Autoturistika - tipy a rady
« Re: Zatmeni (to Radimbo)
Ty srpecky jsou jednoduchy. Skvirky mezi listim fungujou v podstate jako cocka ve fotaku, tzn obraceji obraz a promitaji ho na zem. Kdyz se pod nejakej strom kouknes ted, tak uvidis kolecka. Neni to tim, ze vsechny svirky mezi listim by byly kulaty, ale je to jenom promitnutej obraz slunce. -
« Re: Zatmeni
Jo, tech mesicku na zemi pod listim jsem si vsiml (resp. byl jsem na ne upozornen), mam je natocene. Myslim, ze ta atmosfera byla vsude zhruba stejna: Potlesk, vykriky nadseni a tak. Nahrat ? Zalezi odkud ses ? Ja jedu zitra na 2 tydeny do Brna na dovolenou. Kameru (Hi8) s natocenym materialem budu mit s sebou, ale zase nevim, jestli ti tech par sekund stoji za to, se hnat nejam daleko. Podobne (a kvalitnejsi) obrazky v digi-kvalite urcite lze nahrat i z TV. Ale jak rikam, jestli to mas blizko a fakt to ches, mne je to fuk. Ale na drate jsem jeste tak dve hodiny, pak zase az koncem srpna. Cau. -
« Re: Zatmeni
Mám z toho taky takový pocit !!! Před chvíli jsme si to pouštěli v práci na videu a bomba bylo to , jak začali lidi nadšením hulákat při zakrytí posledního kousíčku slunce. Myslíš, že bych si od tebe mohl nějakým způsobem nahrát tu atmosféru, kterou si zachytil u Vás ?
« Re: Zatmeni
Ja taky natacel. Mel jsem zapnutou kameru a "od pasu" miril na lidi kolem, sam jsem koukal nejdriv na postupujici tmu a pak samozrejme na koronu a tak. Vyslo to skvele, tech par sekund pred uplnym zatmenim je krasne v tom "filmu" videt jak se rychle stmiva, jako kdyz doma otocim v obyvaku smivacim vypinacem. Taky pohled na tleskajici a juchajici lidi byl zajimavy. Vcera vecer jsem si to poustel trikrat. Bomba, skvela atmosfera !!!
Neco fotit podle mne nemelo cenu, tisikrat lepsi fotky budou k mani ve vsech casacich. Zbytecne to ty lidi rozptylovalo a zdrzovalo, a pochybuju o dobrem vysledku, nejlepsi na tom zatmeni byla ta atmosfera, a ta sla zachytit jedine na kameru a mikrofon. Jeste skoda, ze neslo zachytit to ochlazeni... :-)
« Re: Zatmeni
Slysel jsem, ze v Salzburgu se nebe v pravy cas otevrelo jako na objednavku. Ale byl to nervak. U nas v praci zatim ze ctyr lidi dva meli stesti na modrou oblohu a dva smulu na mracek v nevhodnem okamziku. Ale byla to bomba jak se od zapadu blizila ta tma, stal jsem na kopci se super vyhledem, pohoda. -
« Re: Zatmeni
A já jsem byl Salzburku na kopci u hradu. Cesta byla v pohodě, dojeli jsme tam ve čtyři ráno, na chvíli schrupli a kolem osmé jsme se vydali na obhlídku míst k pozorování. Ráno bylo zatažené, ale jako mávnutím kouzelného proutku se udělalo jasno a všechno jsme viděli úplně skvěle. Měli jsme velké štěstí na počasí...uuuufffff -
« Zatmeni
Tak uz to mame za sebou. Z Vidne jsem vyjel uz v sedm rano, a mel jsem v nose, naprosta pohoda. V devet pak prej zacla priserna mega-zacpa, ale to uz jsem se vyvaloval namiste. Rano to s pocasim vypadalo beznadejne, ale behem dopoledne se to docela protrhalo a nebe bylo tak 50 na 50 zatazene. Byl to nervak do posledniho okamziku, ale nakonec to klaplo a bylo docela pekne videt. Dobrej zazitek, predevsim jak se behem par okamziku setmelo, stalo to za to. -
« Re: Nova predpoved - nic moc
16:30, ve Vidni je zatazeno, leje jako z konve, tma skoro jako pri zatmeni (a ja jel do prace na kole !!! :-(((). Je to bordel. Ale i tak asi zitra pojedu, na rozdil od tebe to mam kousek, a stejne se vic nez na samotne zatmene Slunce tesim na letici stin/tmu. A to videt snad bude. Cau.