Autoturistika - tipy a rady
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Chorvatsko - Plitvicka jezera
To znam. Ja to spis myslel tak, ze je lepsi videt jednou Plitvice nez se valet o jeden den navic u more. Jinak, kdybys potreboval nejake info, tak se zeptej. Dost jsem toho tu napsal asi pred mesicem, snad to stale plati. Hezkou dovcu. -
Se rekne nelituj penez... Kdyz zbudou, tak litovat nebudu. Ale jedu ven, k mori, zkratka do Chorvatska s rodinou poprve a jeste nemam vyzkouseny, na kolik mne co prijde. Beru sice krome peciva vsechno jidlo s sebou, ale clovek nikdy nevi, co ho muze potkat. Kazdopadne diky za rady. -
Jeste k tem Plitvicim - nelituj penez. V Cechach to neuvidis, mozna neco malinkeho nekde v Alpach, ale takovy nadherny kout neni v cele Evrope. Plitvice jsou pod spravou UNESCO a ani za valky se Srbskem nemeli Srbove odvahu to nicit. Zato na Dubrovniku si spravili chut. -
No potencialni kradez hrozi vsude a vzdy. Zakladem je nenechavat v aute nic ceneho, penize, fotak kameru sebou (nakonec na Plitvice bez fotaku, to by bylo smutne).Je-li to kombik, potom drazsi veci - stan, nejake obleceni a pod. dat dolu, nahoru nahazet pokud mozno hodne spinave pradlo po detech, cim vetsi humus tim lepsi. Radio vyndat z auta, dat nekam hluboko do kufru, nenechavat viditelne kazety, CD a vubec nedavat moc najevo, ze cestuju (paklize to jde). Auto zaparkovat tak, aby se s nim vyjizdelo co nejhure - to znamena cumakem proti smeru vyjezdu, pokud mozno jednou stranou tak, aby nebyla pristupna - podle to ceho si cenim vic - levou kdyz auta, pravou kdyz je to jedno. Zaklad je ale postavit autak na frekventovane misto. Jednou jsem toto porusil v Italii a tyden jsem mel na okne igelit. Tolik k postraseni. Chorvatsko neni Italie nebo Albanie a pod. Myslim ze bat se nemusis, na Plitvicich je pomerne velky provoz. Myslim, ze tam jsou 3 pristupove mista s parkovisti, asi nejlepsi je zastavit na prostrednim. Je to blizko k pokladne, jezdi tam odtud lod na druhou stranu a i vlacek. -
Zalezi na tom jak jste na tom s maminou fyzicky. My jsme to absolvovali s detma 12, 4 a 3/4 roku. Nejmensi na golfkach, kde to neslo tak jsme je slozili, jeden nesl prcka, druhy golfky. Idealni by byla detska sedacka na zada nebo takova klokani kapsa dopredu. Urcite bude unavenejsi ten ctyrlety capart. Na Plitvicich jezdi vlacek, lod, vse je v cene vstupenky, da se tam odpocinout. Voda sice neni tak tepla jako na Slapskich Krkach, ale da se tam vlezt. Slusny vylet je tak na 5-7 hodin, sebou nejake obcerstveni, neco na sebe. U more muze byt rano 22 stupnu a na Plitvicich je 13. V kazdem pripade male dite neni prekazkou vyletu. Plitvice jsou nadherne jako celek, nektera mista jsou opravdu fantasticka. Preju hezky vylet. -
« Re: Aquaparky a jiné ....
Ahoj v nemecku viem o dvoch kde som bol
Movieworld - pri Wuppertale (asi 50 km), vstupenka v 1997 stála 35 DM, ale ked odchadzas predloz ju u okienka a oni ti daju poukazku na 10 DM za ktorú si mozes daco v parku kupit. Inac je to tam bohovske.
Phantasialan - je tiez pri Wuppertali, vstupenka neviem kolko stoji (zabudol som), ale oplati sa ti tam ist.
V Rakusku som bol len v Pratri a to iste musis vidiet je to tam super.
V Nedaleko Rakuskzch hranic s Talianskom v mestecku LIgnanao je perfektný park Aquaspalsh, nieje velmi drahy a odparucam ti tam ist po 15:00. CAU! -
« Zatmeni
Ja jsem byl Praze a celyho zatmeni mam prd, protoze lilo jako z konve. Nevidel jsem nic ani v televizi, protoze jsem hakoval v praci. Nic natocenyho taky nemam, videl jsem jen obrazek v novinach. Kdyby se nasla dobra duse, ktera ma zatmeni natocene, pripadne nejake fotky z pasu totality a byla by ochotna se podelit o zazitek, poslete mi info na galaxi@atlas.cz. Diky.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!