodne zatacek, ale stoji to za to. Da se tam vykoupat v prekrasne horske ricce, po nocni ceste nebo celodennim sezeni v aute je to idelani. Ve Slovinsku je benzin levnejsi nez u nas, takze i z tohoto duvodu se to vyplati.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.99  11:55

Z Prahy přes Salzburg na Villach a Tarvisio (I).
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.99  11:36

Zalezi kudy chces pres to rakousko jet a kam jedes do Italie, jestli Brno-Viden-Klagenfurt-Villach nebo jestli pojedes z Prahy dolu na Salzburg-Innsbruck-Brenner.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.99  10:55

Potřebuji jen vědět, jestli se od loňska změnily
    nějak ceny Naturalu. Ale zajímaly by mě i nějaké tipy na pěknou zastávku v Rakousku po cestě do
    Itálie.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.99  08:54

Natural stoji v Rakousku asi 10.50 ATS. V Italii je pokud si pamatuju z lonske dovolene o neco drazsi, presne nevim. Co by te konkretne z Rakouska a Italie zajimalo ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…