Škoda 110 R - česká legenda

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka

• « 00 Reagovat !

foto

31.12.99  10:35

« Re: Š 110 R a vlecena naprava

nevim presne jak je to s vlecenou napravou. Kyvna se da namontovat bez problemu, akorat musis "otocit" ramena (tj prohodit levy za pravy - kvuli asymetrickemu "domecku" silentbloku ramene) Pokud takhle muzes otocit ramena i na vlecce tak to tam bez problemu dostanes. Osazeni hrncu tlumicu a pruzin na aute je stejny jako na rapidu, akorat ty domecky na konci prahu pro uchyceni ramene jsou bliz sobe kvuli njinak otocenejm ramenum. Jinak RSko melo vlecenou napravu s velkymi hnacimi klouby, ktera byla o neco sirsi nez naprava na rapidu a mela kotoucovy brzdy. Ty mela ostatne i LRka akorat to byla naprava trochu jiny konstrukce (vychazela prave z Rapida)
  • « 00 Reagovat !

foto

31.12.99  10:32

« Re: Š 110 R

Vahadlo neni spatna vec, ja osobne o nem premyslim taky v kombinaci s brzdama z rapida. Je to jenom cesta jak elegantne obejit posilovac (navic bez posilovace jsou brzdy citelnejsi). Brzdy z rapida maji jediny rozdil, ctyrpistkovy trmen vpredu (lip to brzdi) - napasujes ho na drzak bez problemu, je uplne stejnej - vzadu jsou prasatka zvenku rozmerove stejny, vevnitr maji vetsi prumer prac. pistu (kvuli jine predni brzde). Musi se to vymenit oboje. K tem blatnikum, zalezi jaky pouzijes gumy, s nizkoprofilovejma nebudes mit zadnej problem. Jak jsem psal minule dozadu se veslo mezi orig. blatniky 185/60R14 naprosto bez potizi (bylo to na tesno, ale vyslo to - retezy uz bys asi nenasadil). Predni blatniky i s celem se daj sehnat obcas v mototechne nebo v prodejne Felicia klubu v Praze (adresu najdes na inetu pomoci Seznamu). Ja osobne bych rad pouzil RS-blatniky z laminatu, daji se sehnat na SLovensku za 8000 Sk a v u nas tak kolem 12-16000 Kc za sadu (2xpredni blatnik + 2x zadni blatnik + zadni kapota a predni spoiler). Ma to hacek v tom, ze to nesmi byt na aute (potrebujes vyjimku od DI) doufam ze ji sezenu a na konci unora zacnu stavet. Jinak budu upravovat normalni plechovy blatniky.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.12.99  23:51

TR díky za potvrzení, že budu mít problém vpředu i vzadu, to jsem chtěl slyšet, zkusím se s tím nějak poprat. Dál mě upoutalo osazení brzd. Mám takový dojem, že tvoje doporučení osazení vpředu kotouče z rapida a na zadek prasátka prům. 22 mmm s posilovačem není také to pravé ořechové. Přemístím chladič dopředu, oproti rapidu se změní i setrvačné hmoty na vozidle. Nevím jak jsou odzkoušené použité prvky brzdné soustavy, ale osobně bych šel radši cestou která byla používaná cca před 20 ti lety u Š 120 rallye a to vahadlem, které přenášelo brzdnou sílu na 2 brzdové válce, které obsluhovaly brzdné třmeny přední a zadní nápravy bez použití posilovače. Síla na pedál se zmenšila 2x a pokud si s tím člověk pohraje, tak to jde seřídit tak, že lepší systém je už jen ABS za nesrovnatelně větší cenu. Brzdný účinek jde tímto způsobem optimalitovat na přední a zadní nápravu dle příslušného zatížení nápravy a povrchu (šotolina, asfalt). TR pokud mi můžeš pomoci, potřeboval bych sehnat blatníky a přední čelo, které bych si mohl dále nechat upravit pro svoje potřeby. Ještě mi prosím sděl názor na implantaci vlečné nápravy do Š 110 R. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.12.99  08:41

mas celkem dobry postreh, zadni blatniky mam roztazene pomoci lemu z prednich... budes mit mozna problem vpredu, mne se to tam nejak neveslo, ani ne tak na sirku, ale na prumer kola. Jinak na mem predchozim eRku (nedodelal jsem ho a prodal kvuli vojne) jsem mel vzadu eMkovy poloosy a kola 185/60R14 na puvodnich plechacich. Veslo se to sice jen taktak, bylo to milimetry, ale veslo se to. S eMkovou napravou vpredu budes muset mozna pouzit mensi pneu s mensim profilovym cislem. U mne to vychazi na 165/70R13 nebo 185/60R13. Ted tam mam 185/70R13 a neni to uplne ono - je tam nejakej ten milimetr navic. Jinak te vitam mezi kanibaly
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  23:18

TR díky za názor, asi se ze mě stane kanibal, protože někde jsem četl, že při hodnocení veteránů tuším Š-felicie rozhodla o vítězství velikost šroubu, kterým se upevňuje dynamo. Na to jednak nemám nervy a tak původní moje auto zase není. Šel bych cestou úprav, nejprve se tě chci zeptat na otázku nutnosti změny blatníků při změně rozchodu z 1280/1250 na 1390/1350. Pneu bych chtěl zachovat 165/14. Přední asi nebudou problém, ale u tvého auta jsem si všiml, že zadní máš jinak tvarované. Přečetl jsem si na to dost názorů, ale nic jednoznačného. Mimochodem tvoje auto je celkem dobře sladěné, podobně bych chtěl postupovat i já, zaměřit se spíše na technickou stránku věci než na různé designérské paskvily, které jsem zatím měl možnost spatřit.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  10:10

« Re: Pripravujeme zraz Skodovakov

S tym poctom Slovakov na TechWebe si ma milo prekvapil.Som rad ze nas je tolko.A co sa tyka toho prieskumu stacil by jeden riadok s odkazom na moj mail(igi.pavol@post.sk).
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.99  07:57

« Bez nadpisu

...zalozil jsem specielne pro tebe nove tema, kde si to muzeme vyrikat. Tohle tema nema a nemelo slouzit k podobnym diskusim - tady se maji schazet fandove Skodovek. Tahze rac se presunout do tematu "SKodovky - nesnasim je" ja si te tam najdu....a muzeme v tehle srackach pokracovat az do zblbnuti.....
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  07:46

s tim co lidi to zajima ale potom nikdo neprijede mas pravdu, s tim se musi pocitat, zvlast pokud to bude tak daleko, tak to bych si to zrejmne z financnich duvodu promyslel i ja. Jinak na techweb mesicne zabloudi tak 500-800 (prosinec 650)Slovenskych kolegu skodovkaru, takze celkem malo. Co se tyka pruzkumu tak ten bohuzel zaridit nemuzu, protoze mam plno prace uz vubec s tim udrzet server v behu.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  07:46

Co se uprav tyce zalezi jen na tobe, jestli budes kanibalem (upravis si auto dle svych predstav) nebo ho zachovas v "historickem" stavu. Naporovy chladic a vymena naprav za eMkovy ti projde bez problemu, jiny kola musis dat uz zapsat. Pokud tam nechas puvodni motor tak si s nim muzes delat co chces. JInak se da pouzit i motor z Favorita (mnohem lip se upravuje), to uz ale potrebujes krom hreb. rizeni i brzdy z Rapida (ctyrpisty vpredu, vzadu prasatka 22 mm a nejlepe i posilovac), kazdopadne je dobry se nejdriv domluvit na DI jestli ti tohle dovolej, tzn mit povoleni k prestavbe. atd atd Upraveny auto ma sice svoji cenu, ale u dokonale zrestaurovanyho originalu bude cena casem vyssi, ale jak jsem jiz napsal - je to jenom na tobe.......PS: ja sel tou prvni cestou a fotky muzes videt na Techwebu.
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.99  00:00

« Š 110 R

Nazdar erkaři, abych změnil směr diskuse, která se zde v poslední době rozpoutala, chtěl bych znát váš názor na následující věc : Asi cca před 3 roky jsem od kluka který potřeboval prachy zachránil erko co se týká plechařiny a laku ve 100% stavu, motoricky a ostatní části trochu horší (pokud mi někdo poradí kam umístit foto, můžete to posoudit). Auto používám jenom jako srdcovou záležitost pro svezení, protože ale vím, že spousta úprav (motor, pneu, náporový chladič, rozchod kol, ..atd.) by tento zážitek patřině povýšila stojím před otázkou jestli úpravy provést ( otázkou je co na to POLICIE ) nebo erko nechat v továrním provedení sice vzhledově 100%, ale technicky nic moc. Co vy na to ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.12.99  13:27

« Re: Chcete sracku...?Kupte si RAPID!!

Samy plky FREDE1, vis o autech neco vic nez, ze maj zpravidla ctyri kola, volant a sem tam i ABS ? Jakou vysokou skolu jsi asi studoval, patrne VSE nebo neco takovyho, tam produkujou velke procento lidi s (ne)myslemin jako ty, ze? V Rapidu jsem dost neprijemne boural a musim rici, ze obstal na jednicku. Mimochodem, kdyz je A6 standard, proc jeste jezdis v tom tvem Fordim shituuuuu co ma pul melounu. Jinak myslim, ze svoje (uchylne) nazory jsi jiz dostatecne vyjadril a nema smysl v tom pokracovat. Jestli ti vadej Skodovky na silnicich,
    postav si vlastni, udelej si takovou rezervaci pro sebe a tobe podobne, je mi z tebe na nic, fuj !.
    Erkarum se omlouvam za zneuziti rubriky.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.99  08:19

Zatial je to iba v stadiu uvah,ked sa to podari tak snad najskor koncom leta.Mam sa vazne obavy o ucast pretoze je tu sice hromada fanusikov(mislim tu na motorcafe)no ale kolky by sa nasli taky co by ich cesta cez celu byvalu federaciu nezrujnovala?No a co sa tyka Slovakov tych tu ake asi ani na techweb vela nezabludi.Ale ak ta smiem poprosit skus na techwebe urobit taky maly prieskum.To vies velmi radi by sme sa stretli z dalsimi fanatikmi ale za studentske vreckove je to do Mnelnika(ale trebars i do Bratislavy)troch moc drahy benzin.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.99  13:26

Staci ti pronajmout kemp, potom vyberes dojezdny za registraci pro lidi s autama no a od navstevniku muzes vybrat vstupny. V Melnice stalo dojezdny 200 Kc, coz je za cely auto i s lidma, lae zda se mi to trochu dost. Taky musis vymyslet nejakej aspon trochu program, treba soutez o nekrasnejsi auto, nejlip zrestaurovany.........atd. Vetsinou se to resi formou anketnich listku atdatdatd...... Melnicka spanila jizda po okoli mesta taky neni spatna.... Zalezi jen na poradateli co vsechno vymysli. Aut sice jezdi hodne, sam znam asi dvacet lidi s eRkama z Prahy, ale v Melnice jsem byl z tehle dvaceti jedinej.....
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.99  12:58

Mno pokud bude skutecne slusna zakladna a organizatori tak by se to slusne dalo medializovat treba na techwebu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.99  09:53

Bol by som strasne rad keby to bolo aspon polovica z Mnelnika ale priznam sa nemam ani paru kolko je tu v blyzkom okoli takych fanatikov ako sme my v klube.No podla toho co poslednu dobu vidam na cestach ich asi malo nebude.No a ked sme pri tom velmi by nam pomohli nejake rady ohladom toho ako sa taky zraz organizuje a ako sa to da v takom velkom rozsahu medializovat.Vase rady mozte pisat i na moj mejl:igi.pavol@post.sk
    Vopred vsetkym spravnym Skodovakom dakujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.99  09:30

« Re: Chcete sracku...?Kupte si RAPID!!

Tohle tema se tyka SKody 110R nikoliv Rapida. Ja sam povazuji Rapida za nepovedene auto (Rapidari prominou). Ale abys srovnaval Rapida s A6kou to snad nemyslis vazne. Jinak i v tomto tematu se schazeji urcite typy lidi, ale o tom jsem psal jiz drive a take minuly tyden v tematu o Skode 100 (hundrtka)...Nechapu jen, ze se neustale opakujes v nejruznejsich rubrikach. Jinak Rapid brzdi vic nez solidne a jezdit s autem, ktery neni technicky v poradku je samozrejme sebevrazda, ale to neplati jen o Rapidech, ale o vsech autech obecne. To co popisujes, je ciste technicky problem jednoho kusu a nejde ho generalizovat. Jestli ti my, SKodovkari - skudrari - eRkari a buhvikdojeste, na silnici vadime, vadime tak je to asi tvuj problem. Mne zas vadej jiny auta, ale bohuzel to neni temy vozy, ale jejich majiteli ci ridici. Nebudu je jmenovat, od toho jsou jiny temata. PS: Bohuzel se radim k lidem, kterym ani v dnesni dobe nepripada Audi jako standard, a tak jezdim Skodovkou, s pranim a snahou, aby tak jako ted jezdila i za dvacet a vice let. Veteranum Skoda zdar.
  • 00 Reagovat !

foto

26.12.99  23:38

« Chcete sracku...?Kupte si RAPID!!

Skoda Rapid je to nejhorsi auto v kterem jsem mel moznost se svezt.Kdyz jsem byl maly a jel jsem s dedeckem na rebrinaku tazenem parem valachu,mel jsem pocit,ze to dobre jede.Stejny pocit jsem mel i o par let pozdeji, po svezeni v Rapidu.
    Pokud to auto srovnam treba s Audi A6/dnes bezny standard/mam pocit,ze jsem jel na kole v tricetistupnovem mraze,bez kabatu a bos.
    Po jizde v rapidu jsem se musel odebrat na onu mistnost a cely obsah meho zaludku skoncil v nivec..
    Tak hanebne dilenske zpracovani si mohli opravdu dovolit jen ve Skode.Akcelerace mi pripominala sveho ovcackeho psa Tomika na sklonku jeho zivota,kdyz ve ctrnacti letech se po artrotickem zachvatu rozbehl za haravou fenou a ranila ho mrtvice.
    Nejhorsi sok vsak byly brzdy.V sedesati kilometrech v hodine jsem musel otevrit dvere a spolu se spolujezdcem jsme dobrzdovali patami svych tenisek NIKE ve snaze splaseny vuz zastavit.
    Az nekdy na ulici potkate zaparkovany S Rapid,vezte ze vidite monstrum,ktere pripravilo dva vysokoskolaky temer o posledni zbytky jiz tak chatrneho zdravi/o rozumu nemluve/ a s chuti ho nakopnete...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.99  14:58

to by som dorazil aj ja :-) ...prave som nasiel doma zopar fotiek z melnika, ak sa mi podari, buduci tyzden ich zavesim...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.99  13:53

Z Prahy je topro mne daleko, ale jestli to bude z pulky velky jako Melnickej sraz tak bych klidne prijel...... proc ne?
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.99  10:53

« Pripravujeme zraz Skodovakov

Ako zastupca noveho Skoda Fun Club KE som bol "povereny"zistit aky by bol zaujem o zraz Skodovakov v okoli Kosic.Takze lidi piste...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…