Autoturistika - tipy a rady

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

22.07.99  17:59

« Re: Chorvatsko ceny

To nevsimnul, ale DEM je kolem 3,81-3,90 Kun. ATS je dost silne navazany na DEM, jestlize dokonce nema pevny kurz na EUR. Takze se to spocitat z kurzu ATS:Kc a DEM:Kc.
  • 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 21.07.99  17:25

« Passo dello Stelvio - Stilfserjoch - pre RnaliM

Takze sa ides pozriet? Uvidis, stoji to za to ... Prespat mozes v Landecku, kusok pred talianskymi hranicami, tam konci dialnica. Druhy den uz budes mat krasne horske etapy .... Mozno pojdem aj ja tadial este v auguste. Urob zopar fotiek ...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.99  10:05

« Re: Itálie 99 (Cesta)

Jinak míst na skouknutí je po cestě mnoho. Uvedu jen ty nejzajímavější, Benátky, San Marino, Fano a třeba zábavní park v Ravenně ! Dále jsou krásné hory Grand Sasso, které byly od pobřeží 60km a moc se mi tam líbilo. A super byl výlet přes Itálii do Říma .
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.99  09:55

Jel jsem těch 1300km samozřejmě s přestávkama na benzín, mašina na nádrž moc neujede. To nás taky hodně zdrželo, jinak by to bylo o něco rychlejší.
    Sjel jsem z dálnice hned za Italskými hranicemi před Tarvisiem a odtud už jsem jel po obyčejných cestách. Prvních sto kiláků mezi horama bylo v pohodě, ale jak jsme se dostávali blíže k moři, provoz začínal dost houstnout a muselo se hodně předjíždět.Ale měli jsme to naplánované tak, že jsme nejhorší část cesty kolem pobřeží ujeli v noci a vyhli se tak zácpám. Jeli jsme touto cestou: Tarvisio, Pordenone,Treviso,Mestre,Ravenna,Rimini,… Benedetto del Tronto !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.99  08:52

« Re: Chorvatsko ceny

Nevsimnul jakej je kurz silinku v chorvatsku ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.99  20:03

Kudy jsi jel? Ono neco jineho je to na motorce, kdyz nikam nespechas, neni ti vedro a neknucej ti vzadu deti. Tech 1300 km jsi urcite nejel na jeden zatah. Mas nejake typy na zajimavosti - priroda, jezera ve vnitrozemi a pod? Jaky bylo more - furt stejne spinavy, co? To v Chorvatsku to byla parada. Marten.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.99  19:59

« Re: Itálie 99 (EURO)

Euro se pouziva pouze v bankovnim styku. Masli kreditni kartu a ucet vedeny v EURO, muzes platit kreditkou EURO. Ve vsech zemich, ktere splnuji kriteria mastrichtske dohody a pristoupili k EUR by meli byt ceny znaceny v narodni mene i v EUR. Kurzy techto zemi jsou pevne vuci EUR. Diky tomu se da velice lehce vysledovat, kde je zbozi levnejsi. Mali nekdo USD, jedte radeji s dolary, je perfektni kurz USD:EUR. Dolar zatim roste a neni duvod proc by mel padat. Na marene nevydelate. Jinak se da dobre pouzit i kreditka, kurz je devizy stred (a tej je o dost lepsi nez valuty prodej) + poplatek asi 150 Kc na operaci. Je vyhodne hlavne u vetsich nakupu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.99  19:51

« Re: Itálie 99 (Policie)

Moje zkusenosti z Italie s policii: Podle me tam funguji jen tri znacky - zakaz zastaveni, zakaz stani a zona parkovani (parkovaci hodiny). Jinak taliani serou na vsechno. Kdo byl nekdy autem v Rime, asi mi to potvrdi. Stopka, cervena a pod. nesmysly je nezajimaji. Cim nize na jih tim vetsi dzungle. Rozdil je taky v tom kdo zrovna je na miste. Maji tam policii a taky carabinieri. Policie je mnohem ostrejsi (neco jako nase federalni policie), me nechali odtahnout auto v Rime, carabinieri na ne pak navali a hledali ho se mnou. Jinak ti mladsi - hlavne na severu - umej slusne anglicky. Vsichni jsou slusni. ***Udajne pry meri rychlost na dalnici zpusobem, ze kontroluji listky z myta - vezmou cas a ujetou vzdalenost a vypocitaj prumer. Kdyz jsi nad, tak mas smulu. Ale asi to moc nefunguje, staci se zastavit nekde na jidlo nebo na kafe a prumer je hned dole.
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.99  08:13

« Nehoda v Italii

Taky jsem si vzpomnel na neco z jineho soudku. Kdysi jsem tady v jine rubrice psal, jak me felde loni v lete v italii nacechral blatnik jen talosskej nakladak. Pojistovna v Italii mne sice k memu milemu prekvapeni napsala, ze celou skodu uhradi z jeho povinneho ruceni (byla to jeho chyba), ale dodnes jsem penize na svem konte nenasel. mate nekdo zkusenosti s tim, jak dlouho to trva ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.99  08:01

« Re: Itálie 99

S EURO to nefunguje nijak. Fyzicky neexistuje. Akorat kurzy uvnitr EU jsou stanoveny pevne, takze mas jistotu, ze kdyz promenis mareny na liry, tak za dva roky budou mit stale stejnou hodnotu vuci te marce.

Jinak, jestli chces prespavat na konci rakouska, pak bych na tvem miste popremyslel o tom, zda neni lepsi jeste prejet par kilaku do Italie a vyspat se az tam, prijde te to vetsinou levneji. Buon viaggio !
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.99  21:35

Ešte niečo: Mne sa tiež taliansky štýl jazdy páči, moje žena z toho šalie a mení sa na ŽiDoCho
    /živý dopravný cholerik/. No ako je to s chlpatými, nemal si žiadne problémy, rýchlosť a pod.?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.99  21:29

No ty si išiel na motorke... My ideme s polovičkou autom a trasou, ako mi poradil Pallas - mimo diaľnic a bez ponáhľania sa. Cestu sme si rozložili na tri dni - prvú noc prespíme na konci Rakúska a potom skúsime cool trasu cez Trafoi a Passo dello Stelvio - vyzerá to na dobré stupáky. Druhú noc by sme chceli zapichnúť pri lago di Maggiore, asi len v aute.
    Chcel by som od teba ešte vediet, kde je výhodné meniť, aby ma co najmenej ošklbali - či vo veľkých bankách alebo v zmenárničkách. Nechcem zbytočne DM obracať na tie talianske chechtáky,
    len potrebujem zohnať cyklistickú oblečenie ONCE, trochu im fandím, a starý dres už dosluhuje...
    /to len na margo/. Ozaj a ešte jednu vec - ako to vlastne funguje s Euro? Ja som od spoločnej meny vonku nebol, tak som dosť mimo.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.99  18:15

Na dovči je jedině dobře, né ? A cesty mimo dálnice byly parádní zážitek. Nevím jak ty a ostatní,ale já nesnáším cestu po dálnici, ono se to párset kilometrů dá vydržet, ale jet 1300 km po dálnici a vidět z celé cesty tak akorát ho..., to není pro mě !!! To víš, že byly úseky kde se jelo krokem anebo stálo každých 100m na červenou, ale byly taky docela dlouhé úseky kde jsem se mohl vyřádit při předjíždění. Na Italský styl jízdy jsem si zvyknul po pár kilometrech, ale nesměl jsem nad tím moc přemýšlet !!! Ono jezdit v zahraničí ve městech a vesnicích hodně přes kilo je dost riskantní .............. A taky jsem se docela odreagoval při střídaních na motorce !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.99  17:55

Já jsem měnil 1DEM za 1000ITL a to by se nemělo až zase tak moc lišit i v jiných směnárnách.Určitě se ještě nevyplatí měnit v Itálii české nebo slovenské koruny !!! Jinak benzín natural 95 stojí od 1750 do 2000 ITL. Samozdřejmě že ten levnější je mimo dálnice .
    Každopádně je v Itáli výhodou, že v supermarketech si koupíš vše za podobné ceny jako u nás a něco dokonce levněji. Uvedu jeden příklad: 1,5l pitné vody vyjde na 250ITL a to je v přepočtu na naše peníze cca 5Kč !!!!!!! Takže je možno při průjezdu Itálii doplnit docela slušně zásoby !!! Jestli tě zajímá i něco jiného tak napiš.........
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.99  14:19

Vo štvrtok fičím do Nice - máš nejaké tipy na benzinky a na smenárne? Kurzy, Euro a tak...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.99  08:57

Jak bylo na dovce v Italii? Co cesty po silnicich. Docela by me to zajimalo.
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.99  10:38

« Itálie 99"

Nějaké obrázky a podrobnosti z cesty budou časem na mém Webu .........
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.99  10:37

« Itálie 99"

Ahoj, už jsem zpátky a kupodivu v pořádku. Mám čerstvé info z cesty do Itálie která vedla z Prahy přes Linz, Salzburg, Villach, Tarvisio, Pordenone, Mestre a dále po pobřeží do San Benedetta del Tronto. Nazpátek 200km po dálnici do San Marina a dále přes Benátky stejnou cestou zpět do Rakouska a dále přes Graz, Vídeň a Brno do Havířova. Jestli máte jakékoliv dotazy ohledně cesty,veškerých cen, tipů na výlety a jiných zajímavostí, tak sem klidně piše,rád vám odpovím........
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.99  22:12

« A jeste trochu bezpecnosti v Chorvatsku

Kdyz zaprsi u more, jezdete hodne opatrne, slany vzduch vytvari takovou blbou vrstvicku na silnici a spatne se brzdi. Pomahal jsem Cechovi v serpentinkach, rozsekal tam feldu - dostal smyk. Nastesti se mu nic nestalo. Na peti km tam byly 3 bouracky. Na druhou stranu, chorvatsky policajti jsou hrozne rychly, dlouho se na ne neceka.I odtah je rychly, ale drahy. Kdyby nahodou, tak objednat odtah z Cech. A na konec: kazdy vecer od 18:08 vysila na frekvenci 104.6 MHZ FM Radio Split v cestine. Je tam predpoved, zpravy a pod. Da se chytnout i Hlas Ameriky na dlouhych vlnach. To je vse, dalsi prispevky az na primy dotaz.
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.99  22:05

« Chorvatsko ceny

Jeste trochu cen (v kunach, 1 kn=5Kc). Jsou min 2x vyssi nez u nas. Chleba 6-8, broskve 10-20, rajcata 6-10, meloun 4-6, brambory 2-3. Pivo v restauraci 6 (Karlovacka, nic moc)a vice, ceske jsem nevidej, kola, dzus a pod. 6-8/2dl, pizza od 25, ryba od 30, velke ryby na rozni asi tak 250-300 kn za kg. Zmrzlina vetsinou 3, ale rozdily jsou v mnozstvi. Zejmena deti na to upozornuji. Maso je tam hodne drahe, kurata taky, ryby jsou jevnejsi. Vino u soukromnika od 10/l, dale nabizeji prosek - je to hodne sladke a dost silne.
    Cenik pokut - rychlost do 30km pres limit za 200, nad 30 za 500, plna cara za 200, minimum na bloky je 100, kdyz nezaplatis, seberou pas a jede se na okres na soud. Smlouvat, smlouvat, nabidnout ceske pivo, vetsinou se da vykoupit tak za 5 plechovek pravy Plzne nebo Budvaru. ----Jediny co se tam vyplati kupovat, je zlato.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…