OCTAVIA 1,8 Turbo...máte ji taky ??

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

02.03.00  18:33

« jede 240

alespon podle tachometru, z kopce a na dobré dálnici. otáčky asi 6 tis. takže teoreticky by to snad mohlo jet ještě rychleji. auto se sice chová klidně, ale pokud nejste závodníci tak to už moc pohodová jízda není. mě osobně vyhovuje tak 140 - 160. vyšší rychlosti více unavují což není dobré na dlouhých tratích. já jel německo (mannheim - 550km z prahy/léto) průměr 102 km/h za 7,4 l.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.02.00  12:21

« Re: ??

Je fakt, že 220 km/h tam je skoro hned a člověk má pocit, že jede na půl plynu. Ale i pokud se to sešlápne až dolů, tak už auto nijak moc nezrychluje. Ale víc než 220 určitě jede, to jsem zkoušel na cca. 230. Jestli to nebylo trochu z kopce, to nevím :-))) Ale do těch kopců je to tak , jak říkáte. V podstatě kopec se pozná jen na spotřebě :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  14:42

Souhlasím, jsem na tom prakticky stejně a souhlasím i s těmi kopci. Je to logické, protože pokud držím ( a 1.8T je to bez problémů) 160 kopec-nekopec, musí se to projevit na spotřebě.Podotýkám, že nemám - škoda- tempomat.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  14:40

Mám kombika a v létě jsem to několikrát zkoušel, ale víc jak asi 225 (podle tachometru) to nejede. Nezkoušel jsem to s kopce, to nepovazuju za to pravé. Zajímavé je, že těch zhruba 220 to drží i do mírného kopce.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.02.00  19:47

« 1,8T nemá každý

Ja sa utešujem tým, že pokiaľ človek jazdí na kratšie trasy, nie po diaľniciach alebo hlavne po meste, veľmi na výkone nezáleží. Aj dlhšie trasy sa dajú prežiť, ale zďaleka to nie je také veľké potešenie. Mať 1,8T je asi také, ako mať doma (v rodinnom dome) kvalitné značkové reprobedne s výškou okolo 1m v porovnaní s reprákmi od bežnej neznačkovej veže. Tie tiež hrajú účel splnia, ale nie je to také potešenie až niekde pri srdci. Ale ten, kto na to nemá, nech sa teší z toho, čo má. Ja mám relatívne slabú ale skoro maximálne vybavenú Feliciu Combi a teším sa. Iní nemajú ani to. Ale už netrpezlivo čakám na Fabiu 2,0.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.00  17:43

To ti aji trochu závidím že tam máš 20v T ale pro mně když je auto používáno každý den do práce z domu do práce je to 18km přes celé město dále k weekendovým nákupům a taky k návštěvě známých atd,.. No zatím jsme nemněl tu možnost se pohonit s T Co jsem mněl tu čest byly šokovali mně TDI velmi slabé !! a potom 1.8 20v taky nic moc na dálnici sice bylo patrné že má větší max.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.00  11:52

Snad ještě k té spotřebě : V noci jsem jel Brno Praha téměř konstantní rychlostí 160 km/h a počítač se zastavil na 8,7 l/100. Pak na německých dálnicích se to tak u těch devíti drželo, dokud nepřestalo sněžit a neoschla cesta. Pak jsem na to začal šlapat k těm dvěma stovkám, a začalo to stoupat před očima. Spotřeba od 180 výše stoupá už hodně strmě , zvlášť kopce se projeví. Zapnul jsem to na chvíli na okamžitou spotřebu , ale hodně rychle jsem to zas vypnul :-))) Myslím že stabilních 200 by bylo tak 14 l/100 klidně.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.00  11:45

Tak jsem se z Německa ve zdraví vrátil. Po dálnicích jsem natočil asi tisíc km. Napřed povinné parametry.: asi čtyři hodiny jsem jel v kuse v odpoledním provozu, trasa Dortmund, Frankfurt, Norimberk...Jel jsem asi 3 a půl hodiny, průměrná rychlost 126 km/h , spotřeba 9,4 l/100. Komu se zdá málo těch 126 km/h tak si to zkuste někdy sami ověřit, kolik se dá na delší cestě dosáhnout průměr. Já jsem se pohyboval rychlostí do 200 km/h když to šlo, jinak podle situace, ale pod 100 to bylo jen velmi zřídka. Jinak je třeba říct, že zvlášť v kopcích nebo při akceleraci jsem byl se svým kombi mnoha renomovanějším značkám důvodem ke špatnému spánku :-))) Uhýbaly i Mercedesy - E 300 Turbodiesel byl z toho naprosto nešťastný, ale při 190 v kopci rezignoval a uhnul :-))) Pak se za mně zase hned zavěsil, ale nakonec stejně ztrácel. Jen sem tam nějaký BMW hodně vysoké řady, občas nějaká Audina nebo Mercedes byli evidentně silnější, ale jinak jsem na půl plynu dojížděl všechny, ani mi to nepřišlo že se nějak moc ženu. Maximálně jsem jel 220 díky těm zimním gumám, ale ještě by to určitě jelo. Jinak je ale fakt, že jet v kuse 200 se nedá, to má cesta úplně jiné dimenze, každá díra, nerovnost nebo i mírná zatáčka je hodně znát. O nějakém náhlém manévrování ani nemluvím. Drtivá většina aut jela tak kolem 160 max. Mě se zdálo ještě pohodově únosné tak 180, to se dalo ještě v klidu poslouchat rádio a nemít oči na předním skle. Jinak ale to byla naprostá paráda. Auto dobře sedí i při těch 200 km/h, zas tak moc to nežere a i svou vizáží už se vůbec nemá za co stydět. S Feldou jsem tam měl největší trauma jet v levém pruhu že mě někdo smete, teď už se nůžu vklidu věnovat situaci jenom před autem, brzdou už člověk nebyl ani náhodou........I těch 200 se dá jet ještě na půl plynu, nebo i na čtyřku.......prostě fakt paráda !!!!
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.00  22:46

« ??

Ozvěte se někdo kdo to rozjel s 20v T a kolik mu to vymáčklo.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 24.02.00  19:57

« Závidím

Závidím vám, že máte v Octávkach 1,8T. Nemáte však niekto skúsenosti s motorom 2,0? Pomaly uvažujem o Fabii s 2,0, len keby to poistenie bolo nižšie (zákonné). Mne by tam kľudne mohli dať 1,8T priškrtený na 88 kW. Aj tak by to bolo žihadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  14:07

« Re: do 190

Tyhle pneu jsem viděl v Elitu, ptal jsem se, co je to zač, údajně celoobvodové protektory, mají i letní za podobnou cenu. Jen me trochu zaráží, že by měly rychlostní limit do 210km/hod. U protektorů je to trochu moc. Nicméně, pokud s tím má někdo zkušenosti, podělte se.
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.00  19:56

« 190

já tedy nevím, ale jezdit okolo 0 na většinou vlhkých silnicích víc než 190 to chce asi hodně odvahy...
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.00  19:54

« do 190

to se divím, že takový super gumy ti jedou jenom do 190 :-))). já mám tedy jen barumky, ale ty jsou taky do 190. kolega si koupil nějakej německej trhák (údajně nejprodávanější pneu) za 1050 bez dph a ty jedou max do 210. je to něco jako protektory, ale údajně fakt dobrý.
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.00  10:01

« Je to OK.

Ja si myslim, ze jsme vsichni tady, akorad Octavky nezlobi, tak neni co probirat :-))))
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.00  13:34

« ???

To už to všichni s 1,8T někam zapíchli ?? :-)))) Jedu příští týden na pár dnů do Němec a dost mě teď mrzí, že mám zimní gumy jen do 190 km/h . Myslíte, že vydrží i víc ?? A nebo ti, co to zkoušeli, už nám to neřeknou ?? :-))) Já jsem víc než 200 nechtěl zatím riskovat....
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  11:38

« Re: Gumy...

Letos jsme vybrali Sestriere, jinak jsme jezdili do Francie, někdy na jarní Kaprun....jinými slovy vždycky přes Rakousko , protože z Ostravy je to nejjednoduší a nejrychlejší.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  09:22

Jo, ve Vidni...

JInak s tou Italii mas pravdu, v A je to levnejsi. Proste nekde pred hranicama natankuj, no. Nemam zadnej tip, cestou trochu koukej po cenach a kdyz se ti to bude zdat nekde levnejsi, tak zastav a natankuj. Ja fakt v A moc netankuju...

A pozdravuj Italii. Kam vlastne jedes ?
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.00  01:40

« Poradte, prosim!!!

Zdravim vsechny!
    Potreboval bych vedet, kdo provede kvalitni tuning(i opticky) na tomto voze. dekuji moc
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.00  19:19

« Re:

No me se libilo Mondeo a premyslel jsem jeste nad Oplem Astra, protoze jsem s nim ve fire dost jezdil a byl jsem s nim spokojenej. Nicmene na Octavienku nema :-)) Kombi je proste kombi .. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.00  13:34

Tak to jsi mě dostal....ale já pojedu dál do Itálie, a tam je jeětě dráž, takže v Rakousku tankovat musím :-))))) Ty jsi ve Vídni ??
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…