OCTAVIA 1,8 Turbo...máte ji taky ??

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

04.06.99  12:08

« Re: Seřízení převodovky....

Zkusil jsem se také cvičně informovat v jednom pražském servise. Když jsem jim vysvětlil, jaký mám problém, tak se ptali, jestli tam nemám namontované mechanické zabezpečení řadicí páky. Já ho tam mám, tak mi doporučili nechat to zkontrolovat.
    Včera jsem najezdil asi 120 km a problém jsem s tím neměl, tak ještě počkám a budu to sledovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.99  14:39

Zajímavá teorie. Když už budeš měnit tu převodovku, tak bych si tam nechal dát šestistupňovou. To by byla teprve paráda a možná by klesla i spotřeba. O víkendu jsem byl kousek od vás, ve Frenštátu a pr. spotřeba byla (z Prahy)9,5 l. Je fakt ,že jseme nejeli zrovna na spotřebu. Po dálnici 160-200 km/h. Jede to fakt pěkně.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.99  11:27

Teď jsem zjistil zajímavou věc, která snad potvrzuje mou teorii : v momentě , kdy tam ta jednička nejde, nechám nohu na spojce, stejnou silou tlačím na řadící páku a prudčeji šlápnu na plyn. A je hned tam !!!! :-))) Z toho usuzuji, že tím, že se celý motor vlivem prudké změny otáček vychýlí v silenblocích, změní se trochu i poloha převodovky a tím i tah lanka !! Ještě to několikrát vyzkouším , jestli to nebyla náhoda... a pak si nechám tu převodovku v záruce vyměnit, a tuhle si schovám :-)))) Asi mi ji nedají :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.99  13:48

.........zpátečka je v pohodě, ale je to hrozný nezvyk, zpočátku jsem několikrát při rozjezdu od obrubníku zkontroloval rukou, že tam je jednička ( a ona to zpátečka, mrška), a vyrazil jsem vzad :-))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.99  13:46

Vzhledem k tomu, že jsem z Ostravy, tak se vservise asi nesejdem :-)) To by byla velká náhoda.... Zatím čekám na to, co se dočtoub technici v chytré knize, což nakonec avizovali, že udělají. Já si myslím, že na to je trřeba jít normálním rozumem : těžko se můžu domnívat, že by to měla být opravdu závada v převodovce, když to normálně fungovalo a teď to nejde jen zcela výjimečně. Trošku špatně tam šla někdy dvojka při prvních rozjezdech se studeným motorem, ale to jsem bral jako normální. Pokud však po 10 000 začíná trošku zlobit i jednička začínám mít pocit, že celá " levá " strana ( t.j. jednička a dvojka ) neřadí přesně. A přenos pohybu páky doleva a doprava jen jedním lankem. Takže si myslím, že je poměrně jedoduchá záležitost zkusit to lanko prostě trochu přitáhnout. Zatím nevím, dám Ti vědět v pátek nebo v příštím týdnu, co vymysleli autorizovaní technici.....
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.99  12:29

Nazdar DIMe, tvůj přispěvek mě opravdu moc nepotěšil. Stalo se mi totiž také několikrát, že se mi nepodařilo zařadit jedničku na první pokus, ale pak už tam šla jako po másle. Vzhledem k tomu, že mám svojí O. 1,8T jen 12 dnů a nejezdím s ní zatím každý den, jsem se domníval, že nemám to řazení ještě na 100% v ruce. Po přečtení tvého příspěvku mě to začíná mírně zneklidňovat a silně zajímat. Do jakého servisu jezdíš? A co zpátečka, ta ti chodí normálně? Co s tím?
  • 00 Reagovat !

foto

02.06.99  10:22

« Seřízení převodovky....

Občas se mi stane, že jde špatně zařadit jednička :-((( Většinou vždy, když potřebuju rychle vystřelit na zelenou, auto za mnou už mi olizuje nárazník, já pak provinile vyrazím, a vypadám, že mi nic nedělá větší potěšení.....Ale pokud vím, 1,8 T má LANKOVÝ mechanismus řazení. Nevíte někdo o tom, jestli se ta lanka dají jenom nějak jednoduše nastavit ??? Mám tam asi 10 tis km, je možné, že si to seřízení žádá. Odborníci v servisu dělali chytré, pak tam 20 minut něco jako dělali, pak mě provezl...samozřejmě, že to běhalo....a řekl, že to spravili. Když jsme chtěl vědět jak, tak se přiznal, že tam nic " neviděli " :-))) a že to promazali !!!! A jestli prý to bude pokračovat " budou se muset podívat do převodovky :-))) !!! V druhém servise mi dokonce řekli, že ať si nedělám starosti, že to je přece v záruce, že s převodovkami se stejně u nich nic nedělá, a že mi z Boleslavi nechají poslat novou :-))) Tak ještě počkám tak půl roku, a budu mít novou převodovku po 50tis km :-))) Ale vážně : nevíte někdo něco o tom, jak se stěmi lanky dá něco dělat ???
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.99  09:41

« Re: Poslední příspěvek pro takytechniky

GAPA : To je fakt dobrá komedie . Já jsem schválně zkopíroval tu její odpověď i stím vadným ľ místo ž :-)))) Ale jestli je to fakt pravda, napiš jí tam ten dotaz znovu i s tím, že na stejný dotaz můj odpověděla jinak...A až ti odpoví, tak to tam pošlu zase já :-))) Není možné, že bychom se postupně nedopracovali k nějakému kompromisu :-)))) Ale že ty otáčky jsou asi fakt tak vysoké snad dokazují i ty další, tuším dva, příspěvky .. Asi to tak bude, teď už jsem o tom přesvědčen. Ale loboval jsi hezky ...Nobelova cena.....asi se tam přece jenom přihlásím...:-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.99  00:00

To: DIM. Je zajímavé, že i mně paní Brůchová ze služ.zák. ŠKODA na tu otázku o těch otáčkách odpověděla. Zajímavé však je, že mi poskytla úplně jiné informace než ty tady uvádíš. Je pravda, že to co mi napsala tak trochu popírá to co jsem tvrdil. To nezapírám. Ovšem ty hodnoty byly asi poloviční než udáváš ty. Výsledek =====> pokud nekecáš ty, tak si paní Brůchová píše sprominutím co ji napadne. Docela dobrá komedie.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.99  16:17

« Re: CD ROM Octavia combi je ZDARMA !!!

......jo, a přišel mi k tomu průvodní dopis, že pokud chci další kusy, mám je kontaktovat na nějakým jméně...že bych vám je pak za 50,- posílal dobírkou ?? :-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.99  16:15

Tak jsem se trochu opozdil, CD přišlo fakt obratem, krásný obal, pěkný obrázky...no ale nic nového k nalezení tam není. Na CD by se toho mohlo vejít i víc...třeba z techniky. Ale jinak alespoň ta snaha se cení :-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.99  09:17

Diky, uz je objednany.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.99  08:39

Vlez na www.skoda-auto.cz, potom do oddělení Prodej/Sluľby a tuąím pododdíl Jsem tu pro Vás, rozvine se nabídka a úplně vlevo dole je Nové CD ROM. Tam kliknia stačí vyplnit údaje kam ti ho mají poslat a máą to zadarmo, zadarmo, zadarmo...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.99  08:34

Nic takovyho jsem tam nenasel ? V jakem oddilu tzo je ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.99  17:19

« Re: 1,8T x VTI

Ahoj King.Musim ta sklamat , stou akceleraciou na 5 v porovnani s Civicovou 3 je to pravda.Sorry.Hondu som vlastnil pred 3 rokmi ale pamatam si to velmi dobre.Mam totiz vytipovany jeden taky dlhsi kopec(mimo inich) nedaleko mesta kde zdola rozbieham kazde auto najprv na 5. z rychlosti 110 a sledujem na aku rychlost sa dostane az k vrcholu kopca a druhy pokus je stale maximalna akceleracia z nizsich prevodovych stupnov.A Octavka tu dosiahla v obidvoch pripadoch vyssie rychlosti , aj ked subjektivny pocit zo zrychlenie bol vacsi aj v ovela slabsich autach co som skusal ako v Octavii pretoze tu okrem piskania turba a pohybu ruciciek tachometra a otackomeru vobec rychlost necitit.Ale rozdiel v rychlosti je ina vec ako zazitok pri tom.Okrem toho pri dlhsej jazde napr. do Nemecka mi tichsi motor viac vyhovuje.Ked som jazdil sutazne tak o tichsom motore som nechcel ani pocut,hehe.Inac este jedna malickost na zaver.Na konci aprila na ceste z Bratislavy som medzi inymi(napr.aj kamarata na sluzobnej 750i)asi po 25 minutovej nahanacke zlozil Intergu Type R, s Blavackimi cislami.Co ty na to?Napisem ti o tom viac ak chces. Skoda, Octaviu som predal pred par dnami,dostal som velmi dobru ponuku za nu,tak uz sa tesim na nieco nove.ahoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.99  16:10

www.skoda-auto.cz
    Mimochodem, taky jsem ho dostal okamzite pred 3 tydny. Alespon ve skodovce samotne je customer service na urovni...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.99  15:42

Na jaky inetovy adrese se to CeDecko da objednat ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.99  15:16

« To: DIM

Já měl Uno Turbo a brácha má teď Lancia Delta HF Integrale a ľádná tisková chyba to není, protoľe na Unu točilo turbo snad max. 130000 ot/min a u Punto GT snad aľ 150000 ot/min, takľe s tou oktávkou to bude podobný. U HFefa, jelikoľ je tam max. plnící tlak asi 1.2 baru (nebo v čem to je), tak tam nevím kolik těch otáček je. Uno mělo max. plnící tlak pod 1.0 asi 0.7 - 0.9.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.99  15:11

« CD ROM Octavia combi je ZDARMA !!!

CDéčko jsem si objednal, bylo zdarma a přiąlo asi za tři dny !!!!!!!!!!!!!! od objednání přes internet !!!!!!!!!!!!!!. Přiąlo v originálním plechovým pozdru a obsah CDéčka je podle mě dobrej a i ta prezentace je velice dobře udělaná. Shrnu to - pěkný CD ROM.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.99  14:27

.....no a já jsem si dal taky tu práci a znovu jsem zkusil otázku přímo na Škodu přes link skoda.com. A oni odpověděli !!! :-)))) Sice ženská :-))) , ale přece !! Pro autenticitu přikládám původní citaci :
    k Vaąemu dotazu mi kolegové ze servisních sluľeb poskytli
    následující
    informace:
    Při natankování benz. 98 okt. nedojde k výraznějąí
    změně parametrů motoru.
    Výkon je vľdy podřízen exhalacím. Poněkud klesne spotřeba
    paliva, vhledem k
    moľnosti nastavení pro lepąí spalování ( jednoduąe
    řečeno) ale nedosáhne
    vyváľení k ceně paliva.
    Otáčky pro turbo:
    provozní 130 000 ot.
    max. aľ 180 000 ot.

S pozdravem
    Helena Brůchová
    internet-sluľby zákazníklm
    ( V první fázi otázky jsem se ptal, co udělá s motorem benzin 98 okt. ) Gapo ?? Kde jsi ?? :-))) Ale tak zle to nemyslím, já jsem se nad tím taky zarazil a váhal, přesto že jsem strojní obory studoval..... A mimochodem, Skoda a.s. nabízí nějaké CD o Octavii, tak se na těch stránkách dá objednat, o ceně tam nic není a je tam pár " děkovných dopisů " :-)) Čekám ho každým dnem, pak můžu informovat víc !!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…