OCTAVIA 1,8 Turbo...máte ji taky ??
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: 1.8T - trikrat kratke pipnuti...
Ja mam 1.6/74 z roku 97 a obcas mi tohle dela taky. Vypozoroval jsem, ze to udela vzdycky, kdyz mam pri startu zapnuty nejaky elektricky spotrebic (nejcasteji ventilator od topeni). Delalo mi to taky pri startu se zapnutym radiem. Po dotazu v servisu mi rekli, ze to je vcelku normalni, ze mu akorat nahodne nevyjde nejaka kontrola a ze to pipani pri startu se zapnutym radiem se da vynulovat, coz mi taky hned na pockani udelali a od te doby mam pokoj. Ten prvni popsany pripad, tedy pipnuti pri startu se zapnutym ventilatorem sice zustal, ale uz to neni zdaleka tak casto, jako pred tim. Takze jezdim bez problemu a kdyz na me obcas piskne, tak mu to oplatim ... :-) -
« Re: 1.8T - super motor??? :-( No no!
to BMW 318 nemelo turbo, ja taky (ne)doporucuju ochcavku, dnes ukazovali v TV jak je mozne prekonat zamek dveri za 2 vteriny....:-) No a renault= z blata do louze. Ja doporucuji neco z japonskych vozu.....= 3x vetsi zaruka nez u evropskych aut....Jsou, ale lide, kteri tvrdi, ze zaruka je zbytecna... :-) -
« Re: 1.8T - super motor
1.8T je opravdu supr. Uz s tim jezdim vice jak rok a maximalni spokojenost. Pred tim sem pracoval v Nemecku a mel sluzebni bmw318 - vykon je u Octavky mnohem vyssi a o kroutaku ani nemluvim. Podvozek je sice o neco horsi, ale i tak hodnotim Octavku lepe. -
« Octavia 1,8T 110 Kw - Automatic Laurin a Klement
Znama by si do Prahy chtela koupit auto s automatem + obcas vylet do Nemecka! Co byste doporucili Octavii Laurin a Klement 1,8T 110Kw aut. nebo Renault Scenic 2,0 100Kw aut.!??????? Potreboval bych rychle vedet vas nazor, do konce brezna musi byt objednano!!!! -
« Re: Opět něco z cest.....
Zajimavy.. ja jsem sshopnej po Praze po pipnuti nadrze ujet nejakych 50-60km. Bojim se jezdit na doraz. To mi tam pak vejde nejakych 47-48litru. Akorat musim jezit nejak rozume. Jednou se mi stalo, ze mi pipla nadrz a nejakej priblblo se mi motal pred nosem a nemohl jsem ho predjet. Tak jsem se v 90km nastval, podradil jsem za 3 a "preskocil" jsem ho..:-))) He... Jake bylo moje prekvapeni, kdyz jsem si po par kilometrech vsimnul, ze lezim skoro na nule. A to se mi prave na tomto motoru libi. Ze pokud jezdit tak, abych neutratil hodne, tak neni problem po Praze jezdim 8.5l a to si to obcas seslapnu. A pokud chci trhat asfalt, musim jit hold kopat na zahradu a hledat ropu :-))). Ale ani to neni az tak priserne, teda mam na mysli spotrebu, ropu bych nekopal, jeste bych se uspinil. :-))) -
« Re: Re: 1.8T - trikrat kratke pipnuti...
No nevim, mozna ze to bylo tim, tezko rict... Ale je fakt, ze v te chvili by se ve mne krve nedorezal :-)) Ale pokud jde o tem alarm, tak to muzu testnout a uvidim... Ne ze by mi byl ten zvuk milej, ale nejak mi to neda spat, co to na me pipalo... :-) -
« Re: 1.8T - trikrat kratke pipnuti...
......a nemáš tam automatický měřič alkoholu v krvi na základě toho, jak dýcháš na nějaké čidlo. Pak se ti zatajil dech, a pohoda....:-)))) Jinak ale nevím, to jsem ještě nezažil......mně pípá jedině rádio a nebo nádrž. Ale teď mě napadlo, že pokud se aktivuje z nějakého důvodu alarm, signalizuje se způsob sepnutí poplachu na blikající ledce až do prvního otočení klíčkem, čímž se to resetuje. Nemá to s tím nějakou souvislost ?? -
« 1.8T - trikrat kratke pipnuti...
Zdar lidi,
Tak jsem si predevcirem sedal do octavienky. Mam ve zvyku otocit klickem do prvni pozice, pockat az zhasnou kontrolky a nastartovat. Jake bylo me prekvapeni, kdyz se po kratke chvili ozvalo trikrat kratke zapipani(znelo to varovne) a kontrolky normalne zhasly. Ale jinak nic. Klicek jsem vrati zpet a napodruhe normalne nastartovat(bez pipani). Do teto doby se mi to nestalo a potom uz take ne. Nevite co to melo znamenat? Nemam rad, kdyz na me auto pipa a uz vubec ne kdyz nevim co to znamena :-))) -
« 1.8T - super motor
Tak jsem mel moznost poprve ridit 1.8T Octavii, psalo se o tom hodne , ale kazdy to musi poznat na vlastni kuzi.Jakozto majitel TDI 66kw-audi, jsem byl z octavie naprosto nadsen, tichy motor, impozantni zatah, necitelny turboefekt.Brzdy se mi zdaly hodne ostre, asi jsem zvykly na jine.Co me prekvapilo byla spotreba,majitel sice na to moc neslape, ale i tak je dlouhodoby prumer 6.9l, dost solidni, ja jezdim s TDI za 5.5, a tento rozdil 1l, pri zcela jine dynamice je zanedbatelny, takze az narazim na jetou 1.8T okamzite kupuji. -
« Re: 1.6 nádrž
OCTAVIEmu to určitě jezdí mnohem líp než 1.6 74kW, mě zase moje 1.6 74kW jezdí líp než 1.8T/110kW a vám, co máte 1.8T to jede přece líp než Lambo GT/440kW... Podívejte se do dalších auditek, co tam pan OCTAVIA plodí za moudra a nebudete se už divit ničemu. (Promiň OCTAVIE, nechtěl jsem být osobní, ale tohle přece nemyslíš vážně.) -
"-- skrytý --" 24.03.00 07:39
« Re: TDI 85 @ 1.8Ti+4x4
Pánové nevěřím MB ani pozdrav. Od podzimu 1999 měla být Octávka 4x4 i v benzínu a doteď nic (vím, že se dělala na export). Pochybuji, že něco takového pustí na náš trh. TDI 85kw rozhodně v dohledné době nedostane. Priority bych odhadl VW-Seat-Audi-Škoda.ČAu LN -
« 1.6 nádrž
Kompletní zkušenosti s nádrží: u "mé" 1.šestečky jsou takové po pípnutí jde natankovat vždy tak 48 litrů když ještě se odjede takových 30 km po pípnutí tak se tam vleze 53 litrů. Jinak nádrž nám průměrně vyjde na 650km. Ukazatel je velmi přesny já jsem jel minulé léto ale už to nikdy nechci zkoušet tak mi to písklo zhruba 35km před naší benzinkou AGIP ve Zlíně a jak jsem byl už v Otrokovicích tak jsem viděl že ta ručička kleslauž do půlky červeného a po dojezdu k benzínce se tam vlezlo 54 litrů. Jinak dojed nádrž je ale pěkná nezodpovědnost. Jednak se tím na 99 procent stane něco s katalizátorem a jen se podívejte do ceníku kolik stojí nový.
Motor šlape jak hodinky konečně už zase jezdí jak dřív řek bych úplně stejně jak 1.6 74kw. -
« Re: obsah nadrze
...může mít za následek zničení katalyzátoru jednoduchým mechanismem : jak začne motor různě škubat, může našplíchat do výfukového potrubí nespálené zbytky benzínu, které při dalším nastartování můžou jednoduše shořet, a tím přehřejí katalyzátor který zničí.... Pro jedničku : OCTAVIE tomu náhodou dost rozumí, jenom teď musí jezdit pomalu, zajíždí totiž ten nový olej :-))))