OCTAVIA 1,8 Turbo...máte ji taky ??

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

12.09.99  18:44

« To Diamant - krivky

Na stranky www.volny.cz/tuning jsem umistil na zkousku krivky dieselu, ktere jsi mi poslal. Mozna by bylo zajimave dat takhle dohromady i benziny a srovnani dieselu TDI 81 s 1.8T. Zatim ahoj.
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.99  17:19

« plyn

proč by neměl jít do turba plyn? v Eurosportu to dělaj.....
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.99  17:18

« 1.8T / 1.9TDI

tak mi ji kolega půjčil (TDI) a asi bych kvůli těm 2 litrům neměnil.......
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 12.09.99  12:02

« Re: To Diamant - krivky

Pošlem ti ich. Viem ich naskladať hoci aj všetky do jedného grafu (ale je to už prehustené). Tak mi musíš napísať, či ich chceš všetky samostatne (pre každý motor výkon a toč. moment v jednom grafe), alebo či ich chceš viacej pokope (napr. 3 diesely v jednom - samozrejme potom už sú výkony v jednom grafe a toč. momenty v druhom). Kombinácií je nekonečne veľa, takže napíš ako to chceš, a ja ti to potom pošlem v jpg. Akurát ešte zháňam 1,4 a 2,0. Posielam ti aj ukážku.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.99  14:25

« To Diamant

Jestli mi posles ty naskenovany krivky, dam je na svoje stranky [odkaz] . Posli je prosim na tuning@volny.cz. Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.99  14:20

« Re: To SIR - krivky

Jestli mi posles ty naskenovany krivky, dam je na svoje stranky [odkaz] . Posli je prosim na tuning@volny.cz. Dik.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.09.99  19:41

« Praktické skúsenosti

Tak som sa konečne povozil do sýtosti. Bolo to zvezenie na jednotku.

Hlučnosť - Musím povedať, že akustická pohoda je v Octavii s motorom 1,8 T skutočne fantastická. Bol som veľmi milo prekvapený. Po prvom štarte som zapochyboval, či motor naozaj beží.

Výkon - Aj keď išlo o Combi, tak bolo skutočne mimoriadne živé a čiperné. Poslušne reagovalo na každé stlačenie plynového pedálu a vyštartovalo vpred aj pri jazde do prudšieho stúpania, alebo na vyššom prevodovom stupni. Motor je veľmi pružný (aj v nízkych otáčkach), nepotrebuje časté preraďovanie (snáď ešte menej ako TDI) a veľmi ochotne sa nechá aj "vytočiť" bez výrazného protestovania vo forme vysokej hlučnosti.

Klimatizácia - Octavia bola vybavená manuálnou klimatizáciou, na ktorú som si musel síce trochu zvykať (predsa len nie je to Climatronic), ale po chvíľke už slúžila tak, ako som ja chcel. Ak má niekto manuálnu klimatizáciu, tak nemá čo ľutovať. Vadí mi však ten "plastový" zápach, ktorý je cítiť po zapnutí kúrenia (pri zohriatom motore).

Pocit z jazdy - Veľmi dobrý. Auto sa správalo na ceste veľmi "kultivovane" a poslušne reagovalo na pokyny volantu aj vo vyšších rýchlostiach. Otestoval som aj ABS, ktoré pracovalo aj na suchej ceste s nerovnosťami výborne. Bohužiaľ na prítomnosť EDS ma majiteľ upozornil až po vrátení auta, takže som ho v paxi na sypkom povrchu nevyskúšal.

Spotreba - Spotreba je asi najdiskutovanejšou témou. U benzínového motora je síce vyššia než u TDI (mne sa podarila kombinovaná 7,5, podľa majiteľa býva na dlhších trasách okolo 7,2 l/100 km), ale ten rozdiel stojí zato! Pri ustálených rýchlostiach sa dala okamžitá spotreba udržať na hodnotách, ktoré zodpovedajú motoru 1,6/74 a tie spotreby, ktoré sa tu pred časom vyskytovali môžu byť reálne.

1,8/110 versus 1,9/81 - Keď som bezprostredne po jazde presadol naspäť do TDI, bol to ohromný rozdiel. Benzínový agregát je omnoho tichší a celkovo kľudnejší. Človek to pocíti ako pri voľnobehu, tak aj pri jazde vo vyšších otáčkach. Neváhal by som a volil 1,8 T. Už začínam šetriť :o)

P.S.: Sedadlá Golfu sa mi zdajú byť o čosi mäkšie a pohodlnejšie, než v Octavii. Celkovo pôsobí Octavia tvrdším dojmom (zatváranie dverí, volant, sedadlá, perovanie ...). Môže to byť však aj subjektívny pocit vzhľadom na počet najazdených kilometrov v Golfe.

• « 00 Reagovat !

foto

09.09.99  10:16

« Re: Krivky + nádrž LPG

To s tou nádrží máš pravdu, ale to není placatá nádrž ale několik válcových, a obsah se nedá ničím ošidit :-)))) ( jedině turbem...!! :-) )
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 08.09.99  22:32

« Krivky + nádrž LPG

Krivky som poslal na všetky adresy. Bohužiaľ 2,0 ani 1,4 nemám. Keď ich niekto bude mať, tak nech mi ich pošle a ja ich dám do rovnakej mierky, ako ostatné, lebo tak sa ľahšie porovnávajú.

Placatú nádrž na LPG predsa nie je ťažké vyrobiť. Stačí ak sa pozriete na konštrukciu plochej batérie 4,5V. Jednoducho sa zvaria napr. tri menšie valce (nádrže) a prepoja sa priamo v mieste dotyku malou štrbinou. A je to!

• « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  16:15

« Re: To SIR - krivky

Pokud můžeš pošli mi ty výkonové křivky(davidoff@email.cz).Hlavně 1.8.Díky.Pokusím se sehnat křivky po úpravě v dílně Powered by Krámský.Vyšlo to i v nějakém CZ AutoTuninu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  14:48

« Re: KADDÁFÍ CAR !!

Jo, jo, souhlas. Jeste bych na tu spici pridal brity, aby to dobre rezalo zaveje a led. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.99  14:28

« KADDÁFÍ CAR !!

Viděli jste ten nejbezpečnější vůz na svět, který vymyslel Kaddáfí ?? No mě každopádně zaujal ten tvar kanoe. Geniální !! V podstatě kdaby všechny auta měly takovou příď, tak by v podstatě nebyly žádné čelní nárazy. I sražení chodci by to většinou schytli jen tak z boku. Pokud by ho netrefili rovnou do rozkroku...... I parkování těchto vozů - příď vedle přídě - by teoreticky šetřil ubývající parkovací plochy. A navíc , pokud by se tomu daly odolné nárazníky, by se tím skvěle otevíraly dveře do garáže ...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  11:09

« Re: plyn

Možná jsem to trochu přepískl s tím, že placatou tlakovou nádobu jen tak někdo nevymyslí ...Spíš mi šlo o to, že dodatečná nádrž se bude těžko pasovat někam pod různé druhy sedadel nebo podlah, jiná než rotační nádrž asi bude dost drahá a navíc díky předpokládané tlustostěnnosti i dost těžká. ale Mercedesům to asi nevadí.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  11:06

« Re: To diamant - krivky

Pokud můžeš, budu vděčný za křivky 1.6 (55, 74kW), 1.8 (92, 110 kW), 1.9TDI (66, 81 kW). Má někdo křivku 2.0 MPI (85kW)?
    Díííky.
    jello@post.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  11:05

POZOR !! Pokud jsou křivky z knížky od Cedrycha., tak tam byly přehozeny křivky tuším 1,8 a 1,8 T !! Ale protože je tady o to zájem, nemůžeš to někam umístit, kam se může každý podívat ?? Bylo by to další plus této rubričky :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  10:03

Urcite taky! Diky ivo.vondrak@vsb.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  08:28

Me by zajimaly krivky 1.8T, 2.0, 1.9TDI 66 a 81Kw.
    Dik, Lukas. lukas.antos@eu.bestfoods.com
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  00:00

Zajímaly by mne křivky těchto motorů: 1.8T a 1.9TDi (normální i červené I-čko). Buďto je tady ukaž (vlož) nebo mi je pošli na gapa@post.cz - dík!
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 07.09.99  22:09

« To SIR - krivky

Nazdar! Velmi pekne dakujem za krivky. Uz som ich dostal a aj uspesne previedol do elektronickej podoby. Takze pokial by niekto chcel krivku nejakeho motora (1,3 1,6 1,8 1,9) tak uz viem posluzit aj cez internet (su pekne velke a farebne)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.99  10:59

« Re: plyn

Nejsem extrémním zastáncem LPG i když ho mám.Ale k těm sériovým montážím.Než jsem si nechal LPG instalovat tak jsem nějaké materialy prošel.Vše začne ve Franfurtu.Reneult a další značky dokonce i pan Mercedes by měli své patenty obou pohonů představit.Zjednodušeně co jsem se dověděl je to že nádrž pro plyn má být pancéřová v podlaze automobilu.Přepínání pohonu jsou pěkně integrovány do palubovky a plnění nádrže LPG je hned vedle hrdla plnění benzínu skryté pod víčkem.Montáž LPG lze objednat jen u koupi nového vozu.Příplatek cca 20000kč
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…