OCTAVIA 1,8 Turbo...máte ji taky ??
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
Diamant 21.03.00 23:56
« Re: obsah nadrze
Dôvodom je skutočnosť, že ak v lete natankujete chladný benzín z podzemných nádrží až do plna, tak sa nad horúcou cestou pekne zohreje, zväčší svoj objem a máte problém. Ak však nenatankujete do plna, tak pred viečkom nádrže je ešte taká malá nádržka (1-2 l), ktorá má zastaviť nárast hladiny pri zohriatí benzínu a tým aj zabrániť jeho vytečeniu. A je to aj z dôvodu bezpečnosti pri nehode. A ten rozdiel "v objeme" nádrže dosť výrazne závisí aj od náklonu vozidla či od nastavenia čerpacej stanice. BTW: v niektorých podnikoch sa autobusy tankujú na špeciálnych doslova vodorovných plošinách. To aby sa tam náhodou nedostala ani kvapka nafty navyše. -
« obsah nadrze
Nejsem odbornik na Octavie, ale tohle tema mne docela zaujalo.
Nemuze byt rozdil v objemu natankovaneho benzinu dan take ruznym palivovym vedenim ? Napr. v USA pri zavodech Stock-car maj prisne limitovany objem nadrze, takze delaj takove palivove vedeni, ze se do nej vejde pomalu vic nez do nadrze samotne. Mozna spatnej primer, ale mozna je to treba take vzit v uvahu.
Jinak osobne bych nezkousel dojet nadrz do posledni kapky, nemam tuseni co to s autem udela (hlavne s ridici jednotkou, palivovou pumpou a vstrikovanim), ale kdyz to priruckach nedoporucuji, tak asi maj nejaky duvod. -
« obsah nadrze
Ja jsem zatim nemeril presne, kolik se vejde do nadrze po pipnuti, protoze tankuju doma nebo v praci (rozdil 150km), a nikde jinde. Nicmene s temi 55 litry to je "priblizne" - alespon v "navodu k obsluze" se pise, ze je objem cca 55 l. Coz muze dle mych zkusenosti znamenat 52-56 litru (podle too co rikali ruzni majitele Octavii - odhadem 20 lidi). Opravdu netusim, jak muze vzniknout takovy rozptyl hodnot. Ale mozna to ma na svedomi "odvzdusnovani". Treba je nekde lip odvzdusnovana nadrz a tim se do ni pri tankovani "vejde" vic benzinu (a mene par).
To je ovsem jen teorie - skutecnost mi nebyli schopni v servise vysvetlit. Podle mechosu se o to pri spotrebe auta nemusim starat - pry mam byt rad, ze nemusim tankovat kazdych 700 km ??? Ono je to pravda - staci si pri tankovani pamatovat, kolik se tam veslo a podle prumerne spotreby odhadnes priblizny dojezd. A kdyz uz sviti kontrolka, tak dotankujes - nejakou (i kdyz mne se pricici) logiku to ma.... -
« Re: Opět něco z cest.....
Nepodcenuj Octaviu, DIMe, a nezapominej, ze ma pneu do 240kmh a cerstve vymenenej olej :-))))))). Pokud jde o nadrz, uz jsem to tady psal mnohokrat. Ja tam narvu po pipnuti usmudlanejch 42 litru, a to jeste kdovi jestli. V servisech akrorat krci ramenama, prej to mam nekde vyjet do posledni kapky a pak to zkusit natankovat a zmerit, kolik se tam vejde. -
« Re: Opět něco z cest.....
Kdyby sis, Octavie, přečetl návod, tak tam se píše, že při odpískání je tam asi ještě 9 litrů.....což mi teda moc nesedí. Proto ta otázka. Ptám se na zkušenosti ostatních. Abys mohl jet se mnou, musel bys říct tátovi, ať ti koupí ještě jeden motor 1,6 55 kW :-))). -
« Opět něco z cest.....
Tak jsem se vrátil z lyžování. Doma sníh . v Itálii 20 stupňů a jaro :-))) Jezdili jsme za sněhem kde se dá. A znovu jsme si dopřávali tu radost předjíždět i nejrenomovanější značky - především v těch různých horských přejezdech jsme mohli předjet autobusy i kamiony na minimálním prostoru, což si už ostatní nedovolili..... Paráda. A pro pořádek celková spotřeba : přes 3 tisíce km plně naložení, lyže na střeše a čtyři osoby 8,1 l/100 km, průměrná rychlost asi 100 km. A mimochodem : už ve Vídni mi pískla prázdná nádrž -dost příjemný zvuk v noci :-))) - a bral jsem benzín až u ná po ujetí 103 km od zapískání, a nabral jsem " jen " 52 litrů. Kolik ta rezerva asi opravdu je ??? -
« Re: Klimatizace
Ceny, ktere jsem psal, se tykaly DODATECNE montaze do jiz zakoupenych aut - to znamena ne pri vyrobe. Poznamecka - vyrobni cena takove mech. klimatizace muze byt cca 10000 Kc. Takze proc by to nemohli davat za 30000 ? Nabidka byla pro obdobi ZIMA 1999/2000 a asi uz na jare platit nebude. Pripominam, ze orig. klima pri vyrobe stoji 37500 (viz porovnani orig. tazne 9500, domontovane v prodejne 6500). -
« Re: Klimatizace
Ceny, které udává výrobce jsou samozřejmě nižší než mají firmy, které klimy dodatečně montují. Za prvé automobilka si od subdodavatele dohodne vždy příznivější cenu než montážní firma a za druhé se již při výrobě s montáží počítá a odpadnou zbytečné operace, které jsou nutné při dodatečné montáži. Ceny, které udává fabrika jsou pochopitelně za montáž při výrobě!!! -
« Re: jede 240
Po dlouhe odmlce AHOJ.
Nevim co ukazuje presne, ale tachometr ma proti VAG diagnostice u moji 1.8T odchylku +10km/h od 80 do cca 200 km/h ( vic jsem s diagnostikou nejel). Pro zajimavost - zkouska zrychleni z 0 na 100km/h byla 8.6s ( mereno z 10 pokusu dle logu diagnostiky). Na Jarove jsem si nechal zmerit vykon a namerili mi 114kW pri cca 5300ot/min, max kroutak 220Nm.