Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Re: prestavba
Ahoj, mam taktez 110R a i nejenom muj nazor je takovej, ze je to nejhezci opravdova skodovka. Prestavbu nam na podvozku jen minimalni a to snizeny podvozek, sirsi gumy a i presto malo musim rict, ze jizdni vlastnosti se zmenili k lepsimu snad o 200%. Alespon kdyz to porovnam s kamaradem ktery ma eRko original. S prestavbou predni napravy na sirsi z hrebenovym rizenim si myslim ze problemy nejsou takrka zadny, a se zadni napravou taktez. Pak je teda jeste otazka, jestli se vejdou kola do blatniku. Se schvalenim by nemeli byt potize, protoze jeden znamej to mam takhle prestaveny a o nejakejch problemech se nezminoval. Ma taky spickove udelanej motor (max.180 km/h), ale i pres ten upravenej podvozek pokud z toho tech 170-180 vytahne, tak uz je to tezko ovladatelny. Me se ta ovladatelnost zhorsovala tak kolem 130, ale ted mam nove udelanou predni napravu a stabilita se podstatne zlepsila, takze to auto se ani pri 140 na hrbolech moc nerozhodi. Ale ridit to v takovehle rychlosti do zatacek kde je silnice ke vsemu zvlnena, to je spis pro sebevrahy. Ja bych ted spis uvazoval o zvyseni vykonu motoru, ale ne z duvodu max. rychlosti, ale z duvodu akcelerace. Asi tak deset koniku navic (tech 70 by mozna taky stacilo) a byl bych dokonale spokojenej. -
« prestavba
V budoucnu bych si chtel 110R koupit a lehce prestavet. Nevite nekdo co vsechno mi povolej? Mam na mysli predni napravu s sirsim rozchodem a hrebenovym rizenim, posilovace brzd, ctyrpistkove predni brzdy, uhlovou zadni napravu s rozchodem o 20 mm vetsim, motor 136, petistupen. Tyto vsechny upravy jsou mozne bez vetsi prestavby (je potreba akorat vysunout baterku vys, aby nebranila ramenum zadni napravy a mala uprava karoserie vpredu kvuli posilovaci). Kde by se tyto informace dali sehnat? -
« Re: vyroba?
Dle mne by se maloseriova vyroba repliky S110R vyplatila. Predstavoval bych si to asi takhle: podvozek z Felicie ( mozna i z nove ), motor nejaky VW, ... Myslim, ze i za cenu kolem 500000 by se to dobre prodavalo a to nejen u nas. Neslo by o nejaky masovy vuz, ale o sportovni, proto vyska ceny neni velmi rozhodujici. -
« vyroba?
Par firem v cechach vyrabeji repliky SuperSevenu. Nechapu, proc vyrabi anglicka auta (i kdyz jsou super) a nevyrabeji repliku Erka. To by slo mozna na odbyt jeste lepe. A pokud by melo dost silnej motor pri solidni cene, urcite by o nej byl zajem i za hranicema. -
« Uvodni slovo...
Zdravicko. Jsou mezi Vami nejaci priznivci dosud nejhezciho seriove vyrabeneho ceskeho auta - Skody 110R? Mate nejake obrazky vysperkovanych Erek? Jake jste na nem provedli upravy? Jak se vam s nim jezdilo ( Mel jsem Erko, mam 50 kW Favorita a s laskou na nej vzpominam. Klidne bych to vymenil zpatky! ) Zazili jste v nem neco zajimaveho? A vubec, jake jsou Vase nazory na tuto, podle mne u nas dosud neprekonanou, legendu?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!