OCTAVIA 1,8 Turbo...máte ji taky ??

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

19.04.99  15:58

« Zapéct TURBO ??

O zapečení Turba už jsem několikrát něco slyšel ...Víte o tom něco víc ?? Něco ověřeně konkrétního ? Pokud to chce jiný olej, měl by tam snad být , ne ?? Za ten měsíc, co to mám, jsem ještě nic nezadřel,( akorát mi někdo objel dveře klíčem :-)) )
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.99  15:55

« Re: new

No tak ten zvuk by mi možná vadil... POkud tomu dobře rozumím, tak by to mělo mít i menší vliv na spotřebu. Já na plný knedlík :-))) nejezdím, takže asi se uskromním se svými 150 koníky. Přesto : kolik stojí ten chip a filtr ??
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.99  13:53

ahoj DIM, takze chip meni predovsetkym plniaci tlak turba , a o par milisekund necha dlhsie otvorene vstrekovacie trysky pei vstreku benzinu, meni to aj cas zapalu.Krutak je teraz kolem 270Nm pri trochu vyssich otackach- 2650- ale turbo pri tom piska jak salene,hehe, pri seriovej verzii som turbo pri plnom plyne vobec nepocul, bolo to ako atmosfericky motor, teraz pri beznom jazdeni tiez tazko spoznat ze ten motor ma taky vykon ale ked tam dam plny knedlik tak je to lepsi efekt ako VTi pri Honde.:)))fakt.Pruznost je uzasna na to ze je to len 1.8L, 80-120 v 4. za 6.8s.ahoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.99  13:46

residents ahoj, K&N pomuze trochu ale bez jinych uprav to pri seriovych 150PS neni tak citelne.Inac cistiace schopnosti su lepsie ako pri seriovom , zaruka na filter je 1 000 000 mil , je k tomu cistiaca a olejovacia suprava, cisti sa to po asi 75000km.Chcel som kupit open air intake filter, to je namiesto seriovej krabice , robi to aj trochu lepsi zvuk a vyssi vykon ale nenasiel som ho na octaviu.:((.ahoj
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.99  13:42

ahoj Honza, viem ze 50PS je dost ale ten motor ma skutocne velke rezervy.V podstate s tym sanim a filtrom by to malo byt okolo 205-210PS, samozrejme je tam Mobil1 synteticky olej , menim ho kazdych 10 000km, lebo maze aj turbo tak aby som ho nezapiekol.:)))
    Inac rozne nemecke firmy ten motor vedia vypspikovat az na 320PS(Lotec,Digitec) ale to uz je za 10000+ DM.ahoj
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.99  13:12

« Re: testy.....

Vidíš, vidíš ! Kdyby sis koupil 1,8 Turbo, tak bys tak rychle nikdy nejel, protože to při 144 km/h žere jako kráva :-))))) Tak bys ušetřil dvakrát !! :-)))) Vždyť jsem to říkal, že provozní náklady na TDi jsou vyšší.....:-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.99  10:42

Jeste minulej tejden jsem varoval pred rakouskejma polisama a ted jsem do toho sam spadl. Vcera, mezi Vidni a Mikulovem mne namerili na normalni silnici (ovsem rovna a siroka jako krava) 144 kmh, povoleno 100 kmh. 500 silasu adieu !
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.99  10:41

Plus 50 PS ?? To je opravdu nemálo....Víš o tom něco víc ? Co to nové programování dělá ?? A hjak se změnil mimo, ten výkon , kroutící moment a jeho průběh ?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.99  09:47

Jak pomůľe ten samotný filtr K&N? Není větąí průchodnost na úkor čistících schopností?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.99  08:21

Máš pěkný žihadlo, ale že by jen upravený chip + sání dělal rozdíl 50 HP, to se mi nějak nezdá - to by ten motor musel mít sakra rezervy - no, třeba to tak je, hlavně aby ti to vydrželo.
    Čau Honza - X
  • 00 Reagovat !

foto

19.04.99  01:49

« new

ahojte
    na Octavku s motorom 1.8T som si sice trochu pockal ale stoji zato.DIM ma s tou spotrebou pravdu.Ja osobne po meste jazdim na 6.6 az 7.9 ked jazdim kludne ale nikoho nebrzdim.Minule to vyslo az na 10.5 ale to som sa nahanl s Golfom VR6 tak preto.Inak Octaviu mam trochu upravenu, chip od fy Wetterauer+50PS, filter K&N , sacie potrubie od Abt.Rozdiel je velmi velky oproti seriovej verzii, zatial motor ma 36000km a chvalabohu bez problemov.Spotreba vobec nesla hore po uprave co mi vsak vacsina kamaratov neveri , samozrejme aj so seriovym motorom sa da ist na priemer 12-15 ak clovek slape ako blazon.
    Rad by som vedel ci niekto z vas nema tiez trochu modifikovane auto, len zo zvedavosti.caute
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.99  00:00

« Re: Někoho nepřesvědčíš..:-))))

Lidi, tuhle rubriku čtu zatím čistě ze zvědavosti, protože sice o OK (Octavii Kombi) moc a moc toužím, ale stále jezdím se svou stodvacítkou (1,2 manual injection, 8V). Ale co se týče spotřeby, já to DIMovi věřím. Mě taky nikdo nechce věřit, že se svým dědečkem, který už překročil 160000 km jezdím v rychlosti 100-110 kmh kolem 6,2 l na 100 km. A navíc, známý, co OK má, tvrdí, že se s tím dá jezdit za sedum, ale i za čtrnáct, u turba záleží na terénu a na stylu jízdy dost extrémně! Mějte se fajn, ať jste spokojeni, třeba se někdy zařadím mezi Vás!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.99  10:58

« Re: Dobra rubrika

Jedničko, já si myslím, že je to něco za něco ....něco ušetříš na palivu a něco zase zaplatíš na ostatních vícenákladech - pojištění, povinné ručení, případné opravy po záruce...ale obecně si myslím, že pokud bych jezdil víc na krátké a převážně městské trasy ( já jsem z Ostravy, to zas tak typické město není...)určitě bych volil TDi.... Ale ve větších rychlostech se začíná projevovat rozdíl va výkonu a hlavně rozdílný průběh točivého momentu. TDi 81kw má sice 235 N/m při 1900, ale pak to hodně rychle padá. 1,8 T má " jen " 210 N/m, ale od 1750 do 4 600 N/m !!! Ale docela bych si to stebou tak na týden prohodil...:-))))
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.99  10:51

« Někoho nepřesvědčíš..:-))))

Lidi, já vám snad budu posílat ofocený počítač nebojáužnevímco :-))) Na jednu nádrž ( do kontrolky ) najezdím k šesti stům kilometrům, poslední průměrná spotřeba 7,4 ( od tankování do tankování ) . přísahám !!! :-))) Nejsem žádný Schumacher, ale při docela svižné jízdě se do dá v průměru kolem 8 fakt jezdit v pohodě !!! Pokud ovšem nejezdíte jenom nebo většinou po městě, myslím tím město typu : jedna, dvě, brzda, stop, jedna, stop.... :-))) Tam se moc ušetřit nedá....Ale za tím průměrem do 8 si naprosto stojím, a nejezdím s kloboukem :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.99  07:04

Hm, deset mesicu je malo, to se pripadny prodej neprijemne prodrazi. Ja mel to stesti, ze jsem mel svou feldu "uz" 4 roky a tak ta Octavka prisla na trh (pro mne) v pravy cas.

Kdyz sbiras ty informace, pak dnesni cesta do prace (nejdriv se studenym motorem pres mesto, pak po okreskach pres huste nasazene vesnice taky s nejakym tim semaforem, celkem 28 km, prumerna rychlost 55 km/h, prum. spotreba 5.2 l).
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.04.99  23:10

Zatial mame na Golfe natocenych cez 25.000 km a je to v pohode. Sice niektore plasty uz drncia. A to by sa v aute za 800 tisic stat nemalo. A moja Felicia este chvilu bude musiet sluzit. Ved ma len 10 mesiacov a na tachometri len 19.000. Ale aj tak by som radsej Octaviu Combi. Takze zatial usilovne pracujem (zbieram koruny) a zistujem susenosti stastnych majitelov.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.99  08:47

Dobre rano Diamante. Vitam te coby potencionalniho Octavistu Combistu. To dilema je vecne: tichy chod x spotreba. Taky jsem mele bezesne noci, kdyz jsem se rozhodoval, projel jsem prakticky vsechny modely. Chtel jsem SLX v lepsim vybaveni a tam uz mne na rozhodovani zbyl jen benzinak 110 kW a diesel 81 kW. Uz jsem to psal, ze benzinak mne dostal svou super tichou jizdou, ale nakonec jsem se zalekl te spotreby, nic proti dimovi, ale jestli si to trochu nepribarvuje, tak mel asi mimoradne stesti. Ja jsem se s tak priznivou spotrebou jeste nesetkal. Naproti tomu, spotreba u TDIcka je zase jeji hlavnmi trump, samozrejme i to, ze ten motor je vyzraly a patri jednoznacne k nejosvecenejsim a nejslepsim na trhu vubec. Dynamika je skvela, predjizdeni je pozitek.
    V Golfu jsem nesedel, takze nemohu srovnat, ale mne ten hluk zase tak velky nepripadne, fakt ne. Clovek tento motor vubec nemusi moc vytacet, jede to skvele uz od nejnizsich otacek, takze hluk se da snizovat i timto, jezdi-li clovek rozumne.
    Ale urcite te nechci lanarit, je to tve rozhodnuti. Good luck !
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.04.99  22:57

« Dobra rubrika

Radim sa ku skupine majitelov. Lenze ja som si kupil Feliciu Combi a pol roka na to sa objavila v predaji Octavia Combi. A ja teraz po nej pokukujem. Na Felicii mi tiez vadi ten hluk, ale za to spotreba je dobra. 1,8T som sice neskusal, ale pacilo by sa mi to. Aj ja by som chcel nieco tiche. Ale bojim sa velkej spotreby. Len tak by sa o nej tolko nepísalo! 1,9TDI ma velmi nezaujalo. Mame ho v Golfe a ten hluk, no nie je to ono. Ked prekrocis 3000 otaciek, tak to je uz hrozne. A rano za studena detto. Dynamika je super, predbieha sa s tym ozaj dobre. Takze zatial mi to vychadza na 1,6/74 alebo 1,8/110. Inak mam radost z tejto rubriky, lebo o 1,8T by som sa rad dozvedel viac.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.99  16:53

Je fakt, ze v Rakousku to muze byt drahy. Radeji jsem sve TDIcko vyzkousel u nas, ale prece jen jsem mel bobky a pri 190kmh a 4000 otackach jsem tu nohu dal pryc, ne ze by mi ta rychlost pripadala nejak velka a ne ze by to uz nechtelo dal jet, cloveku to vlastne ani neprijde, k memu prekvapeni, ale nemel jsem chut sponzorovat nasi policii a tak jsem se radeji vratil k rozumnejsi rychlosti. Tech 110 koniku bohate staci, nevyuziju ani ty.
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.99  14:59

« Pro Jeníka :

Když se tak zpětně dívám, můžeš mi jmenovat ty motory s výkonem 140 - 160 koní a s nižší spotřebou ??
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…