Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Re: Tranzistorov zapalování
Kdes to prosimte vyhrabal? Dej alespon nazev a cislo casopisu. Pokud bys mohl nascanovat, ci alespon ofotit ten planek, dej prosim vedet na Tvoves@seznam.cz .Uz dlouho neco podobneho schanim, ale kdo to ma, ten na odpoved moc nepospicha. Urcite se ozvi. Diky. -
« Re: Tranzistorov zapalování
Ja se chtel taky pustit do tranzistoroveho zapalovani pro rodicovskou 105ku. Nevim, jaky typ zapalovani mas ty, ale ja jsem vyhrabal z nejakeho stareho kutilskeho casopisu tranzistorove zapalovani vyuzivajici tzv. dvojitou jiskru. Je celkem jednoduche a dost vychvalene - u 120 se pry zvysi vykon o 10k, snizi se spotreba o 10%, snizi se splodiny, prodlouzi se zivotnost svicek a civky. Toto zapalovani se nastavi pred namontovanim do vozu za pomoci osciloskopu a po namontovani do vozu se jiz jen doladi podle pravidelnosti chodu na max. otackach. -
« Tranzistorov zapalování
Pravě jsem ho začal zkoušet. Je to asi bezva (dvě jízdy a už nemám benzín), ale mám pro Vás jednu důležitou informaci.
Při nastavování základního předstihu, je doba zážehu až při zhasnutí kontrolky. Já ho vždy nastavoval připojením svíčky. Poprvé jsem to dělal podle žárovky a ono nic. Asi po jedné hodině jsem se naštval a zkusil to podle zap. svíčky. Já jsem tam nastavil zástih asi 20 stupňů.
Až dostanu ty schémata emailem. (nemám scaner) tak je dám na Web. Pokud tedy je někdo máte, pošlete je na Jivo
Díky Jivo -
« Re: upravy eRka- pro petr_ka
Cau. Jestli si chtel vedet me upravy auta, to ti napsat mohu, ale to co s tim delal kamarad, to ti nepovim, jelikoz sem u toho nebyl. Tak prvni moje uprava byla takova, ze jsem vyhodil pruziny z predku a trochu jsem je snizil. Snizit se daj bud tak ze je seriznes, nebo(to mam ja) dva, tri zavity se ohrejou a zbouchnou k sobe. A nebo muzes zkusit sehnat uz nejake kratsi, je to jen na tobe. Pak je dobry, kdyz se uz dela u napravy, udelat jeji GO, hlavne stabilizator a cepy. Pak kdyz se to sesadilo, tak jsem dal na predek R13 165/70. Jeste k te vysce, kdyz se podivam od kola na ten gumovej doraz, tak je asi 3 cm od napravy. Perovani pak teda neni moc pohodlny, ale diky tomu ze to je dole a ma to sirsi gumy to sedi dobre. U zadni napravy jsem pera snizil minimalne, jen abych se zbavil vzhledu nenalozene tatrovky a dal jsem gumy R13 175/70. To jsou veskery moje podvozkovy upravy. Na sirsi rozchod se ve vzdalene budoucnosti teprve chystam a tak s tim osobni zkusenosti jeste nemam. -
« Re: Uvodni slovo...-Mitoslav
Cau, ty ses mozna clovek, kterej by me mohl pomoct. Uz nejakou dobu shanim neuspesne nektere veci, tak ti je zkusim vyjmenovat, pokud bys takove nejake mel, muzem se domluvit.
Takze pokud si mel original eRkovej motor bral bych ho celej. Dale: Karburator!!, olejovy chladic, jestli mas nejaky plechy a vic me zatim nenapada, kdyz tak napis co vsechno mas a uvidime. Nabidku napis sem na forum, nebo me to posli do: johny.wild@post.cz. Diky. -
« Re: Vzkaz pro Rada
Ne, nedoslo k rozdvojeni me osobnosti. Jsem to porad ja. Protoze jsme v kategorii o Erkach, tak zacnu timhle. Bylo to moje prvni auto. Bohuzel, nebylo v nejlepsim stavu a po roce jsem se ho radsi zbavil. Ale stejne si myslim, ze to bylo a je nejlepsi ceske povalecne auto a rad bych se k nemu jednou vratil. Nepsal jsem, ze nemam dostatecne vzdelani, ale znalosti a zkusenosti s upravami aut. Tak se chci poucit - to clovek z knizek tezko vycte. Rozhodne nechci z erka udelat porsche, jen ho trosku upravit (zatim jeste ho ani nemam - momentalne splacim Favorita). Mimochodem, kdyz je rec o tom predelavani aut na Porsche - nedavno jsem se koukal na polskou televizi, a tam byl manik, kterej neco podobneho udelal - karoserie ze Syreny (legendarni stare polske auto), motor a asi i podvozek porsche - rychlost pry pres 300 a spotreba az 50 litru. Podle me to vypadalo hrozne. Neco podobnyho ja fakt udelat nechci.
K te me snaze postavit vlastni vuz - stale to myslim vazne a zatim jsem to jeste nevzdal. Momentalne stavim "desetinku" pro zakladni overeni jizdnich vlastnosti a konstrukce karoserie. Petr_Ka
-
« Re: Uvodni slovo...
Jo kámo, tak já jsem taky ERKO měl. Souhlasím s tím, že je to nejhezčí škodovka, samozřejmě až po ERESU, který je naprosto fantastický, at´ už 130, 180 nebo 200. Chtěl jsem si ho pěkně upravit, ale nějak chyběly prachy. Když jsem ho měl měsíc, tak na silnici byla menší díra schovaná pod louží, do který jsem samo vjel a co se nestalo, vyrval jsem rameno zadní nápravy. To bylo v červenci. No a vopravil jsem to až v prosinci. Taky jsem nechal dělat podlahu, ale ten chcipák to vodfušoval, takže na jaře to bylo zase v pryč. No nic, v pohodě. Jinak to vypadalo tak, že jsem měsíc jezdil a 2 měsíce spravoval. To by taky ještě bylo v pohodě. Ale za 2 roky, co jsem to koupil, tak mi začaly vodpadávat blatníky, prahy atd. Do toho se ještě vysypaly zadní brzdy, upadlo mi přední kolo, takže jsem se rozhodl, že pujde z baráku. A šlo. Rozebral jsem ho do šroubku, skelet šel do šrotu a zbytek rozprodávám po částech. Takže kdybyste cokoliv na ERKO potřebovali (mám i pár fungl novejch věcí), tak mi to tu napište, pak se zkontaktujem. -
"-- skrytý --" 17.03.99 12:15
« Vzkaz pro Petr_Ka
Clovece mam dojem, ze na Diskusnim foru jsi 2x.
Je tu jeden Petr_Ka, ktery stavi auta na potkani(Rubrika " Jaxi postavit vlastni vuz"- uvadis ze do roka vyjedes v necem podobnem jako je Smart) a druhy Petr_Ka chce prekopat eRko , ale bohuzel na to nema vzdelani. Zrejme chces z eRka postavit Porsche 911, pokud mozno snadno a rychle.
asi tak za 300 eKorun. Mam dojem, ze auta jsou tvuj konicek, ktery konci prectenim chytreho casopisu a zkouknutim obrazku na webu.8()
Rado
-
« Re: prestavba to Johny_R
Nechtel by ses trosku vic pochlubit s tim, jak jsi ty upravy provadel? Chtel bych udelat neco podobneho, ale vymyslet vsechno od zacatku se mi nechce a ani na to asi nemam dostatecne znalosti. Nemas nejakou dokumentaci? Nebo podle ceho jsi to delal - podle sebe nebo ti s tim nekdo pomohl? A vubec, nejsou nekde na Netu alespon nejake zakladni informace o tom jak a cim "snadno a rychle" vylepsit Erko?Petr_Ka -
« Re: prestavba
Ahoj, mam taktez 110R a i nejenom muj nazor je takovej, ze je to nejhezci opravdova skodovka. Prestavbu nam na podvozku jen minimalni a to snizeny podvozek, sirsi gumy a i presto malo musim rict, ze jizdni vlastnosti se zmenili k lepsimu snad o 200%. Alespon kdyz to porovnam s kamaradem ktery ma eRko original. S prestavbou predni napravy na sirsi z hrebenovym rizenim si myslim ze problemy nejsou takrka zadny, a se zadni napravou taktez. Pak je teda jeste otazka, jestli se vejdou kola do blatniku. Se schvalenim by nemeli byt potize, protoze jeden znamej to mam takhle prestaveny a o nejakejch problemech se nezminoval. Ma taky spickove udelanej motor (max.180 km/h), ale i pres ten upravenej podvozek pokud z toho tech 170-180 vytahne, tak uz je to tezko ovladatelny. Me se ta ovladatelnost zhorsovala tak kolem 130, ale ted mam nove udelanou predni napravu a stabilita se podstatne zlepsila, takze to auto se ani pri 140 na hrbolech moc nerozhodi. Ale ridit to v takovehle rychlosti do zatacek kde je silnice ke vsemu zvlnena, to je spis pro sebevrahy. Ja bych ted spis uvazoval o zvyseni vykonu motoru, ale ne z duvodu max. rychlosti, ale z duvodu akcelerace. Asi tak deset koniku navic (tech 70 by mozna taky stacilo) a byl bych dokonale spokojenej. -
« prestavba
V budoucnu bych si chtel 110R koupit a lehce prestavet. Nevite nekdo co vsechno mi povolej? Mam na mysli predni napravu s sirsim rozchodem a hrebenovym rizenim, posilovace brzd, ctyrpistkove predni brzdy, uhlovou zadni napravu s rozchodem o 20 mm vetsim, motor 136, petistupen. Tyto vsechny upravy jsou mozne bez vetsi prestavby (je potreba akorat vysunout baterku vys, aby nebranila ramenum zadni napravy a mala uprava karoserie vpredu kvuli posilovaci). Kde by se tyto informace dali sehnat? -
« Re: vyroba?
Dle mne by se maloseriova vyroba repliky S110R vyplatila. Predstavoval bych si to asi takhle: podvozek z Felicie ( mozna i z nove ), motor nejaky VW, ... Myslim, ze i za cenu kolem 500000 by se to dobre prodavalo a to nejen u nas. Neslo by o nejaky masovy vuz, ale o sportovni, proto vyska ceny neni velmi rozhodujici. -
« vyroba?
Par firem v cechach vyrabeji repliky SuperSevenu. Nechapu, proc vyrabi anglicka auta (i kdyz jsou super) a nevyrabeji repliku Erka. To by slo mozna na odbyt jeste lepe. A pokud by melo dost silnej motor pri solidni cene, urcite by o nej byl zajem i za hranicema. -
« Uvodni slovo...
Zdravicko. Jsou mezi Vami nejaci priznivci dosud nejhezciho seriove vyrabeneho ceskeho auta - Skody 110R? Mate nejake obrazky vysperkovanych Erek? Jake jste na nem provedli upravy? Jak se vam s nim jezdilo ( Mel jsem Erko, mam 50 kW Favorita a s laskou na nej vzpominam. Klidne bych to vymenil zpatky! ) Zazili jste v nem neco zajimaveho? A vubec, jake jsou Vase nazory na tuto, podle mne u nas dosud neprekonanou, legendu?