OCTAVIA 1,8 Turbo...máte ji taky ??
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
Diamant 08.09.99 22:32
« Krivky + nádrž LPG
Krivky som poslal na všetky adresy. Bohužiaľ 2,0 ani 1,4 nemám. Keď ich niekto bude mať, tak nech mi ich pošle a ja ich dám do rovnakej mierky, ako ostatné, lebo tak sa ľahšie porovnávajú.
Placatú nádrž na LPG predsa nie je ťažké vyrobiť. Stačí ak sa pozriete na konštrukciu plochej batérie 4,5V. Jednoducho sa zvaria napr. tri menšie valce (nádrže) a prepoja sa priamo v mieste dotyku malou štrbinou. A je to! -
« KADDÁFÍ CAR !!
Viděli jste ten nejbezpečnější vůz na svět, který vymyslel Kaddáfí ?? No mě každopádně zaujal ten tvar kanoe. Geniální !! V podstatě kdaby všechny auta měly takovou příď, tak by v podstatě nebyly žádné čelní nárazy. I sražení chodci by to většinou schytli jen tak z boku. Pokud by ho netrefili rovnou do rozkroku...... I parkování těchto vozů - příď vedle přídě - by teoreticky šetřil ubývající parkovací plochy. A navíc , pokud by se tomu daly odolné nárazníky, by se tím skvěle otevíraly dveře do garáže ... -
« Re: plyn
Možná jsem to trochu přepískl s tím, že placatou tlakovou nádobu jen tak někdo nevymyslí ...Spíš mi šlo o to, že dodatečná nádrž se bude těžko pasovat někam pod různé druhy sedadel nebo podlah, jiná než rotační nádrž asi bude dost drahá a navíc díky předpokládané tlustostěnnosti i dost těžká. ale Mercedesům to asi nevadí. -
« Re: plyn
Nejsem extrémním zastáncem LPG i když ho mám.Ale k těm sériovým montážím.Než jsem si nechal LPG instalovat tak jsem nějaké materialy prošel.Vše začne ve Franfurtu.Reneult a další značky dokonce i pan Mercedes by měli své patenty obou pohonů představit.Zjednodušeně co jsem se dověděl je to že nádrž pro plyn má být pancéřová v podlaze automobilu.Přepínání pohonu jsou pěkně integrovány do palubovky a plnění nádrže LPG je hned vedle hrdla plnění benzínu skryté pod víčkem.Montáž LPG lze objednat jen u koupi nového vozu.Příplatek cca 20000kč -
« Re: Plyn
Jen jezděte všichni na plyn !! Pak bude benzín pro nezájem levnější a levnější a plyn se nebude stačit tím plynovodem tlačit a bude dražší a dražší...a ještě vyšší spotřeba..:-))) Ale tak mě napadá, může na plyn i turbo ?? Troufli byste si to někdo ?? A s tou nádrží pod sedadly : problém je asi v tom, že tlakové láhve, což tyto bezesporu jsou, jsou válcové, kulové - no prostě rotační proto, že jsou většinou bezešvé nebo jen s jedním svárem a hlavně mají velkou tlakovou odolnost . Nic placatého asi nikdo jen tak brzo nevymyslí!!! -
Diamant 06.09.99 23:07
« Plyn
Ja by som si plyn do auta robit dodatocne nedal. Aj ked vela ludi mi hovori, ze ked mam Combi, tak to ani nezbadam. Ale casto je potrebne aj zlozit sedadla a s plynom mi to uz asi vela nepomoze. Ale nie o tom som chcel. V najnovsom Automobil Revue som cital, ze nejaka automobilka (... som to zabudol ktora) uz montuje "plyn" do aut seriovo. Pokial by teda nadrz napchali volakam inam, nez prave na stred kufra, to by som uz bral. Mne nevadi ani tak ten plyn, ako ta pritepana nadrz v kufri. (schvalne, pozrite sa napriklad u Felicie Combi ci Octavie, kolko nevyuziteho miesta je pod kufrom odspodu - tam by mohla byt napr. spevnena benzinova nadrz a pod sedadlami by bol plyn) -
« Re: Má někdo 1,8 T na LPG?
Mám sice jen 1.8 SLX a nedávno taky po úvahách a Hlavně po zdražení benzínu jsem si nechal namontovat LPG do Octavie.Je to úplně v pohodě a kdybych to nevěděl tak to snad ani nepoznám.Jezdím mesíčně dost kilometrů hodně ve městech a úspora je úžasná.Plná nádrž plynu 500kč-benzínu 1300kč.Na Plnou LPG najedu cca.530-600km.Při pořizovací ceně 24000kč(Instalovali HL Propan jsou po celé ČR) i s kontrolou paliva na palubovce je to hned zpět a brzy začne vůz šetřit.Auto je při jízdě na LPG abnormálně tiché a podle testu v Itálii v Lovatu velmi šetří motor(rozebírali tam Octu.1.6 po ujetí 90000km bylo to i v jednom z posledních AutMoto revue na TV).Aby nebylo vše nej..tak spotřeba o něco stoupla před LPG cca.8l po LPG cca.10l a to nejezdím nějak moc spořivě.Samozřejmě část kufru musela ustoupit ekonomice provozu,ale Octa.je velmi prostorná(myslím kufr)mám sedan takže pořád dost prostoru pro spoustu zavazadel.Měřák paliva není moc přesný(to je ale závada dodavatele zařízení kterou prý zdarma odstraní).Hlavně je velmi EKOLOGICKÝ což ve městech bude brzy velmi aktuální. -
« spotřeba
najezdil jsem něco v německu po dálnicích a jednou jsem jel asi dvěstěkilometrový úsek za známým s BMW převážně mezi 180 - 210. spotřeba byla 11 litrů což je vynikající. S Octavií 1.6 55kW byla spotřeba 12 litrů při rychlostech okolo 160. Jinak můj průměr bývá tak do osmi litrů.