Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Re: Pripravujeme zraz Skodovakov
Zatial je to iba v stadiu uvah,ked sa to podari tak snad najskor koncom leta.Mam sa vazne obavy o ucast pretoze je tu sice hromada fanusikov(mislim tu na motorcafe)no ale kolky by sa nasli taky co by ich cesta cez celu byvalu federaciu nezrujnovala?No a co sa tyka Slovakov tych tu ake asi ani na techweb vela nezabludi.Ale ak ta smiem poprosit skus na techwebe urobit taky maly prieskum.To vies velmi radi by sme sa stretli z dalsimi fanatikmi ale za studentske vreckove je to do Mnelnika(ale trebars i do Bratislavy)troch moc drahy benzin. -
Staci ti pronajmout kemp, potom vyberes dojezdny za registraci pro lidi s autama no a od navstevniku muzes vybrat vstupny. V Melnice stalo dojezdny 200 Kc, coz je za cely auto i s lidma, lae zda se mi to trochu dost. Taky musis vymyslet nejakej aspon trochu program, treba soutez o nekrasnejsi auto, nejlip zrestaurovany.........atd. Vetsinou se to resi formou anketnich listku atdatdatd...... Melnicka spanila jizda po okoli mesta taky neni spatna.... Zalezi jen na poradateli co vsechno vymysli. Aut sice jezdi hodne, sam znam asi dvacet lidi s eRkama z Prahy, ale v Melnice jsem byl z tehle dvaceti jedinej..... -
Bol by som strasne rad keby to bolo aspon polovica z Mnelnika ale priznam sa nemam ani paru kolko je tu v blyzkom okoli takych fanatikov ako sme my v klube.No podla toho co poslednu dobu vidam na cestach ich asi malo nebude.No a ked sme pri tom velmi by nam pomohli nejake rady ohladom toho ako sa taky zraz organizuje a ako sa to da v takom velkom rozsahu medializovat.Vase rady mozte pisat i na moj mejl:igi.pavol@post.sk
Vopred vsetkym spravnym Skodovakom dakujem. -
« Re: Chcete sracku...?Kupte si RAPID!!
Tohle tema se tyka SKody 110R nikoliv Rapida. Ja sam povazuji Rapida za nepovedene auto (Rapidari prominou). Ale abys srovnaval Rapida s A6kou to snad nemyslis vazne. Jinak i v tomto tematu se schazeji urcite typy lidi, ale o tom jsem psal jiz drive a take minuly tyden v tematu o Skode 100 (hundrtka)...Nechapu jen, ze se neustale opakujes v nejruznejsich rubrikach. Jinak Rapid brzdi vic nez solidne a jezdit s autem, ktery neni technicky v poradku je samozrejme sebevrazda, ale to neplati jen o Rapidech, ale o vsech autech obecne. To co popisujes, je ciste technicky problem jednoho kusu a nejde ho generalizovat. Jestli ti my, SKodovkari - skudrari - eRkari a buhvikdojeste, na silnici vadime, vadime tak je to asi tvuj problem. Mne zas vadej jiny auta, ale bohuzel to neni temy vozy, ale jejich majiteli ci ridici. Nebudu je jmenovat, od toho jsou jiny temata. PS: Bohuzel se radim k lidem, kterym ani v dnesni dobe nepripada Audi jako standard, a tak jezdim Skodovkou, s pranim a snahou, aby tak jako ted jezdila i za dvacet a vice let. Veteranum Skoda zdar. -
« Chcete sracku...?Kupte si RAPID!!
Skoda Rapid je to nejhorsi auto v kterem jsem mel moznost se svezt.Kdyz jsem byl maly a jel jsem s dedeckem na rebrinaku tazenem parem valachu,mel jsem pocit,ze to dobre jede.Stejny pocit jsem mel i o par let pozdeji, po svezeni v Rapidu.
Pokud to auto srovnam treba s Audi A6/dnes bezny standard/mam pocit,ze jsem jel na kole v tricetistupnovem mraze,bez kabatu a bos.
Po jizde v rapidu jsem se musel odebrat na onu mistnost a cely obsah meho zaludku skoncil v nivec..
Tak hanebne dilenske zpracovani si mohli opravdu dovolit jen ve Skode.Akcelerace mi pripominala sveho ovcackeho psa Tomika na sklonku jeho zivota,kdyz ve ctrnacti letech se po artrotickem zachvatu rozbehl za haravou fenou a ranila ho mrtvice.
Nejhorsi sok vsak byly brzdy.V sedesati kilometrech v hodine jsem musel otevrit dvere a spolu se spolujezdcem jsme dobrzdovali patami svych tenisek NIKE ve snaze splaseny vuz zastavit.
Az nekdy na ulici potkate zaparkovany S Rapid,vezte ze vidite monstrum,ktere pripravilo dva vysokoskolaky temer o posledni zbytky jiz tak chatrneho zdravi/o rozumu nemluve/ a s chuti ho nakopnete...
-
« Re: predne pruziny
ja jezdim 185/70R13 a premyslim na leto o 185/60R13. Kdyz tym byly 165/80R13 tak to drelo taky, je to o vysce ne o sirce, ale to je fuk. Jinak po prezuti na 185ky jsem nezagestrival zvyseno spotreby, posledni namerena mimo Prahu je 6,3/100, takze celkem pohoda. Normalne jezdim tak kolem tech 5,9-6,5 pri klidnejsi jizde. Kdyz to trochu rozjdeu a slapu mu na krk system "plyn je spinac" tak to polkne klidne i 12 litru...... -
Zkus tam dat 185/60 R13. Na ty jezdim ja (vpredu i vzadu) a je to bez problemu, nic nikde nedre. Ted na zimu jsem dal teda podstatne uzsi a vyssi(165/80 R13)abych furt nekde nevisel podlahou na snehu. Ale pristi rok se asi na 185 vykaslu a dam tam 175/60(65) protoze zacinam premyslet nad tim ze ty 185 jsou uz na to moc a akorat to zvysuje spotrebu. Co myslite ?? -
ja tam mam tiez napravy z emka a kolesa sa tam mestia bez problemov... vzadu je to sice velmi natesno, retaze by som tam urcite nenavliekol ale nedre to vobec... zalezi od rozmeru plasta...
RED: to poznam, ked som bol na civilke, umrela mi jedna 120 na nedostatok penazi... jak tu volakdo podotkol, za malo penazi malo muziky... -
dal som tam obycajne pruziny z uzovky, neviem ci je nejaky rozdiel medzi nimi a emkovymi, ale nie je to tak hrozne jak off-road emkova skodovka...
povodne plnili viacmenej dekorativnu funkciu, kedze boli odpilene a cele pruzenie zabezpecovali gumene dorazy, ktore pri kazdom hrbolceku odstrelili cely predok do vysky... teraz je to redost jazdit... -
« predne pruziny
nedavno som bol nuteny vymenit predne pruziny... jak som tu ukazoval skodulku naposledy sa niekto pytal ci to nedre o blatniky... nedrelo, akurat som pri pokuse o zaparkovanie pri obrubniku odtrhol hmlovky aj s kusom spojleru... zaujimave je ze to teraz ovela lepsie sedi na ceste... btw. neviete v com je problem ked mi na volnobehu zhasina motor, akonahle pustim plyn, udrzi sa chvilu normalne a potom zacne velmi pozvolna klesat... a robi to len niekedy...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
postav si vlastni, udelej si takovou rezervaci pro sebe a tobe podobne, je mi z tebe na nic, fuj !.
Erkarum se omlouvam za zneuziti rubriky.