OCTAVIA 1,8 Turbo...máte ji taky ??

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

06.12.99  12:09

« Re: Re:

Porad si myslim, ze vyhoda dieselu je hlavne ve spotrebe a ve vetsi mire pohodli, kdy neni treba prilis radit. BTW, co se Ti stalo s Octavii, ze ji mas v servise? Mam ten dojem, ze se posledni dobou zacinaji objevovat problemy, tak jak tato auta zacinaji postupne starnout. Kolegovi se pravidelne z niceho nic otevira zadni okenko, klepani uvnitr zacina byt dost vyrazne a hlavne rada ruznych pazvuku pribyva. Zda se, ze kvalita jeste neni na te urovni jako se predpokladalo. Docela me taky prekvapilo, ze uz dealeri otevrene hovori o vymene turba u TDI ve 150tis. a u 1.8T ve 100tis.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.99  11:11

......a proto ten diesel nemám :-))) Zkoušel jsem jet s TDi , a je fakt, že já můžu na dvojku tak 110 km/h, ten diesel končil tak u 80 .....Ale zrychlení ze středních otáček bylo taky pěkné....
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.99  14:09

Souhlas, az na to, ze pri vyssich otackach vsechno konci a delo se meni na pekne linou potvoru. ;-) Takze v konecnem dusledku, na pocit ze auto od spodu pekne jede muzu doplatit pri predjizdeni, kdy to potrebuju trochu vytocit.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.99  14:02

Fyzika se nemění, ale výkon je součin kroutícího momentu a otáček. Takže auto s vysokým kroutícím momentem má velkou dynamiku ( akceleraci ) v nízkých otáčkách. A nízké hodnota otáček v tom součinu způsobí to, že výkon není číslo tak vysoké....ale auto je přesto jako raketka...:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.99  11:43

Tak trochu logicky spor, ne? Mensi vykon a soucasne vetsi delo tak nejak nejde dohromady. Nebo se zmenila fyzika?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.99  10:25

.....no a aby to nebylo tak jednoduchý, objevily se diesly s menším výkonem ale zato obrovským kroutícím momentem.......takže ještě větší dělo. :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

02.12.99  19:40

« D

pro tebe možná ne, ale ty "částice" jsou dost karcinogení zvlášť z moderních tdi protože jsou tak malé, že ti prolezou i komůrkami v plicích rovnou do krve. jestli chceš můžu tě odkázat do nějakou odbornou literaturu jestli tomu nevěříš...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.99  12:11

Ostatni castice nejsou skodlive prirode urcite
    tolik jako u benzinaku!A mimochodem,videl jsi
    Maxipse Felicii co by mela ten standartni vodkur
    jako stare dobre diesely,ja tedy ne!Jinak vsude
    ve svete se plati dan z vykonu motoru(kW)a ne z
    obsahu jako to tady provozuji ty sami blbci co
    za komancu!Nejhorsi je,ze se o tom nemluvi a oni
    ani nechtej vedet ze by se to dalo zmenit.Maj
    totiz prazdny hlavy a prachu dost!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.99  10:47

Celou záležitost s povinným ručením vymysleli "odborníci" z ministerstva financí. Již dlouho se ví, že nejvíc škod vzniká ve skupině aut do 1350 ccm a že je prodělečná. No a za chvíli již pomalu ani nebude možné si koupit v této třídě nové auto, svět přechází na kubaturu 1,4. I Škodovka se přizpůsobila a s výjimkou litru, všechny ostatní fabie budou už ve vyšší třídě. Možná i dobíhající feldy v rámci unifikace dostanou motory 1,4. A pojišťovny si zamnou ruce.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.99  12:36

Jinak souhlasim, ze povinny ruceni podle obsahu motoru vymysleli nejaky imbecilia, ale kdyz jim to dalsi imbecilia v parlamentu schvalili tak to mame...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.99  12:32

nejmensi emise HA HA HA - tak CO2, ale co to ostatni (pevny castice atd...)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.99  12:29

« Re:

Jsem taky majitelem luxusni kary!Platim totiz jeste vic,nez na Oktavii 1.8Tcombi!Mam superluxusni vuz Felicia 1.9D a pojisteni platim
    5.400,-Kc!Emise ma vsak oproti vsem skodam nejmensi!Politici jsou svine a tak jsem se schuti
    podepsal pod DEKUJEME ODEJDETE!!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.99  14:53

« 1,8T x 1,8

Tak mám asi na dva dny 1,8 bez turba, jako náhradní vůz ze servisu po dobu opravy mého . Je to model 99, takže už ten motor se zlepšeným kroutícím momentem. Jede to překvapivě pěkně, čekal jsem bídu v nízkých otáčkách, ale zase tak propastný rozdíl to není.... Ale hrubě mě zklamala hlučnost ve všech režimech. Motor a vibrace jsou překvapivě hodně slyšet a cítit. Je poznat, že auto točí vyšší otáčky, maxima ne jednotlivých stupních jsou podstatně nižší. Překvapil mě prudký zátah někde nad 5 tis. otáček - ale to mi připadá dost nevyužitelné . Je tady někdo, kdo s tím třeba jezdí déle. Auto má asi 30 tis. km.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.11.99  23:29

« Re: OCTAVIA JE VOZ

Nechaj ho! To z neho hovorí závisť.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.99  04:56

« Re: OCTAVIA JE VOZ

Co to je za taraninu,splietol si sa o par rubrik,ja ti napoviem - FELICIA = TOTAL SH..,no vsak ty uz vies :-).
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.99  20:45

« OCTAVIA JE VOZ

Hej sraci, vsetkych vas predbehnem.
    Skoda Felicia 1.3 LXi
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 30.10.99  00:00

« Žijete

Ľudia, čo sa vám všetkým rozsypali turbá? Aj keď to sem nepatrí, tak známemu na OC 1,9/81 sa to turbo skutočne rozsypalo a skoro okamžite mu vytiekla veľká časť oleja. Auto malo skoro 1 rok, takže mu to ešte uznali ako garančnú opravu.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.10.99  23:54

« Ostrekovače svetiel

Neuvažovali ste o spínači? Netreba nič odpájať. Stačí večer pri špinavej ceste zapnúť na chvíľku spínač a striekame kedykoľvek, nezávisle od čelného skla.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.10.99  23:45

« Lúčim sa?

Tak a je to tu. Som majiteľom luxusného auta. Teda nie že by som si už kúpil Octaviu Combi, ale asi budem za svoju Feliciu 1,3 platiť daň z luxusu. (Ako dobre, že som si nekúpil "superluxusnú" Feliciu 1,9 SDI - to by som platil nie 2.200, ale 10.000 za rok, takže na 1,8 T mi už ani nenapadne myslieť). Asi nestačí to, že benzín u nás stojí skoro 29,- Sk, platíme rôzne dane, prirážky a clá.
    Ako tak pozerám, Škoda bude musieť trochu pozmeniť
    svoju paletu motorov pre Octaviu. Hlásim sa ako prvý do poradovníka na Octaviu Combi SLX 1,0. To bude menej luxusná (a teda aj lacnejšia) forma, ako sa povoziť autom. A pre vás ostatných (čo ešte nemáte 1,8T): vytiahnite svoje Škody 1000/100 a opravte ich. Na Slovensku budú v kurze. Spĺňajú totiž kritériá pre najmenej luxusnú kategóriu áut: vek nad 8 rokov a kubatúra do 1000 ccm. (Prípadne by to šlo aj s tým 1,8 T, len sa musia vymontovať a zablendovať dva valce) Nech žije Slovensko, krajina kde autá sú považované za luxus!

P.S.: Idem si rýchlo odmerať aj uhlopriečku televízora a plochu písacieho stola. Možno zajtra bude daň aj z toho :o)

• 00 Reagovat !

foto

06.10.99  12:55

« Odborné prodejny

Lidi, taky vás tak vytáčejí v těch autorizovaných servisech a prodejnách ?? Včera : máte , prosím, už nějaký nosič na Octavii Combi ? Jistě, tam je namontovaný ( ukázala madam bohorovně na nejbližší Octavii s nosičem) Ale to není Combi bránil jsem se chabě . Ale to je přece jedno, pane !!! Snažil jsem se jí vysvětlit, že to jedno není, ať se zvedne a jde se podívat, a ona na to jen : tak když to není jedno, tak nemáme . A jen tak mimochodem : zkuste dát nejbližší prodejně Škoda kontrolní otázku : Co je uchycení dětské sedačky ISOFIX ? Budu si psát skóre, já jsem se před půl rokem v Ostravě nedozvěděl od nikoho nic....prý jsou to normální pásy, případně nevěděli NIC !!! A přitom je to v každém návodu, jak jsem později při koupi zjistil....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…