Autoturistika - tipy a rady
« Re: Tauerntunnel - Rakousko
Nejnovejsi info z dnesni MF Dnes: Objizdkou pres Taury pry nemohou jezdit nakladaky a autobusy. Takze by meli odpadnout nejhorsi zdrzovaci provozu. Navic je mozno objet pouze ten prvni tunel a druhym uz profrcet za poplatek. Stejne bych mel ale strach z tech nasich dychavicnych 120 a podobnych samohybu. Zadna slast to tam nebude, lidi neumi jezdit v kopcich a vecer nebo v noci uz vubec ne. Ja razim 25.6. smer Makarska, az prijedu dam info o ceste, prostojich a pod. Stastnou cestu. -
« Re: Tauerntunnel - Rakousko
Nevim kolik to stoji, ale levne to urcite nebude (kolem 200-300 silinku??). Pred tim pozarem v tunelu jezdili asi jednou za hodinu, ted to pry zkratili. Ruzne objizdne trasy byly velmi pekne popsany v uterni Mlade fronte. Osobne bych pri ceste na Villach a dale do Italie jel na prvni pohled krkolomnou trasou pres Znojmo, Viden, a potom po dalnici horem na Villach. Pocital jsem to loni, ta trasa je asi o 70 km delsi, ale jede se hodne po dalnici. Problem muze byt ucpana dalnice v Cechach a prechod v Hatich. Ten se da docela dobre objet, asi 6 km od nej je maly prechod pouze pro mistni prihranicni styk (Cesi, Rakusaci), ale mam takovou tuchu, ze zaviraji ve 22:00. Jmeno presne nevim, nemam u sebe mapu. Jinak ten tunel se da objet kompletne bez poplatku, je to asi 70 km, neni to hrozne pro osobaky, jestli jedes s privesem, je tam par mist, ktera daji dost zabrat. Ale v tuhle dobu to bude dost zasekany, asi hlavne autobusama, takze se cesta protahne. Kdyz budes chtit, mam snad nekde doma jeste podrobny itinerar, muzu se podivat, pripadne poslat. -
« Re: Slovensko - pro l
My jsme bydleli v chatě Pod Sokolím. Asi 2-3 km od chaty je hotel Boboty s krytým bazénem. Podrobnější infomace o hotelech ve Vrátné dolině získáš v katalogu tuzemských zájezdů c.k. Firotur. Katalog dostaneš zadarmo, snad Ti dají i tel. číslo a pak si místo můžeš objednat sám (ušetříš asi 1 500 Kč/osoba - o tolik Tě lohne cestovka, když si to u ní objednáš). Pro vycházky s malými dětmi se tam také pár míst najde, ale tur. trasy vedou většinou po hřebenech, místy skalnatých. Nebo sledují krasové vodní toky. A to znamená chůzi v hlubokých roklích, občas po stupačkách, žebřících a za pomoci řetězů. Nejmenší děti, které to tam zvládali, měli tak 7-8 let. Záleží na nátuře. Jinak jsem byl tou krajinou uchvácen (vzpomněl jsem si na film Poklad na stříbrném jezeře) a určitě tam pojedu znovu. -
« Re: Chorvatsko - kam se podivat (Perucko)
Co znamena dobry prijezd - pro motorku nebo i pro auto? Kdyz si vzpomenu, po cem jsem jezdil na Istrii v Premanture a Medulinu s Formanem, jeste ted me naskakuje husi kuze. __Kolem jezera jsem jel vzdycky jen letmo, da se objet nejak dokola? Na beznych mapach neni nic videt a podrobnou zatim nemam. A jeste dotaz: Mas nejake dalsi tipy na zajimava mista mezi Splitem a Dubrovnikem, ktera nejsou tak znama? -
« Re: Chorvatsko - kam se podivat
Nazdar.Chorvatsko vřele doporučuji všem,dá se pořídit velice levně,pokud není někdo moc rozmlsaný.Trávil jsem tam dovolenou v r.1997 a také v r 1998.Obě cesty na motocyklu.Doporučuji si vybírat kempy u soukromníků třeba na zahradách... .V jezeře Peručko jsem se také vykoupal.Využili jsme to jako příjemné osvěžení na cestě na jih do Dubrovníku.Téměř až na jižním konci jezera je vcelku dobrý příjezd a liduprázdno voda je čisťounká,možna lepší koupání než v moři. Čau Petr. dms@brn.pvtnet.cz -
« Norsko
Jedeme koncem července na měsíc do Skandinávie. Tam asi pojedeme přes Dánsko, potom Norskem nahoru až na Nordkapp, pak Finskem dolů (možná navštívíme i Finskou rally) a přes Švédsko domů. Spát budeme pod stanem, jídlo bereme ssebou, občas budem taky chodit pěšky. Zatím sme v jednom autě tři. Tak kdyby vás to někoho zajímalo, tak se můžem domluvit. -
« Re: Slovensko
To mne zajima, vybouchla mi dovolena a tak ted narychlo shanim neco jineho, nejlepe nekde v pekne prirode v horach, kde se daji delat pekne prochazky (zadne splhani, jedu s miminem a malym deckem). Mas nejakej tip na peknej a dobrej hotel, pokud mozno zarizenej i na male deti ? Letos nechci jet moc daleko. Takze rady z CR a Slovenska jsou vitany. Diky kazdemu za pripadnou radu !