OCTAVIA 1,8 Turbo...máte ji taky ??

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

31.03.00  21:30

« Re: zámek

Jo, jo zamky, cetl jsem cca pred rokem, ze nejaka pojistovna delala test vydrze zamku vse se pohybovalo od 5 sec (mercedesy aj) az po 120 sec nejaky Saab.=Prast jako uhod, me osobne by, ale stvalo kbyby kazdy vedel jak se jednoduse dostat do meho auta...:-(
    Pred nekolika lety jsem mel starickou fiestu `86 uz jsem s ni nemel zadne plany, pouze jsem si chtel vyndat neco z interieru (opravdu to bylo moje auto)Nemohl jsem najit klice, ale kombinacky, stipacky a nuzky na plech jsem mel.
    Trvalo mi mnoho minut nez jsem se prostrihal do dveri abych tam strcil ruku, vytrhnuti zamku nepomohlo, tahal jsem tam za vsecka tahla....(princip otevirani trosku znam)a presto jsem ten zamek neprekonal.Dostal jsem se tam tak, ze jsem ohnul horni ram dveri, sahl tam rukou a vytahl "cudlik" :-)
  • 00 Reagovat !

foto

31.03.00  18:01

« zámek

mercedes si taky myslel, že už má konečně "nedobytné" auto a pak přišlo pár "koumáků" z rozřízlým tenisákem a auto bylo za 5s otevřené. nic (ani nikdo) není dokonalý!!!
  • 00 Reagovat !

foto

31.03.00  17:57

« to: octavia

a já myslel, že to bude všem hned jasný, když jsme v rubrice O 1.8T ?! jinak si taky myslím, že to bude nějakým čidlem. u 1.6/55 mi odešla asi 10x lamda a 1x něco dělali s čidlem klepání. jinak mi dali v autosalonu 2-letou záruku tak ať se předvedou...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.03.00  16:43

« Re: ZÁMEK

Něco od konkurence:
    Pražští policisté písemně vyzvali mladoboleslavskou automobilku Škoda k výměně nevyhovujících zámků u vozů Octavia. "Policisté žádají, aby automobilka tímto způsobem ztížila vykrádání a odcizování těchto vozů," řekl ředitel pražské policejní správy Radislav Charvát. Potvrdil, že k ukradení nebo vykradení octavie zlodějům stačí malý šroubovák a dvě vteřiny času. V současné době si jen v Praze každý týden poradí zloději a vykradači aut s celou stovkou Octavií.
  • 00 Reagovat !

foto

31.03.00  14:44

« ZÁMEK

No já si jenom pamatuju, že ještě asi před rokem byla Octávia v hodnocení zabezpečení na velmi dobrém místě. Pak nějaký parchant vymyslel kam směrovat tu hrubou sílu a naučili se to ostatní parchanti.... Zajistit se to dá . Vložka se dá např zalepit v tělese kliky, nebo po demontáži zajistit jednoduše přídavným červíkem ...Jenže pak abych se bál, že mi vylomí půl dveří. Jiná možnost je tam dát vložku bez zámku - která se prodává za pár desetikorun - a přes ní dát slepou černou krytku- ta se taky prodává.. Pak se auto jeví jako bez zámků ve dveřích. Bez centrálu to samozřejmě na nic není :-))) Ale problém to neřeší, akorát že nemusíte pořád měnit zámek, ale jenom ty krytky. Do auta se ale přes centrál stejně dostanou. Jediná šance je odpojit resp. vyhodit ovládání centrálu ze dveří, nebo alespo ň dát před drážku, do které zapadá zámek, nějakou krytku nebo plech, aby to nemohl ovládat šroubovákem. Vše ale vyžaduje dálkové ovládání....nebo to odemykat přes kufr. A mimochodem : rozbité okno u Octávky nic neřeší, protože zamčené auto nejde otevřít ani zevnitř...jedině tam vlézt tím oknem.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.00  23:41

« Re: otáčky

Ty jsi dobrý tak ty chceš radu a nic o tom neřekneš model druh motoru kolik má najeto to jsou důležité údaje bez tědch ti nikdo dobře neporadí.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.00  22:59

JardaBar nema tak docela pravdu - protoze pokud se ti to stava pravidelne, jde o zavadu.
    Zrejme je poskozene nejake cidlo, ale ktere, to nelze rict. U modernich motoru je jich totiz "zu moc". Takze nejspis bude potreba zajet na diagnostiku - ona si totiz ridici jednotka pamatuje chybove stavy. Neco podobneho se mi stavalo u starsiho Golfa, byla to Lambda. Ale opravdu nevim, mozna to u tebe bude neco uplne jineho (ale obecne cidlo na 90%).
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.00  20:08

Z toho si nic nedelej. Proste ta vstrikovaci jednotka neni dokonala. Ona si meri podtlak motoru, jeho teplotu atd. a z toho vyhodnocuje kolik pujde do motoru paliva. Bohuzel obcas dostane malinko spatne informace, resp. muze posilovac brzd sebrat podtlak a motor najednou klesne z otackama. Tech moznosti je spousta. Ja mam stareho Civica (90 rok), jiz ma samozrejme vstrikovani (ne ctyrbodove jako nynejsi modely, ale dvoubodove), a obcas se mi stane ze kdyz prijedu v zime do obce a zpomalim (vetsinou kdyz sjedu z dalnice, kde se jede rychle) na padesat a vyradim, tak ma motor naopak vic otacek (asi 900, mel by mit 750). Je to tim, ze se "nalapal" hodne studeneho vzduchu a ta strikacka si proste "mysli", ze je motoru chladno. Tak prida.

Evropsky auta jsou s cidly a elektronikou bohuzel jeste trochu pozadu a tak se ti podobne pripady mohou stat i u nove Octavie.

JardaBar
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.00  19:37

« Re: 1.8T - super motor??? :-( No no!

To Vladap
    Mas pravdu....
    Ochcavka neni uplne spatne auto, nema cenu psat v cem je dobra a v cem spatna obojiho by se naslo dost. Ohledne "i nejlepsi mercedes se muze posrat" NIKDO tady netvrdi, ze Mercedesy jsou Extremne kvalitni tak pozor na vec. Jsou hlavne Extremne drahe a do urcite miry luxusni...:-)
    A v cem jezdim?Toyota Paseo a Subaru Legacy :-)
    Fine jsou taky motorky...Pripada mi, ze vsichni kecame jen o autech, jak je super zrychlovat za 12,10,8 nebo dokonce 6 sec....:-)Motorky delaj 0-100 i za 3...to je jiny kafe..:-)
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.00  18:17

« zámek

mě ho vyndali, odemkli a zase vrátili. (a vzali si jenom probodlou rezervu) oprava stála vč. nové kliky kde byl malý ďobanec asi 600,-
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.00  18:09

Mandant> "A kdyz se v aute nic nenechava, tak zlodej nema duvod ten zamek nicit..." - to jsem si myslel taky, není tomu tak. Nejhorší na tom je, že ti nic neukradnou, jen ti zničí zámky. Takže je to spíš vandalismus...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.00  13:51

Polemika nad polemiku... Proc bych si mel kupovat japonske auto, kdyz jsem spokojenej s oktavii?? Me ta moje 1.8T staci a nemuzu si na ni stezovat. Ty urcite budes namitat, ze s japoncem bych byl jeste spokojenejsi. A az mi na nem odejde neco po garancce, zaplatis mi to ty? :-) Asi ne, ze jo... No jo, budu mit dve alternativy. Bud koupim neco v znackovem servisu a pujdu se past a nebo neco sezenu nekde na ruznych mistech a budu riskovat. Sorry, ale ta octavka me vzdy vyjde levneji... A zastavam nazor, ze je to take spolehlive auto. Smulu proste muzes mit i u mercedesa nejvyssi tridy a nic s tim neudelas. Mel by si si uvedomit, ze nic neni dokonale...
    Vsimnul jsem si, ze vetsina lidi, kteri hani octavie(nebo cokoliv jineho) a predhazuj jine auta, zapominaji na fakt, ze by mohli take upozornit na nevyhody toho predhazovaneho auto. Neco jsem tady cetl o tom, ze se nekomu pres zamek(japonske auto) chmatek nedostal, ale pre okenko jo.. Okenka maj vsechny auta, ze jo. Znamej ma v oblibe japonce. Mel tojotu a pak hondu. Obe mu ukradli behem dvaceti minut za dne(v prvnim pripade se vratil k auto dokonce asi po deseti az patnacti minutach). Muzete mit moskvice na slapani, ale pokud vam na nej narazi profik, ktery se na ne specializuje, muzete to mit treba prisroubovane k silnici, je vam to prd platny. Pokud si to jednou vyhlidne, tak to stejne ukradne... Apropo RadekG co mas za auto?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.00  12:45

Ale prekonanim zamku dveri si zlodej moc nepomuze. Je tady jeste immobilizer a construct. A kdyz se v aute nic nenechava, tak zlodej nema duvod ten zamek nicit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.00  07:08

« Re: 1.8T - super motor

k zámku: nejde ta vložka nějak zabezpečit?(dodatečně pojistit proti vyloupnutí) dík LN
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.00  21:16

« Vsem:Otevreny boj

> Nesoulozte 30. dubna !!!
    > > >
    > > >Prectete si prosim tuto zpravu a predejte ji dale, mohla by se z ni
    > stat
    > > >genialni akce, pokud budou vsichni spolupracovat!
    > > >
    > > >Toto je protestni akce proti stale klesajici podpore mladych rodin s
    > > >detmi, ze strany naseho statu.
    > > >
    > > >Neustale stoupajici ceny a zivotni naklady rodin s detmi ziskavaji
    > > >pomalu zastrasujici rozmery, zatimco podpora statu neustale klesa.
    > > >Je nejvyssi cas na reakci postizenych.
    > > >Celosvetove klesa ochota pocit dite neakceptovatelnym zpusobem, i kdyz
    > > >jsou miliony spermii v zasobe. Nyni se muzi rozhodli
    > > >snizit svou produkci o dva milony spermii denne, aby umele snizili
    > > >porodni krivku v Ceske republice.
    > > >Vsechny postizene zeny jsou nutne vyzvany k protitahu.
    > > >Rozhodujici den je 30. dubna 2000.
    > > >Pokud tento dne nebude nikdo soulozit, nemuze si stat teto skutecnosti
    > > >nepovsimnout, nebot za chvili by jiz nebyl nikdo v produktivnim veku,
    > > >kdo by prinasel penize do statni pokladny.
    > > >Musime si povsimnout toho, ze mame moc - meli bychom si ulevit.
    Dnesni
    > > >moderni komunikacni prostredky umoznuji informovat o teto akci ve
    > velice
    > > >kratke dobe obrovske mnozstvi lidi..
    > > >
    > > >Soulozte pred, nebo po 30. dubnu 2000, ale:
    > > >
    > > >NESOULOZTE 30. DUBNA 2000 SE ZADNOU ZENOU!!!
    > > >
    > > >Tato akce je nutna proto, aby par milonu lidi ukazalo Zemanovym
    > > >prestarlym estebakum, ze se jim prejida neustale placeni
    > > >cim dal vice penez za alkohol a cigara a maji toho tak akorat po krk.
    > > >
    > > >Spolupracujte!!! Predavejte tuto zpravu dale!!! Poslete tuto informaci
    > > >svym pratelum a znamym.
    > > >Pomozte udelat z 30. dubna 2000 pro nase zeny nezapomenutelny den!
    >
    >
    >
    ----------------------------------------… />

• 00 Reagovat !

foto

29.03.00  18:34

« otáčky

občas se mi stane, že při vyšlápnutí spojky (třeba na křižovatce) otáčky klesnou tak na 500, motor začne lapat po dechu a zase je vyžene výš kde se ustálí. neví někdo vocogo?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.03.00  12:34

Mě octávku vykradli přes zámek už 4x. Odnesli si vložku, v servisu mě ubezpečili, že vyrobit podle ní klíč není žádný problém. Takže: výměna kompletního setu zámků 6000Kč. (Hodnota odcizených věcí byla 25Kč.)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.00  22:24

Jen si ji kup, at Ti ji zlodeji vemou. To, ze stejne zamku dela VW a seat je jen dukazem, ze jsou to lemplove a duvod proc se tato auta nejvice kradou......
    Me chteli vykrast Toyotu, zamek znicili, ale neprekonali........okno jo... :-(.
    Jde minimalne o princip......
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.00  20:03

Dík za názor!!! Vypadá, že se opravdu bude kupovat ta oktávka, ale ještě prosím o rady!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.00  20:01

« Re: 1.8T - super motor??? :-( No no!--zámek

S tím zámkem jsem to viděl, ale nechává mě to celkem v klidu! Do auta se vždy nějak dostanou (okno je nakonec vždy nejrychlejší) spíš jde o to jestli s tím odjedou!! Ty zámky dávají i na všechny SEATY a VW! Spíš se zlobím na NOVU, že to naučili i ty lapky, kteří to ještě neuměli!!! Jako spořádaný občan Vám otevřu feldu asi tak za 5s - bez poškození, tak teď už vím i jak na OKTAVKU!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…