OCTAVIA 1,8 Turbo...máte ji taky ??

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

26.01.00  12:18

« Re: Gumy...

S tankovanim neporadim, DIME, ja vetsinou natankuju v CR, pak s tim v A jezdim a kdyz zase jedu do CR, na hranicich si vzpomenu, ze uz jsem nejak dlouho netankoval... :-))) To vis, my TDIckari ... :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.00  12:14

« Re:

Passat (v limuzine krasnej, ale strane mala dira do kufru, v kombiku to zabili tim hranatym tvarem), Mondeo, Marea.

Nakonec to vyhrala krasa a nejlepsi pomer uzitna hodnota/cena.

Chvilku jsem koketoval s WV Sharan, Ford Galaxy a podobne, ale pak jsem pochopil, ze by to (zatim) bylo trochu zbytecne veliky. Detem se i v Octavce vzadu dari dobre...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.00  11:32

« Re:

Když se ptáš, tak jsem ještě uvažoval o Mondeu ( zdravím, GAPA ), Opelu ASTRA-VECTRA , Fiatu MAREA, NISSANU Primera...všechno v Combi.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.00  09:51

« Bez nadpisu

Zdravim turbíny, chtel bych se zeptat tech stastlivců, co uz ji maji jaka jina auta pri vyberu porovnavali s OC? Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.00  14:17

O gumách už toho padlo dost v kapitole pneumatiky . Ale , 1 , už se ke mně přidal druhý člověk který DUNLOP nechválí !!!! Mimochodem , na to, že je sníh všude, se nějak gratulace žádnému typu pneumatiky moc nehrnou. Jak v Österreichu ?? Pojedu za pár týdnů do Italského Sestrierres, tak to Rakousko trošku projedu ....tak mi alespoň poraď kde natankovat ?? :-))) Jinak já na PIRELLI Asimetrico ani nevím, že je zima. Ale jinak Octavia Kombi fakt sedí jak přibitá, má trochu těžší zadek než normální, i velikost kol asi ke stabilitě přispěla...nemyslím šířku.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.00  13:02

Jo tak o tom uz se tady vedly dlouhe debaty na tematu Pneumatiky. Chudaka Dima tam Dunlopiste temer ukamenovali.. :-)))

Kazda rada draha, kazdej asi chvali to, co ma. Puvodne jsem se zakoukal do Michelinek, ale dobre vysledky testu na snehu kazily horsi vysledky na suchu, ta brzdna draha tam byla o dost delsi. Nakonec jsem vzal Conti Winter Contact 790 a jsem navysost spokojenej. Sedi jak prisity.
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.00  12:35

« Gumy...

Jo a jake gumy by jste doporucili? Jo a kolik vubec stoji plechy a mate nejakej solidni pneuservis za solidni penize? Trosku moc otazek, ne? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.00  12:33

« Elektrony, disky, kola...

No jo, prezul bych to hned... ALe vzhledem k tomu, ze jsem si Octavku koupil pred tydnem a nejaky ten den, nejak moc penez nezbilo... No a pocasi asi cekalo na to, az si ji koupim...:-)) Takze cekam na dalsi vyplatu.. Zdar a diky..
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.00  11:27

« Re: Elektrony, disky, kola...

Elektrony jsem na Feldě na zimu nechával normálně a nic se nedělo. Pak mě ale v pneuservisu varovali, že povrchová úprava je v pohodě, ale že sůl se zažere mezi ráfek a gumu, a tím se tam může ráfek docela dost vydřít a to až tak, že pak bezdušovky utíkají !!!! Tak jsem dal radši na Octávku plechy. Přece jenom jsou ty větší elektrony dražší. A ušetřím na vyvažování a přezouvání.......
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.00  19:06

« Re: Elektrony, disky, kola...

Ahoj,
    Jedna se poskozeni, "elektronu" ucinky soleni, jde vsak jen o esteticke poskozeni, ne o zmenu funkcnosti.Muj osobni nazor je ten, ze znackove "elektrony" jsou v dnesni dobe jiz rezistentni vuci NaCl -)).K poskozeni muze vsak dojit "ucinkem" nevhodneho obuti, prestoze je Leden, tak si jeste kup zimni pneu. Jizdni vlatnosti jsou 10x lepsi!
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.00  17:33

« Elektrony, disky, kola...

Panove, mel bych takovej, mozna primitivnej dotaz. Ta moje mrcha je na elektronech a jeste k tomu na letnich gumach. Nekdo mi rikal, ze se elektrony meni na zimu za normalni disky, aby se elektrony neznicily... Je mozne, ze pokud je tam necham, ze bych je mohl do konce zimy znicit.. Ted nemysli, ze bych vzal obruvnik nebo neco takoveho...
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.00  16:33

« Neboj mami ..:-))

Neboj mami (DIM):-)). Uz jsem ji testoval a musim rict, z jezdi dosti slusne.. Musim si zaklepat :-))) Dokonce i muj sef, coz je zavodnik do vrchu po otestovani nadsene zdelil.. : Lada, moc dobre auticko .. :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.00  10:40

« Re: Tak uz ji mam take...

Tak gratuluju !!!! :-)))) Jen se při testování nezabij !! Mysli na to, že když to rozkulíš na maximum, tak i ti, co jedou po dálnici podle předpisů jedou tak o 100 km/h míň . To je jako bys jel 100 po městě :-))) Jinak dobrou zábavu ...
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.00  19:25

« prazdnota!

je tu vůbec někdo?????
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.00  19:18

« Re: Tak uz ji mam take...

já jí brzy budu mít...
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.00  19:16

« Tak uz ji mam take...

Tak vazeni dovolte, abych se privital v obci vas 110Kw silencu. Zesilel jsem uz take a poridil jsem si ji...:-)) Prvni dojem je moc dobry.. Uvidime dal... Vl.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.00  10:39

« Re: Starsi OCtavia

Já tu Octavku v Combíku mám, ty spotřeby jsou hodně závislé na způsobu jízdy a na tom, co to vlastně město je. Ale jinak pokud člověk jede podle předpisů po okreskách ( což je těžké ale pro srovnání asi přesné ) , dá se jezdit úplně v pohodě kolem 7 litrů i méně - hodně se projevuje i profil trati. Např na chatu do Beskyd jezdím z Ostravy tak 7,5 l, ale zpátky i 6 litrů při srovnatelném způsobu jízdy. Město teď v zimě je horší, tak 8 - 9, v létě tak kolem 8. Dálkové trasy jsem jel dvě, jednu v zimě do Rakouska, na střeše lyže, 4 lidi a kufr plný až po střechu a celková spotřeba doma byla 7,9 l ( bylo to teda spíš na jaře, takže na letních gumách ) . Dálnici jsem jel 140 a bylo to tak 3/4 cesty. V létě jsem jel jih Itálie, skoro celé po dálnici a byli jsme tak na 7,2 l /100. Největší problém při tak dlouhé cestě je ( a to teď myslím úplně vážně ) , že člověk skoro vůbec nepotřebuje šlapat na plyn a tak strnulá pravá noha bez pohybu začíná ve stehně po nějaké době docela bolet ( a to není jenom moje zkušenost ). Ale jinak je s tak velkou výkonovou rezervou kdykoliv radost jezdit ... :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

08.01.00  23:16

« Starsi OCtavia

Ok. Mam moznost koupit Octaviu kombika 1.8T. Za 440000. Je z poloviny 1998 a ma najeto tesne pod 40000km a posledniho pulroku skoro nejezdila. Jel jsem v ni, je pohodlna, vypada, ze se k ni predesli majitel choval rozumne a je moc zachovala. Prej to bylo referencni auto primo z MB tovarny skodovek. Co myslite, mam do toho jit nebo ne?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 08.01.00  07:23

« Re: Poridit nebo ne...

Zdá sa, že turbodúchadlu škodia príliš vysoké otáčky, ktoré vedú k jeho predčasnému opotrebeniu. Pokiaľ teda človek nebude mať smolu hneď od začiatku, tak by s turbom nemal byť pri rozumnom jazdení problém. K spotrebe. Tiež ma to veľmi zaujímalo a tak som "oskalpoval" známeho o jeho 1,8T a skúšal som. Pri ustálenej jazde 70,90,110,130 km/h vychádzali hodnoty len o máločo vyššie ako u Felicie (a to je veľmi dobré) no a v meste sa mi pri klasickej (nie prehnane dynamickej jazde) podarilo zmestiť do 8 l/100 km. S Feliciou sa to da do 7,5. Rozdiel teda zhruba zodpovedá faktu, že OC je ťažšia. Ja by som jednoznačne KÚPIL. Dokonca u nás na Slovensku je jedna kategória zákonného poistenia do 1800 ccm.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.00  20:27

« Re: Poridit nebo ne...

To VladaP: já sice jezdím v Mitsubishi Galant GLSi
    2,0 l 100 kW r.v.97, ale náš zubař si koupil Octavii kombi 1,8 l bes turba. Měl jsem to na
    chvilku pujčený byl jsem spokojenej. Jedinou vítku bych dal nic moc audio soustavě a reproduktorům co tam do Octavie montujou.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…