Autoturistika - tipy a rady

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  08:52

« Re: Nejlepší cesta z Německa přes Rakousko do Itálie

Pallas: Tak vidím, že tě ta cesta zaujala stejně jako mě :-))
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 28.08.01  00:00

« Re: Nejlepší cesta z Německa přes Rakousko do Itálie

marekl, cital si prispevok c. 12 v tejto diskusii? tak si si urcite nenechal ujst ani to lacne tankovanie blizko Landecku, vsak?
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.01  21:28

« Nejlepší cesta z Německa přes Rakousko do Itálie

Nechal jsem si poradit a z Rakouska do Itálie jsem projel asi nejhezčí cestou, kterou to šlo. Běžná cesta je přes Insbruck a Brennersky prusmyk. Jeďte ale víc západně, Rakousko-Italské hranice přejeďte těsně u Švýcarska a dostanete se na italskou silnici S40. Ve Spondigne odbocite na SS38 a tam to začne. Během dvaceti kilometrů se z několika stovek metrů nad mořem dostanete asi šedesáti serpentinami až do tří tisíc a ocitnete se na nejvyšší evropské silnici (souřadnice 46,52941 stupnu severni sirky a 10,45359 stupnu vyhodni delky). Ta cesta stojí za to, i když auto dostane pořádně zabrat. Nahoru jsem to jel na jedničku a dvojku, víc to prostě nešlo. Jestli tam budete mit cestu, nenechte si to ujit.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.01  21:19

« Re: Do Benatok autom

Byl jsem tam před týdnem. Na okraji Benátek jsou obrovská parkoviště. Bohužel cenu zjistíš až uvnitř, tak mi už nic nezbývalo a smířil jsem se s přibližně pěti stovkami za dvanáct hodin (to je minimální doba). Je to tam ale hlídaný. Pak můžeš auto nechat ve městě před tím dlouhým mostem, ale tipuji, že za dopravu do Benátek zaplatíš stejně jako za parkovné. Doporučuji obětovat těch pět stovek. Do Centra se potom dostaneš buď pěšky (doporučuji si vzít mapu, hodně blbě se tam orientuje), lodním taxíkem nebo lodní hromadnou dopravou.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.01  21:15

« Re: Itálie

Taky jsem se před týdnem vrátil z cesty. V Itálii jsem projel asi 1000 km. Benzín jsem ale kupoval ještě levnější, za 1995 u Agipu a taky jsem byl příjemně překvapený, protože všichni varovali, jak to tam bude drahé. ---------- Styl ježdění je opravdu zábavný. Když se člověk přizpůsobí a uvědomí si třeba, že z vedlejší silnice odbočí jen tak, že prostě vjede do hlavní, tak je to sranda. Jen žena docela šílela, když viděla, co provádějí skůtristi. ------- Jel jsem do Cannes. Tam jsem to vzal po pobřeží (Via Aurelia) a dohromady jsem to jel asi den a půl. Průměrná rychlost 25-30 km/h, byly příšerné zácpy. Ale stálo to za to. Zpátky jsem najel na dálnici a totéž jsem zvládl za dvě a půl hodiny. Ceny nejsou tak strašné, záleží ale na společnosti, která dálnici spravuje. Z Monaca do La Spezia to bylo dost drahé, ale z Benátek k rakouským hranicím to šlo. Měl za sebou přes tři tisíce kilometrů a už mě moc nebavilo jezdit po okreskách.
  • 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 22.08.01  20:10

« Do Benatok autom

nebol niekto z Vas v Benatkach? Potreboval by som poradit, kde nechat auto pocas prehliadky Benatok, nechce sa mi ist domov vlakom. Ak viete o nejakom strazenom resp. bezpecnom parkovisku, kolko to stoji, a kolko stoji presun 2 osob do centra Benatok? Dik za vase tipy.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  14:30

Já se vrátil z Itálie v neděli a musím říct docela veselejší informace. Ceny benzínu nejsou tak vysoké, jak jsem si myslel. Dokonce vzhledem ke kursu šly ceny dolů oproti cenám z před dvou let. Benzín Natural 95 se dá pořídit v pohodě za 2050 ITS/l což je vzhledem ke kursu, který je 17,60 za 1000 ITL něco málo přes 36 Kč. Navíc ceny benzínu se pohybují po celé Itálii vesměs ve stejné výši. Stačí si jen vybrat tu správnou :o) Podle mě mají dobré ceny u IP a Agip. Já byl kousek u Pescary, takže jsem jel více jak 600km v jednom směru přes Itálii a musím říct, že je to docela zábava. Italové mají skvělý styl a když se mu člověk přizpůsobí, nudit se nebude. Za dálnicí jsem ušetřil 2500 Kč a stálo mě to akorát pár hodin jízdy navíc. Cesty jsou značené dobře, až na Mestre a rychlosti se taky nedodržují, v padesátce je pohoda kolem osmdesáti a a všude jinde se jezdí kolem kilo dvacet. Jediná výhoda je, když budete trošku drzejší a budete kolony stojící na křižovatkách objíždět odbočovacím pruhem. Ušetří se tak spousta času a pohledy na nasrané české, polské a podobné ksichtíky za volantem, kteří čekají v řadě, aby neporušili nějaké pravidlo, taky pobaví :o) Jinak v rakousku vyjde benzín na 33-34 Kč, takže taky nic hrozného a kdyby někdo chtěl mermomoci něco ušetřit, není problém zajet si pár kiláku a nabrat po cestě v Kranské Goře ve Slovinsku. Akorát se musí trefit do otvírací doby benzinek 05-23 !!! Více informací o cenách , ubytování a různých tipech na radimbo@email.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  09:40

bohužel tuto zkušenost nemám
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  14:51

Nejel jsi náhodou do Řecka starym vysloužilcem trajektem jménem Ouranos?
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.01  11:27

« Itálie

Jsem zpět a přežil jsem to.Cena benzínu v RAK se vyrovnala cenám v IT (kolem 15 ATS a kolem 2150 ITL).Takže už jsem nemusel brát v RAK 3/4 nádrže, ale vzal jsem plnou v IT.Rakousko celé po dálnici(známka na 10 dnů necelé 300,-Kč) Itálie po dálnici do MESTRE (19000 ITL), po státní do RIMINI(do 6 hod nejdou semafory a da se tak do 120km/hod, po dálnici do TERMOLI(29500 ITL) a zbytek po státní až do BARI odsud sice státní ale 2 proudovka až do BRINDISI(bez poplatků). Moje spotřeba na dálnici ve120 - 140 km/hod - 6,8 l/100km ,2 týden na Gargánu 7,8 celkový průměr 7,3
    další info na veselsky@ccsystem.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  08:48

« Re: Chorvatsko

Jo, ty moje ceny byly asi 14 dni stary.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  07:31

Pozor, vrátil jsem se v pondělí z Itálie, a musím napsat, že benzín v Rakousku je už víceméně přesně 15 šilinků, tj. (pro nevědomé) asi 37.50 Kč. A lepší to asi v nejbližší době nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.01  16:37

To ti mam jeste schanet kurzy? Nebud linej
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.01  13:15

Taky se tam chystam, ale ten benzin by jste mohli prepocitat na koruny, aby to clovek nemusel prepocitavat...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.01  13:02

Benzin stoji v Rakousku asi 13ATS, v SLO asi 1750SIT, v Chorv. 7.5KN.

Jinak pokud mas cas, tak doporucuji prejet z A do SLO prez Wurzenpass nad Villachem a v Kranjsky Hore to vzit pres Vsrsic a pak podel reky do N.Gorice. Stoji to za to.
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.01  10:15

« Itálie

v pátek vyrážím do Itálie. Vzhledem k mému modrému oři (FIAT TIPO 1.4DGT 89 145tis) prosím všechny aby mi drželi palce a jestli se vrátím, tak se potom podělím o zážitky, popř. snad i nějaký ten web uplácám
    Juras
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.01  21:45

Nazdar, mam ten pocit, ze nejlepsi tranzit je pres Rakousko. Maji tam hodne dalnic, takze je to mnohem rychlejsi. Placenym usekum se lze vyhnout, ale je dobre mit na to specialni mapu. Nejakou takovou publikaci vydava vzdy pred letni sezonou cestovni kancelar AUTOTURIST.

S nazvy bezninu v cizine bys nemel mit problemy, protoze podle barvy (zelena) a cisla (91,95) to vetsinou odhalis. V Chorvatsku doporucuji stanice ISTRA-BENZ, coz je mistni pobocka OMV. Jinak ceny jsou asi o 10-20% vyssi nez u nas. Pri pobrezi pak klidne o 50-100%. Zalezi, jake mas stesi na obchod...

• 00 Reagovat !

foto

11.05.01  13:12

« Chorvatsko

Chystam sa autom zo Slovenska do Dalmacie na konci Augusta. Ma prosim niekto aktualne info o cenach 95 natural v Rakusku, Slovinsku, Chorvatsku. Ako sa ten benzin vola v zahranici? Vie niekto ceny potravin? Na co si treba davat pozor? Je lepsie cestovat Madarskom alebo Rakuskom? Poradte pekne/neobycajne miesta na obdivovanie po ceste a v Dalmacii.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.00  10:08

« Re: Kam na obed ?

Diky vsem za rady. Uz jsem ze Slovenska zpatky, tech dalnic tam bylo jak safranu, tak jsem to risknul bez nalepky (za tech par kilaku platit celorocni nalepku mne prislo jako dost velky vyderacstvi), a vyslo to. Jinak to bylo fajn, priropda pekna, pocasi taky, akorat mne nemile prekvapilo, jak je na Slovensku draho. Nafta vetsinou 31.90 (tedy jeste o chloupek drazsi nez v Rakouku !), za parkovani pred hotelem po vas, coby ubytovanem hostovi, chcou 110 Sk za kazdy den dovolene, o nehoraznych cenach parkovneho u Tesca v Bratislave nemluve (40 Sk za pul hodiny, v Brne taky u Tesca vas to stoji bura) a tak vubec. Ja teda nevim, jaky maji Slovaci platy, ale mne, s silinkama v kapse, to prislo docela drahy...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.07.00  09:55

« Re: Rakousko

Pres Mnichov? Vem to radsi pres Linz po dalnici do Salcburku (jde jet i mimo dalnici) a pak to rizni pres Nemecko (kolem Berchtesgadenu) pres Lofer do Zell am See. Bezva scenerie mnohem lepsi nez nemecky dalnice... V pohode znaceny, neda se zabloudit, hranice tam uz samozrejme nejsou.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…